Deuren

Je ruwbouw succesvol afronden

Ruwbouw afronden - De slotenmaker Ruwbouw afronden - De slotenmaker

De ruwbouw is een van de belangrijkste fases bij het maken van een huis. Het gaat hier om de fundering en de basis van je nieuwe huis. Voordat je je ruwbouw gaat beginnen kun je dus goed nadenken op welke manieren je kunt besparen in de toekomst. Als je eenmaal je ruwbouw hebt staan, dan wordt het een stuk moeilijker om je huis nog kosteloos te wijzigen. In de fase erna kun je pas gaan denken aan het plaatsen van deuren en het zetten van meubels. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen door te kijken op slotenmakerdavid.be. In dit artikel lees je over enkele tips die je kunnen helpen om je ruwbouw succesvol te laten verlopen en wat interessante deuren zijn om erna te plaatsen.

Een goede planning in de ruwbouwfase

Een goede planning is het halve werk. Denk dus goed na over op wat voor een soort locatie je gaat bouwen. Dit kan namelijk heel wat extra werk schelen. De fundering heeft namelijk een stabiele grond nodig die niet te schuin is. Als je een grond hebt die niet zo stabiel is, dan krijg je helaas heel wat extra kosten voor een stevige fundering of het egaal maken van de grond.  Daarnaast moet je in je achterhoofd houden welke materialen je gaat gebruiken en welk ontwerp je wilt gaan plaatsen. Dit kan heel wat extra kosten schelen, omdat dit de basis is voor een professional om de prijs te berekenen. Wil je bijvoorbeeld nu met een materiaal als hout werken, dan ga je tegenwoordig meer uitgeven omdat de houtprijs erg is gestegen. Daarbij krijg je ook te maken met extra onderhoud. Denk dus goed na over de voor- en nadelen van je materiaal.

Isoleer je huis van te voren

Ook is het goed om na te denken over isolatie. Tegenwoordig zijn de gas- en elektriciteitsprijzen zo hoog geworden, dat het bijna zonde is om niet na te denken over isolatie als je eenmaal een nieuw huis bouwt. In de ruwbouwfase kun je hier nog een mooi fundament voor leggen.

Is de ruwbouwfase afgrond?

Wanneer de ruwbouwfase is afgerond kun je alvast een beetje gaan denken over welke deuren je wilt gaan plaatsen. Deuren spelen namelijk een grote rol in termen van isolatie en uitstraling. Wil je bijvoorbeeld geen extra onderhoud voor je deuren? Dan is het handig om een stalen deur te kopen in plaats van een houten deur. 

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.