DakRamen

De voordelen van een lichtkoepel

Photo by Layton Diament on Unsplash Photo by Layton Diament on Unsplash

Wanneer je bouwplannen aan het maken bent, is het goed om eens na te denken over het installeren van één of zelfs meerdere lichtkoepels. Een lichtkoepel heeft namelijk belangrijke voordelen en vormt daardoor echt een toegevoegde waarde voor de woning. Er zijn bovendien nog veel meer mogelijkheden op het gebied van lichtkoepels dan je misschien in eerste instantie zou denken. We vertellen er alles over in dit artikel.

Wat is een lichtkoepel?

Eerst even uitleg wat een lichtkoepel precies is. Het is een lichtdoorlatend raam van kunststof of glas. Het kan een bolvormig, plat of piramidevormig raam zijn en wordt vaak toegepast op een plat dak, maar er zijn ook lichtkoepels voor hellende daken. Het belangrijkste doel van een lichtkoepel is om meer natuurlijk daglicht in een ruimte te brengen. Dit kan iedere ruimte in de woning zijn, maar ook de schuur, carport of veranda.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

De voordelen van meer natuurlijk licht 

Wanneer je zorgt voor meer natuurlijk licht in huis, heeft dat meerdere voordelen. Wanneer er meer licht is in huis, hoef je minder snel de lampen aan te zetten. Dat kan weer elektriciteitskosten besparen. Maar nog belangrijker: natuurlijk licht heeft ook gezondheidsvoordelen. Het zorgt ervoor dat je meer energie krijgt, het heeft een positieve impact op je humeur en op je biologische klok. Daarnaast zorgt het ervoor dat bepaalde ruimtes groter lijken.

Extra ventileren

Naast de voordelen van meer natuurlijk licht in huis, zijn er ook ventilerende lichtkoepels die zorgen voor meer frisse lucht in huis of juist het afvoeren van warme of vieze lucht. En dat is belangrijk voor een goed binnenklimaat. Denk bij een ventilerende lichtkoepel aan een lichtkoepel met een ventilatierooster of een raam dat je volledig open kunt zetten. Het Vlaams Instituut ‘Gezond Leven’ geeft op haar website nog meer tips voor goede ventilatie

Veel keuzemogelijkheden

Er zijn ontzettend veel keuzemogelijkheden als het gaat om een lichtkoepel. Wil je een enkele lichtkoepel of een lichtstraat. Een lichtstraat bestaat uit één koepel met meerdere segmenten. Verder kun je kiezen voor de gewenste vorm, het materiaal van de lichtkoepel, de afmeting en kleuren.Genoeg redenen om een lichtkoepel te kopen. En er is genoeg keuze in soorten en maten!

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.