Deuren

Deuren met perspectief: de glazen deur

Glazen voordeur Glazen voordeur

De deur van glas is een prachtige deur die heel delicaat in elkaar zit. Als je een nieuwe deur koopt, dan biedt dat ook direct de mogelijkheid om de deur van sloten te voorzien. Er zijn meerdere bedrijven die daarmee kunnen helpen, zoals de Slotenmaker Gent. Toch zien veel mensen al snel nadelen aan zo een deur: het geeft te veel inkijk en het is niet altijd kinderproof. Hoewel het waar is dat je van de glazen deur moet houden, heeft het ook hele grote voordelen om het in huis te hebben. In deze blog ga je de voordelen van een glazen deur bezien.

Glazen voordeur
Glazen voordeur

Licht brengt vreugde

De meeste mensen krijgen met het winterse weer veel te weinig licht mee. Ze zitten in donkere kamers al hun activiteiten te doen, terwijl ze niet doorhebben dat er buiten een zon bestaat. Maar het is goed voor een mens om het daglicht te zien; voor de psychische gezondheid als de vitamine D in je lichaam. Dat maakt het zo interessant om een glazen deur te nemen. Vooral als je klachten hebt die te maken hebben met bijvoorbeeld een winterdepressie dan is de glazen deur echt een aanrader!

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Economische besparing

Daarnaast heeft het niet alleen een gevoelswaarde, maar heeft het ook economisch gezien een groot effect. Wat gebeurt er namelijk als je veel licht in huis hebt? Je schakelt de onnatuurlijke lichten minder vaak aan. Dat betekent dat je elektriciteitsrekening ook zal dalen als je een glazen deur in huis neemt. Eigenlijk is dat heel logisch als je er zo over redeneert.

Een grotere ruimte

Glazen deuren creëren ruimte omdat je kunt zien wat er in de andere kamers gebeurt. Dit zorgt er weer op zijn beurt voor dat je goed kunt ademen in je eigen huis. Daarbij gaat het argument (genoemd in de inleiding) dat het teveel inkijk geeft niet helemaal op, omdat je ook glas hebt die de privacy respecteren. Denk bijvoorbeeld aan glas dat wordt gezet voor badkamers en toiletten. 

Wat moet je dus doen?

Glazen deuren geven heel veel voordelen: het brengt vreugde, een dikkere portemonnee en het gevoel alsof je in een villa leeft. Uiteraard is het zo dat smaken verschillen. Mocht je twijfelen over een glazen deur dan is het verstandig om eerst een professional om ideeën te vragen om je te helpen hoe je een prachtig huis kunt krijgen met de glazen deur.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.