Airconditioning

Airco reparatie of vervangen? Kosten & Werkwijze

Wat kost een airco reparatie? Wat kost een airco reparatie?

Wil je meer weten over de kosten van airco reparatie? Dan is het belangrijk dat je je goed in gaat lezen. Als je het maximale uit je airco wil halen, dan moet deze ook voorzien worden van onderhoud. Wat de kosten zijn van een airco reparatie, hangt af van wat er gemaakt moet worden. Maar gelukkig hebben wij dat allemaal al voor je uitgezocht. Je kunt in dit artikel meer te weten komen over de prijzen van verschillende airco reparaties, en je krijgt tips wat je moet doen als je keuzes moet maken op het gebied van airco reparatie. Het enige wat jij hoeft te doen is alles snel door te lezen en dan kun je beginnen.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Waarom is airco reparatie belangrijk?  

Het kopen van een airco is vaak zo gebeurd, maar als er wat kapot is, dan werkt het apparaat niet naar behoren. Je wil het laten maken, maar waarom is dat zo belangrijk? Een airco gebruik je in de zomer vaak om je woning koel te houden, in de winter wil je je woning juist verwarmen. Je kunt tijdens deze maanden dan vaak ook niet zonder. Zorg daarom dat je airco naar behoren werkt en dat kan alleen door hem tijdig te laten repareren. 

Meer over de airco reparatie prijzen

Je wil graag weten waar je aan toe bent als je airco kapot is. Misschien vraag je je af of dat repareren nog wel de moeite waard is. Maar daar kom je snel genoeg achter door er een specialist naar te laten kijken.

Qua prijzen is het heel verschillend waar je aan moet denken. Dit kan een kleine airco reparatie zijn vanaf 80 euro of een grote reparatie van bijvoorbeeld 450 euro of meer.

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor een airco reparatie.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

Het ligt er echt aan wat voor airco je hebt, welke storing er aan wordt gegeven en of dat er onderdelen vervangen moeten worden. Het valt daarom niet mee om de juiste prijzen te geven, maar een gemiddelde prijs kunnen we je wel geven. We leggen je daarom graag wat meer uit over de gemiddelde prijzen en dat doen we aan de hand van een aantal voorbeelden:

Soort reparatieKosten
Eenvoudig op te lossen (Transport + 30 min. werk)€ 80
Gemiddelde reparatie (Transport + 1 uur werk + onderdelen vervangen)€ 130 – € 220
Grote reparatie (Transport + 4 ur werk + dure onderdelen vervangen)€ 350 – € 750
  • Als een reparatie eenvoudig op te lossen is, dan ben je vaak voor ongeveer 80 euro klaar. Dit is dan inclusief de voorrijkosten, een half uur werkzaamheden uitvoeren en dan zijn er geen onderdelen die vervangen moeten worden.
  • Voor een gemiddelde airco reparatie betaal je tussen de 130 en de 220 euro. Dit is dan inclusief voorrijkosten, een uur werken en het vervangen van onderdelen.
  • Als het een grote airco reparatie betreft dan moet je rekenen op een bedrag van tussen de 350 en de 750 euro. Het zijn dan de voorrijkosten die bij de prijs zijn inbegrepen, net als een halve dag werk en het vervangen van dure onderdelen van jouw airco.

Kleine, gemiddelde of grote airco reparatie uitvoeren?

Het is nooit vooraf helder wat voor reparatie er gedaan moet worden. Meestal ziet een specialist het als hij het apparaat aan heeft gezet of als hij het geluid hoort. Soms kun je het zelf ook al zien. Als je airco hebt die een klein mankement heeft, dan is de specialist ook snel klaar. Meestal moet je dan geen andere onderdelen aanschaffen, maar is het in een half uur gemaakt en daarom ben je dan ook onder de 100 euro klaar. Als er net wat meer gedaan moet worden, dan kun je denken aan een scheurtje in de slang of in de leiding. Dit zijn veel voorkomende werkzaamheden. Je betaalt dan weer wat meer, en bij een hele grote airco reparatie betaal je ook veel meer. Het kan ook eenvoudig worden verklaard, want de onderdelen die vervangen moeten worden zijn dan prijziger. Het kost vaak ook meer tijd om alles te repareren. 

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Tips airco reparatie

Als je je airco moet laten repareren, dan zijn er een paar aspecten die invloed hebben op de totale kosten. Soms kun je bij het kopen van een airco een onderhoudscontract aanschaffen. Meestal betaal je dan rond de 100-150 euro per jaar. Als je je airco goed laat onderhouden, dan verleng je daarmee ook de levensduur van het apparaat. Het is dus in je eigen belang om daarvoor te kiezen. Maar let hierbij wel goed op, je moet wel weten welke reparaties bij deze prijs zijn inbegrepen en welke niet. Een ander aspect wat invloed heeft op de kosten van de airco reparatie is of dat er een totaalprijs wordt besproken of een prijs per uur. Meestal wil je vooraf weten waar je aan toe bent en vraag je een totaalprijs. Maar vraag meerdere offertes aan, zodat je nooit te veel gaat betalen voor een airco reparatie. 

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.