Ramen

Steellook ramen uit aluminium

Steellook ramen uit aluminium Steellook ramen uit aluminium

Op zoek naar slanke, smalle kozijnen met een look alsof het stalen kozijnen zijn? Dan kun je het best kiezen voor steellook ramen uit aluminium. Hoewel de looks van aluminium en staal overeenkomen, is aluminium een pak goedkoper in de aanschaf dan stalen kozijnen. Bovendien hebben aluminium ramen als eigenschap dat ze goed isoleren en gemakkelijk zijn in het onderhoud. Daarmee zijn steellook ramen uit aluminium voor veel mensen een aantrekkelijke keuze.

Mogelijkheden steellook ramen uit aluminium

Er zijn verschillende mogelijkheden met steellook ramen uit aluminium. Bij aluminium denk je vaak aan één kleur, maar er zijn veel meer opties mogelijk. Bovendien kan een klassiek stalen kozijn heel slank zijn. Dat geldt dan ook voor aluminium ramen. De keuze voor dit materiaal komt niet alleen de looks ten goede, maar kan ook leiden tot een besparing op de energierekening.  Aluminium ramen zijn namelijk sterk isolerend.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Smalle aluminium kozijnen

Ten eerste: klassieke stalen kozijnen van zichzelf heel slank. Dit is ook mogelijk met aluminium ramen met steellook. Aluminium is een zeer sterk materiaal en daardoor is het mogelijk het materiaal heel slank te maken. De dikte van de aluminium ramen is vooral afhankelijk van het formaat van het kozijn. Bij een groot raam is er een breder kozijn nodig. De meeste aluminium kozijnen zijn tussen de 3 en 4 centimeter breed.

Beschikbare kleuren

Denk niet dat je beperkt wordt in beschikbare kleuren bij steellook ramen uit aluminium. Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Alle kleuren die je wil,t kun je in principe gebruiken. Het is dus ook mogelijk om het aluminium glanzend of juist mat te laten maken. Stalen kozijnen zijn doorgaans grijs of zwart. Maar het is ook met aluminium mogelijk deze kleuren na te bootsen. Er zijn verschillende RAL-kleuren om die typische stalen look te krijgen. Het is afhankelijk van de fabrikant zelfs mogelijk om ieder de binnenzijde en buitenzijde van de kozijnen een andere kleur te geven.

Isolatie van aluminium kozijnen

Er is nog een belangrijke reden om voor aluminium ramen met steellook te kiezen. Deze aluminium kozijnen isoleren zeer goed. Terwijl ouderwetse stalen kozijnen vaak een koudebrug vormen die de kou van buiten naar binnen doorlaat, is dat bij aluminium zeker niet het geval. Daardoor is aluminium beter voor de gasrekening dan staal. Het is door de isolatiewaarde ook een stuk minder koud in huis. In aluminium ramen zitten onderbrekingen van kunststof. Daardoor is de isolatie net zo goed als het geval is bij een ander kunststof raam.

Onderhoud steellook ramen uit aluminium

Uiteraard is ook het onderhoud aan een steellook raam uit aluminium een belangrijke factor of je de keuze wel of niet wil maken. Aluminium is niet helemaal onderhoudsvrij. Dit geldt in principe ook voor kozijnen van andere materialen. Het is voldoende om de aluminium ramen even met een doekje af te nemen. Het is ook mogelijk een ervaren vakman te laten komen om een speciale renewer toe te laten passen. Meer onderhoud is niet nodig. Het oppoetsen kan door een vakman met verschillende poetsmiddelen gedaan worden.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Prijzen aluminium ramen

Wie een steellook raam wil, kan het best kiezen voor ramen uit aluminium. Het is mogelijk zeer ranke of slanke kozijnen te vervaardigen uit aluminium. Van een afstandje zal het eruit zien als staal. Aluminium is veel goedkoper en bevat bovendien geen koudebruggen. Er is dus voldoende reden om voor dit materiaal te kiezen. Je kunt verschillende kleuren en looks kiezen. We raden aan deze steellook ramen te laten plaatsen door een aannemer. Daardoor heb je altijd optimaal resultaat.

Steellook ramen zijn doordat ze vervaardigd zijn uit aluminium niet erg aan de prijs. Ze zijn al beschikbaar vanaf 250 tot 400 euro. Dit geldt voor een vast raam. Een draaikiepraam kost tussen de 300 en 400 euro. Een valram is iets goedkoper met een prijs tussen de 260 en 300 euro. Deze prijzen zijn inclusief HR+++ glas

Voor deze prijs krijg je de uitstraling van staal, onderhoudsvrije kozijnen van een sterk materiaal. Bovendien zijn deze ramen inbraakwerend en daarmee zeker de investering waard. Maak je niet druk over de levensduur, want aluminium gaat zo’n 40 tot 50 jaar mee mits goed onderhouden. Er is maar één nadeel aan het materiaal en dat is dat deze lastig over te schilderen is. Als je voor de steellook gaat, is dit verder niet nodig.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.