Algemeen

Dit zijn de populairste renovaties op het moment

Welke renovaties zijn het meest populair? Welke renovaties zijn het meest populair?

De afgelopen jaren is om duidelijke redenen het aantal mensen dat in huis is gaan klussen, toegenomen. Het aantal renovaties lijkt ook de komende periode niet af te nemen. In Nederland zijn wij immers in een periode van transitie beland. Maar welke renovaties zijn momenteel in trek om uit te voeren? In deze blog lees je over de populairste renovaties van dit moment.

Dak renovaties

In de eerste plaats hebben we dakrenovaties. Miljoenen huizen worden momenteel gerenoveerd, waarbij met name de focus op het dak ligt. Doordat Nederland een klimaat kent met vrij veel regenval, moeten daken geregeld gerenoveerd worden. Denk daarbij onder andere aan het vervangen van oude dakgoten. Tevens kiezen mensen ervoor om een dakkapel te laten plaatsen. Verder is duurzaamheid een ware trend geworden, waardoor er tijdens een dakrenovatie voor wordt gekozen om zonnepanelen te plaatsen. Een andere optie die momenteel in trek is, is een sedumdak. Hierbij krijgt men een dak dat vetplantjes bevat. Door de talloze soorten opties die er bestaan voor het renoveren van een dak, is dit ook veruit de meest populaire renovatie.

Vloer renovaties

Een andere renovatie waar momenteel veel personen mee bezig zijn, is een vloer renovatie. Vloeren zijn namelijk een perfecte manier voor de kou om een woning binnen te dringen. Daarom leggen mensen steeds vaker onder andere een vloer van coretec pvc neer. Vloeren van partijen als Vloerbezorgd.nl zorgen er op die manier voor dat een woning beter geïsoleerd is en daardoor minder energie wordt verspild.

Het vervangen van ramen en kozijnen

Ook het vervangen van ramen en kozijnen is momenteel erg populair om in Nederland uit te laten voeren. Helaas kan de tand des tijd ook toeslaan op je kozijnen. Dit geldt met name als je kozijnen hebt van hout, want hout rot op een gegeven moment weg. Daardoor moeten de kozijnen en af en toe zelfs de ramen vervangen worden. Hoewel dit niet zo’n grote renovatie is als de eerdergenoemde opties, komt een klus als deze zeker vaak voor.

Schuttingrenovatie

Tot slot worden er ook veel renovaties in de tuin verricht, waaronder schuttingen. Net als kozijnen zal een schutting namelijk op een gegeven moment zich begeven. Vaak duurt dit tien tot vijftien jaar. Daardoor vervangen elk jaar honderdduizenden mensen hun schuttingen door eerst de oude schutting te verwijderen en vervolgens een nieuwe schutting te plaatsen. Vergeet niet om goed overleg te voeren met je buren zodat je de kosten van een nieuwe schutting eerlijk met elkaar deelt en een design kiest waar iedereen tevreden mee is.

Al met al zijn er genoeg populaire renovaties in Nederland die worden verricht. Door al deze renovaties uit te voeren, ben je ervan verzekerd dat je een perfecte woning hebt. 

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.