Keuken

Wat Kost een Keuken Wrappen?

Wat zijn de kosten om je keuken te wrappen? Wat zijn de kosten om je keuken te wrappen?

De keuken is het hart van het huis, waar je samenkomt met familie en vrienden om te koken, eten en genieten. Maar na verloop van tijd kan de uitstraling van je keuken verouderen of gewoon niet meer voldoen aan je smaak. In plaats van een dure keukenrenovatie te overwegen, is er een kosteneffectief en trendy alternatief: je keuken wrappen. Maar wat kost een keuken wrappen precies? In dit uitgebreide artikel duiken we diep in de kosten, voordelen, mogelijkheden, en de keuze tussen doe-het-zelf of het inhuren van een professional.

Wat is een Keuken Wrappen?

Voordat we de kosten bespreken, is het belangrijk om te begrijpen wat keuken wrappen precies inhoudt. Keuken wrappen betekent dat je de oppervlakken van je keukenkasten, deuren, en soms ook de apparaten bedekt met een zelfklevende folie. Deze folie is verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en afwerkingen, zoals mat, glanzend, houtstructuur of zelfs metallic.

Kosten van Keuken Wrappen

Op basis van de informatie van diverse bronnen, liggen de kosten voor het wrappen van een keuken gemiddeld tussen de €500 en €1500 voor een standaard keuken.

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor het wrappen van je keuken.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

Hier is een gedetailleerd overzicht:

 • Kleine Keuken: Voor een kleine keuken met weinig kastjes en werkbladen liggen de kosten tussen de €500 en €700.
 • Gemiddelde Keuken: Een middelgrote keuken kan je tussen de €800 en €1200 kosten.
 • Grote Keuken: Voor een grote keuken met veel opbergruimte en complexe structuren kunnen de kosten oplopen tot €1500 of meer.

Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeidskosten als je een professional inhuurt. Doe-het-zelf opties kunnen goedkoper zijn, afhankelijk van de prijs van de folie die je kiest en eventuele gereedschappen die je moet aanschaffen.

KeukengrootteGemiddelde Kosten
Kleine Keuken€500 – €700
Gemiddelde Keuken€800 – €1200
Grote Keuken€1300 – €1500+

Factoren die de Kosten Beïnvloeden

De kosten van het wrappen van een keuken kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren:

 1. Grootte van de Keuken: Een grotere keuken met meer kasten en oppervlaktes om te wrappen zal uiteraard duurder zijn dan een kleinere keuken.
 2. Type Folie: De prijs varieert afhankelijk van de kwaliteit en het merk van de folie. Luxe folies met speciale afwerkingen kunnen duurder zijn.
 3. Complexiteit van het Werk: Keukens met veel hoeken, randen en ingewikkelde structuren kunnen meer arbeidsuren vergen.
 4. Doe-Het-Zelf of Professional: De keuze om het zelf te doen of een professional in te huren beïnvloedt de uiteindelijke kosten.

Deze kosten zijn inclusief zowel materiaal als arbeidskosten als je een professional inhuurt.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Voordelen van Keuken Wrappen

Kosteneffectief

Keuken wrappen is aanzienlijk goedkoper dan een volledige keukenrenovatie. Terwijl een nieuwe keuken je duizenden euro’s kan kosten, biedt wrappen een budgetvriendelijke oplossing om je keuken een frisse look te geven.

Tijdbesparend

Een volledige keukenrenovatie kan weken duren, maar het wrappen van je keuken is vaak binnen een paar dagen of zelfs uren voltooid, afhankelijk van de omvang van het project.

Gemakkelijk te Onderhouden

De folies die gebruikt worden voor keuken wrappen zijn vaak waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Een vochtige doek is meestal voldoende om vuil en vlekken te verwijderen.

Veelzijdigheid en Aanpasbaarheid

Keukenfolies zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en afwerkingen, waardoor je de keuken naar eigen smaak kunt aanpassen. Bovendien kun je de folie gemakkelijk vervangen als je je keuken weer een nieuwe look wilt geven.

Mogelijkheden bij Keuken Wrappen

Kleuren en Patronen

Er is een bijna onbeperkte keuze aan kleuren en patronen beschikbaar, van effen kleuren tot complexe designs zoals marmer, houtstructuren of zelfs metallic finishes. Dit maakt het mogelijk om een unieke look te creëren die past bij jouw stijl en interieur.

Afwerkingen

De afwerking van de folie kan een groot verschil maken in de uitstraling van je keuken. Je kunt kiezen voor een matte afwerking voor een moderne, strakke look, of een glanzende afwerking voor een meer traditionele uitstraling. Andere opties zijn bijvoorbeeld zijdeglans, hoogglans, of textuurfolies die het gevoel van echt hout of steen nabootsen.

Speciale Folies

Er zijn ook speciale folies beschikbaar die extra functionaliteiten bieden, zoals hittebestendige folies voor oppervlakken dicht bij de kookplaat, of anti-bacteriële folies die extra hygiëne in de keuken bieden.

Doe-Het-Zelf of Uitbesteden aan een Vakman?

Doe-Het-Zelf

Wrappen kan een leuk en bevredigend doe-het-zelf project zijn, vooral als je handig bent en tijd hebt. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen als je besluit om het zelf te doen:

 1. Voorbereiding: Reinig de oppervlakken grondig om ervoor te zorgen dat er geen vuil of vet achterblijft. Dit zorgt voor een goede hechting van de folie.
 2. Meten en Snijden: Meet de afmetingen van je kasten en snijd de folie op maat. Zorg ervoor dat je extra folie hebt voor fouten.
 3. Applicatie: Breng de folie aan, beginnend vanaf de bovenkant en werk naar beneden. Gebruik een rakel om luchtbellen en rimpels te voorkomen.
 4. Afwerking: Snijd overtollige folie af en zorg ervoor dat alle randen goed vastzitten.

Uitbesteden aan een Vakman

Hoewel doe-het-zelf wrappen kosteneffectief kan zijn, kiezen veel mensen ervoor om een professional in te huren om het werk te doen. Een professional kan zorgen voor een strakke afwerking zonder luchtbellen of rimpels, en heeft vaak toegang tot hoogwaardige materialen. Bovendien bespaar je tijd en moeite. De kosten voor het inhuren van een professional variëren, maar liggen meestal tussen de €50 en €100 per uur, afhankelijk van de complexiteit van het project en de regio.

Offerte Aanvragen

Als je geïnteresseerd bent in het wrappen van je keuken en liever een vakman inschakelt, kun je via onze website een offerte aanvragen. Wij brengen je in contact met ervaren specialisten die je kunnen helpen om je keuken een nieuwe uitstraling te geven.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Conclusie

Het wrappen van je keuken is een betaalbare en veelzijdige manier om je keuken te transformeren zonder de hoge kosten en het gedoe van een volledige renovatie. Of je nu kiest voor doe-het-zelf of het inhuren van een professional, de resultaten kunnen verbluffend zijn. Door te kiezen voor keuken wrappen, geniet je van een nieuwe, frisse uitstraling die past bij jouw stijl en budget.

Belangrijkste Punten Samengevat

 • Kosten: Tussen de €500 en €1500, afhankelijk van de grootte van de keuken en het type folie.
 • Voordelen: Kosteneffectief, tijdbesparend, gemakkelijk te onderhouden, en veelzijdig.
 • Mogelijkheden: Een breed scala aan kleuren, patronen, en afwerkingen.
 • Doe-Het-Zelf of Professional: Beide opties hebben hun eigen voordelen, afhankelijk van je budget en vaardigheden.

Als je klaar bent om je keuken een make-over te geven, aarzel dan niet om een offerte aan te vragen en in contact te komen met een vakman die je hierbij kan helpen. Zo kun je snel genieten van een nieuwe, stijlvolle keuken zonder de hoge kosten van een volledige renovatie.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

 • Ontvang gratis offertes
 • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
 • Door te vergelijken bespaar je tot 35%

Veelgestelde Vragen over Keuken Wrappen

Hoe lang gaat een gewrapte keuken mee?

Een goed uitgevoerde keuken wrap kan tussen de 5 en 10 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van de folie en de mate van gebruik en onderhoud. Hogere kwaliteit folies en goed onderhoud kunnen de levensduur verlengen.

Kan ik mijn keukenwrapping zelf verwijderen als ik dit beu ben?

Ja, je kunt de wrap zelf verwijderen. Het proces vereist echter zorgvuldigheid om te voorkomen dat de onderliggende oppervlakken beschadigd raken. Gebruik een föhn om de lijm te verzachten en pel de folie langzaam af. Eventuele lijmresten kun je verwijderen met een geschikte lijmverwijderaar.

Is het mogelijk om alleen bepaalde delen van mijn keuken te wrappen?

Ja, het is mogelijk om alleen specifieke delen van je keuken te wrappen, zoals de keukenkastjes of het aanrecht. Dit kan een kosteneffectieve manier zijn om je keuken een nieuwe uitstraling te geven zonder een volledige make-over. Bespreek je wensen met de professional of doe-het-zelf leverancier om de beste opties te verkennen.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.