Interieur

Je huis renoveren? Hier vind je inspiratie voor de aankleding van je huis!

© Pexels - Foto door Medhat Ayad © Pexels - Foto door Medhat Ayad

Een huis renoveren is spannend en vaak ook een flinke klus. Naast het opknappen van de structuur en het interieur, is de aankleding minstens zo belangrijk. Het zijn namelijk de details die je huis echt eigen maken. Misschien heb je moeite om de juiste aankleding te vinden en aan te passen aan jouw inrichting. Maar niet getreurd, we helpen je graag een eindje op weg! In dit artikel vind je inspiratie voor de aankleding van je huis, zodat je jouw renovatieproject met stijl en smaak kunt afronden.

Sfeervolle verlichting

Verlichting speelt een essentiële rol in de sfeer van je woning. Kies daarom voor sfeervolle lampen die passen bij de stijl van je interieur. Ga je voor een stoere uitstraling? Dan zijn industriële lampenkappen helemaal perfect. Of heb je liever een chique uitstraling? Denk dan bijvoorbeeld aan een mooie hanglamp boven de eettafel, een stijlvolle vloerlamp in de woonkamer en dimbare spots in de keuken. Door te spelen met verschillende lichtbronnen kun je de gewenste sfeer creëren in elke ruimte van je huis.

Raamdecoratie

Op het eerste oog misschien een beetje saai en overbodig om lang bij stil te staan, maar niets is minder waar. Raamdecoratie is niet alleen praktisch, maar kan ook veel doen voor de uitstraling van je huis. Ga voor mooie gordijnen, jaloezieën of shutters die bij je interieur passen. Overweeg rolluiken voor extra privacy en zonwering. Rolluiken zijn niet alleen handig, maar kunnen ook een mooie toevoeging zijn aan de buitenkant van je huis. Je kunt rolluiken online bestellen, en vergeet dan niet je meetwerk te doen!

Kleurrijke accessoires

Accessoires zijn de finishing touch van je interieur. Kies voor kleurrijke kussens, plaids, vazen en andere decoratieve items om je huis op te fleuren. Door te spelen met verschillende kleuren en texturen kun je een persoonlijke en gezellige sfeer creëren in elke ruimte. Vergeet ook niet om planten toe te voegen, deze zorgen niet alleen voor een frisse uitstraling, maar dragen ook bij aan een gezond binnenklimaat.

Kunst aan de muur

Kunst kan een echte eyecatcher zijn in je interieur. Kies voor een schilderij, foto of ander kunstwerk dat past bij jouw persoonlijke smaak en de stijl van je woning. Door kunst aan de muur te hangen, geef je je huis een unieke uitstraling en maak je van elke ruimte een inspirerende plek. Ga op zoek naar lokale kunstenaars of bezoek galeries en kunstbeurzen om een uniek stuk te vinden dat perfect past bij jouw interieur. Als je geluk hebt met een kunstliefhebber in jouw familie of vriendenkring, neem hem of haar dan vooral mee op zoektocht! Zo kun je sparren over wat mooi zou passen binnen het interieur en sta je niet alleen voor een keuze.

Screens

Naast raamdecoratie zoals gordijnen, kun je ook kiezen voor een screen op maat. Screens zijn een moderne en praktische vorm van zonwering die ervoor zorgen dat het binnen lekker koel blijft tijdens warme zomerdagen. Daarnaast bieden screens ook extra privacy en bescherming tegen inkijk van buitenaf. Wel zo fijn, een beetje bescherming tegen nieuwsgierige blikken van buitenaf!