Slaapkamer

Auping introduceert premium designbed Noble

© Auping © Auping

Een exclusief ontwerp dat een ongeëvenaarde slaapervaring van de hoogste kwaliteit garandeert.

Half mei lanceert Auping haar gloednieuwe Noble-bed, een ontwerp van opkomend designtalent Johan van Hengel. Dit bed biedt niet alleen een buitengewoon slaapcomfort, maar straalt ook de nodige luxe uit die je slaapkamer omtovert tot een oase van rust en sereniteit. Kortom, het Noble-bed is niet alleen een droom om in te slapen, het is ook een designstuk dat jouw minimalistisch interieur naar een hoger niveau tilt.

Ingetogen luxe en comfort 

Met Noble introduceert Auping een nieuw premium bed waar ingetogen luxe, functionaliteit en geborgenheid voorop staan. Die luxe vertaalde Johan van Hengel, de Rotterdamse ontwerper die al eerder heeft samengewerkt met toonaangevende designmerken zoals HAY en Muuto, in hoogwaardige, natuurlijke materialen. Het resultaat? Een bed vervaardigd uit massief eikenhout met een brede rand en een zacht hoofdbord dat grootsheid uitstraalt. 

“De afgeronde hoeken van het bed voelen zacht aan en onderstrepen het vakmanschap. De tafeltjes zijn naadloos geïntegreerd in het ontwerp en de kussens van het brede hoofdbord rusten op het houten plateau, waardoor er een prachtige gelaagdheid en balans ontstaat. Noble is een tijdloos ontwerp dat zowel functioneel als esthetisch is.”

– Johan van Hengel, Product- en meubeldesigner

Noble’s harmonieuze mix van functionaliteit en esthetiek doet denken aan de Japandi-stijl, waarbij warme Scandinavische designelementen worden gecombineerd met Japans minimalisme. Deze ontwerpfilosofie komt tot uiting in Noble’s combinatie van strakke lijnen, natuurlijke texturen en een ingetogen elegantie die vluchtige trends overstijgt. De Scandinavische invloed is zichtbaar in Noble’s nadruk op geborgenheid, terwijl het Japans minimalisme harmonieus tot uitdrukking komt in de verfijnde eenvoud en het zachte kleurenpalet. Door de Japanse principes van functionaliteit, vakmanschap en de organische verbinding met de natuur te omarmen, creëert Noble een harmonieus evenwicht dat sereniteit uitstraalt. 

© Auping
© Auping

Ultiem slaapcomfort en design gaan hand in hand 

Naast een design-statement is het Noble-bed ook het toonbeeld van luxe en comfort. Dankzij de combinatie van hoogwaardige materialen en innovatieve technologieën biedt het bed de perfecte ondersteuning voor een goede nachtrust. 

Bovendien zijn alle Auping-matrassen compatibel met het Noble-bed. Om het maximale uit je nachtrust te halen, kun je het bed ook combineren met de Auping Smart Base. Deze elektrisch verstelbare bedbodem zorgt niet alleen voor een extra steuntje in de rug, maar beschikt ook over allerlei handige functies om je slaapcomfort te optimaliseren. Zo kun je kiezen uit een 1, 2 of 3-motorige elektrische bedbodem om het rug-, voeten-, knie- en/of hoofddeel makkelijk te verstellen. Hierdoor ontwaak je elke ochtend als herboren, klaar voor een nieuwe dag vol energie.

Niet alleen je comfort stel je samen op maat, ook het Noble-bed kun je volledig naar eigen smaak samenstellen. Zo heb je keuze uit 6 beitskleuren voor het eikenhout, variërend van lichte beigetinten tot donkere bruintinten en zelfs een prachtig donkerblauw. Daarnaast kun je ook kiezen uit maar liefst 14 stofgroepen en 95 varianten voor het hoofdbord en de kussens, zodat je het bed helemaal kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur en interieur.

Tot slot heeft het Noble-bed nog een extra troef achter de hand. Het bed is namelijk voorzien van twee grote designkussens op het hoofdeinde, even breed als de door jou gekozen matras. En ook deze kussens kun je helemaal personaliseren naar jouw eigen smaak. Zo kun je kiezen voor een harmonieus geheel door ze in dezelfde kleur en stof als het hoofdbord te laten bekleden, of experimenteren met verschillende stoffen en kleuren voor een opvallend contrast.

© Auping
© Auping

Ongeëvenaard vakmanschap als basis voor levenslange kwaliteit

Noble gaat tot slot verder dan gepersonaliseerd slaapcomfort, het staat tevens voor ongeëvenaarde vakkennis en is een knipoog naar the greater things in life. Al 135 jaar staat Auping bekend om hoogwaardige producten voor een goede nachtrust. Als gecertificeerd B Corp zet de Nederlandse slaapexpert zich in voor duurzame en kwalitatieve materialen, wat tot uiting komt in hun bewuste designkeuzes. 

Het Noble-bed is de ultieme combinatie van Aupings jarenlange expertise en ervaring. Zo betekent de naam Noble ‘groots’ en ‘met goede bedoelingen’. En dat is precies waar dit jongste lid van de Auping-familie voor staat: stevige kwaliteit die generaties lang meegaat. Daarom koos ontwerper Johan van Hengel massief eikenhout voor dit bed dat niet alleen garant staat voor een lange levensduur, maar ook een duurzame keuze is zowel voor jou als voor de planeet. Kortom, Aupings toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid blijkt eens te meer uit de introductie van Noble.

Creëer het Noble-bed van je dromen met de Auping-configurator.

Het Noble-bed is verkrijgbaar vanaf €12.769 (180X200cm, laag, met laag hoofdbord, kussens in stofgroep A, 2 vlakke spiraalbodems en 2 Inizio-matrassen). 


Over Johan van Hengel

Johan van Hengel is een getalenteerde Rotterdamse productontwerper met een passie voor Scandinavische en Japanse esthetiek die reeds samenwerkte met grote namen in de designwereld, waaronder Muuto, Hay en De Vorm. Hij verrijkt alledaagse voorwerpen met meerdere lagen, waardoor ze een nieuwe betekenis krijgen en hun eigen verhaal vertellen. Zijn werk kenmerkt zich door minimalisme, eenvoud, kwaliteit en functionaliteit. Voor het Noble-bed werkte van Hengel nauw samen met de vakmensen van de Auping-fabriek in Deventer. Samen zochten ze naar de perfecte balans tussen functionaliteit, materiaal en techniek. Hun gedeelde passie voor het creëren van duurzame en hoogwaardige producten met de grootst mogelijke aandacht voor elk detail is wat resulteerde in deze prachtige samenwerking.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.