Zonnepanelen

Sharp Energy Solutions Europe introduceert Bifacial N-Type TOPCon Glas-Glas Zonnepaneel

Sharp Zonnepanelen Sharp Zonnepanelen

Sharp Energy Solutions Europe introduceert zijn nieuwste zonnepanelen met rechthoekige N-type TOPCon halve-celtechnologie: de NU-JC440 en de NU-JC430B.

Het zeer efficiënte N-type TOPCon-zonnepaneel met monokristallijne siliciumcellen van 440 W wordt geleverd met een slank zwart frame en witte folie aan de achterkant. De volledig zwarte NU-JC430B, een N-type TOPCon zonnepaneel met monokristallijne siliciumcellen van 430 W, heeft zwarte folie aan de achterkant en een zwart frame.

Betrouwbaarheid van het product

De volledig zwarte NU-JC430B- en de NU-JC440-panelen zijn gebouwd met rechthoekige M10R (182,2 mm*183,75 mm) halve cellen. Rechthoekige cellen hebben andere celafmetingen, hetgeen tot betere prestaties leidt.

Het gebruik van ronde ribbons in de technologie met 16 contactrails vermindert de gevoeligheid voor microscheurtjes en vergroot de betrouwbaarheid van modules.

De panelen zijn uitgerust met de MC4-connector, zodat deze compatibel zijn met een groot aantal optimizers en omvormers die populair zijn op de markt.

Vermogen

De NU-JC440 heeft een indrukwekkende efficiëntie van maar liefst 22,53%, terwijl de NU-JC430B daar met 22,02% vrijwel niet voor onder doet. De uitstekende lage temperatuurcoëfficiënt van -0,30%/°C verbetert de prestaties van deze zonnepanelen aanzienlijk bij hogere omgevingstemperaturen. Dit aspect wordt steeds belangrijker door de impact van de klimaatverandering en de temperatuurstijgingen die hieruit voortvloeien.

Gemakkelijk te hanteren

Met afmetingen van 1722 ×1134 mm en een slanke framehoogte van 30 mm wegen de NUJC440 en de NU-JC430B slechts 20,7 kg. Met deze specificaties is dit zonnepaneel een ideale keuze voor eenvoudige installatie in residentiële, kleinschalige commerciële en industriële daksystemen met een naadloze systeemintegratie. De aanpasbaarheid van het zonnepaneel aan verschillende montagemethodes – onder meer met klemmen aan de korte en lange zijde van het frame, schroeven en schuiven – maakt een flexibele montage mogelijk. Dit verlaagt de balans van de systeemkosten en de investeringskosten.

Elke Sharp-module met halve cellen wordt geleverd met drie compacte verdeeldozen, die elk voorzien zijn van één bypass-diode. Dit design minimaliseert de warmteoverdracht naar de cellen erboven en dat verbetert op zijn beurt de levensduur van het zonnepaneel en de algehele systeemprestaties.

De veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van het zonnepaneel zijn erkend met de IEC-zegels (IEC61215 en IEC61730). De panelen hebben strenge tests ondergaan om te voldoen aan internationale normen en om extreme omstandigheden te weerstaan. Hierbij heeft het zonnepaneel met glans tests met ammoniak, zoutmist en een PID-resistentietest doorstaan. Daarnaast hebben deze zonnepanelen ook de rigoureuze test in het kader van EN13501 ‘brandreactie’ doorstaan, hetgeen de uitzonderlijke veiligheid en betrouwbaarheid aantoont.

De NU-JC440 en de NU-JC430B vallen onder de dekking van de 25-jarige productgarantie van Sharp voor eindgebruikers in de EU en de vermogensgarantie van 30 jaar, met een minimum van 87,5% in jaar 25, geldig voor dakinstallaties in Europa.

Andrew Lee, Vicepresident voor commerciële operaties SHARP Energy Solutions Europe, legt uit: “Met de lancering van de nieuwe zonnepanelen NU-JC440 en NU-JC430B met een verhoogd wattage breiden we ons product-portfolio verder uit. Deze zonnepanelen zijn speciaal gemaakt voor een gemakkelijke hantering en installatie in residentiële en kleinschalige commerciële & industriële dak-installaties. Verder voldoen deze panelen ook aan de esthetische voorkeuren van veel klanten.”

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.