Keuken

Keuken schilderen: Tips & Inspiratie

Hoe een keuken schilderen? Handige tips!

Ben je van plan om een nieuwe keuken te realiseren of wil je graag een bestaande keuken op een financieel interessante wijze renoveren? In beide gevallen kan het de moeite waard zijn om je keuken te laten schilderen. Het schilderen van je keuken kan op een efficiënte en kostenbesparende manier gebeuren terwijl je precies die uitstraling kan realiseren waar jij altijd al van hebt gedroomd. Wil je ook je keuken laten schilderen? Lees dan snel verder voor heel wat leuke tips en inspiratie.

Voor welk type verf moet je kiezen?

Er zijn op de markt tegenwoordig verschillende soorten verf terug te vinden. Je keuken verven doe je bij voorkeur door gebruik te maken van een verfsoort die wel tegen een stootje kan. Bovendien is het ook mooi meegenomen wanneer deze afwasbaar is. Lakverf beschikt over slijtvaste eigenschappen waardoor ze uitstekend tot haar recht komt in je keuken. Je kan eventueel ook kiezen voor een alkydverf. Dit type van verf moet wel nog worden verdund door middel van terpentine. Tot slot zou eventueel ook acrylverf nog een optie kunnen zijn. Deze is echter omwille van haar snel drogende karakter niet zo handig om mee te werken.

Wat met de kleur van de verf?

De kleur van de verf die zal worden gebruikt in je keuken is altijd afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Toch moet het gezegd dat er bij voorkeur ook met andere invloeden rekening dient te worden gehouden. Heb je bijvoorbeeld een kleine hoeveelheid beschikbare ruimte? In dat geval kan het gebruik van lichte kleuren in je keuken zorgen voor een meer ruimtelijk karakter. Kies je er voor om in je kleine keuken gebruik te maken van donkere tinten? Dan zal je kunnen vaststellen dat deze de ruimte op optisch vlak nog kleiner zullen doen ogen. Dit kan uiteraard helemaal niet de bedoeling zijn.

Wanneer je keuken schilderen?

Het schilderen van je keuken is mogelijk bij het gebruik van verschillende materialen. Onder meer een eiken keuken schilderen is bijvoorbeeld zeer populair. Het schilderen van je keuken is niet alleen interessant omdat je op deze manier precies kan bepalen over welke uitstraling jouw ruimte komt te beschikken, daarnaast zijn er ook nog eens lage kosten aan verbonden. Dit laatste zorgt er voor dat het laten schilderen van je keuken in principe geschikt is voor iedereen ongeacht het budget dat voor handen is.

Ben je niet helemaal zeker over het type verf of de kleur om aan te brengen in jouw keuken? Wil je dit graag eerst even uitproberen op een stukje van de muur? Dat kan. Door het kopen van een testpotje beschik je over een kleine hoeveelheid verf om mee te testen.

Hoeveel kost een keuken schilderen?

Het schilderen van je keuken is een financieel interessante vorm van renoveren. Dit neemt echter niet weg dat er een groot aantal verschillende soorten kosten bestaan waar je rekening mee zal willen houden. We onderscheiden wat dit betreft de volgende kosten:

  1. Het ontvetten en schuren van de oppervlakken;
  2. Het kopen van de verf;
  3. Het aanbrengen van de grondlaag en afwerkingslagen;

Veel mensen zouden omwille van bovenstaande graag een duidelijk beeld hebben van de exacte kosten die het schilderen van specifieke onderdelen in hun keuken met zich meebrengt. Wat dit betreft biedt de onderstaande prijstabel een mooi overzicht.

Type onderdeel van je keuken Gemiddelde kostprijs
Het schilderen van de fronten in je keuken Tussen 25 & 85 euro per vierkante meter
Het schilderen van de koelkastdeur Tussen 65 & 90 euro per vierkante meter
Het schilderen van een hoekkast in je keuken Tussen 70 & 90 euro per vierkante meter
Het schilderen van de plinten Tussen 17 & 27 euro per vierkante meter

Wil je graag kunnen besparen op de kosten die gepaard gaan met het laten schilderen van je keuken? In dat geval is het altijd aan te raden om een offerte op te vragen bij meerdere partijen. Het vergelijken van deze offertes zal je op het einde van de rit een financieel voordeel opleveren welke kan oplopen tot een mooie 35 procent.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

Offerte aanvragen voor het renoveren van je keukenJe wil toch niet teveel betalen voor aanpassingen in je keuken? Bespaar dankzij ons tot wel 35%!

Kom in contact met 4 vakmannen in je eigen regio. Ze sturen je allen een richtprijs. Zo kun je ze vergelijken en bespaar je veel geld. Indien nodig kun je hen vragen om bij je langs te komen. En dat allemaal gratis!

  • Ontvang Snel en Gratis Richtprijzen
  • Keuze uit tot wel 4 bedrijven uit je eigen buurt
  • Vergelijk gratis alle offertes
  • Bespaar zo tot 35%!

Vul daarvoor nu dit formulier in.

Geef een reactie