Zonnepanelen

Sunpower Zonnepanelen Review: Prijs & Voordelen

Zonnepanelen Zonnepanelen
Sunpower Zonnepanelen

De Tier-1 zonnepanelen van SunPower zijn absolute top zonnepanelen. Zelf geven ze drie redenen waarom je voor hun zonnepanelen moet kiezen, zijnde:

 • Betrouwbaar en duurzaam
 • Bewezen betrouwbaarheid
 • Meer vermogen

Soorten SunPower zonnepanelen

SunPower beschikt over 2 soorten zonnepanelen. Deze zijn: 

 • SunPower Performance zonnepanelen
 • SunPower Maxeon zonnepanelen

Beiden zijn het zonnepanelen die topprestaties leveren, maar tot de absolute top in de Benelux behoort ongetwijfeld de Maxeon zonnepanelen. Men claimt dat deze zonnepanelen het hoogste rendement op de markt bieden. 

Maar ook de Performance zonnepanelen behoren tot de betere zonnepanelen. Je kunt nog steeds een hoger rendement behalen dan vele andere conventionele panelen.

Laten we even dieper in gaan op de twee soorten zonnepanelen.

1. SunPower Performance zonnepanelen

Meer dan 35 jaar ervaring is in het ontwikkelen van dit zonnepaneel gekropen. De gebruikte materialen en bijgevolg de prestaties die dit zonnepaneel levert, zorgen ervoor dat deze zonnepanelen wellicht nog vele jaren toonaangevend blijven in de markt.

Bij de ontwikkeling is men vertrokken vanuit de opbouw van conventionele panelen en deze hebben ze verder geoptimaliseerd.  De zonnecellen werden opgedeeld in repen en daarna opnieuw opgebouwd voor meer kracht en duurzaamheid. 

Waar andere zonnepanelen breekbare celverbindingen hebben, zijn deze hier vervaardigd uit geleiders van ruimtevaartkwaliteit. Zo heb je steeds een ononderbroken energiestroom en bijgevolg een maximale performance! Het actieve gedeelte van deze cellen is bovendien uitgebreid voor meer vermogen.

Het resultaat is een Tier-1 zonnepaneel met top prestaties. Want over een periode van 25 jaar kan deze tot wel 32% meer energie opleveren.

SunPower Maxeon zonnepanelen

Later meer hierover.

SunPower zonnepanelen: Wat met Garantie?

Dat de fabrikant in zijn eigen product gelooft? Daar mag je 200% zeker van zijn. Men geeft 25 garantie op zowel het vermogen, het product en de service. ONGEZIEN dat een fabrikant op alle drie factoren garantie biedt! Bij velen is er slechts 10 jaar geleden, en dan meestal enkel maar het product.

Waarom zijn Sunpower zonnepanelen betrouwbaar?

Het geheim zijn de shinglecellen. De panelen zijn daardoor sterker en leveren veel betere resultaten dan andere zonnepanelen.

 • De geleidende lijm (van luchtvaartkwaliteit) die de verbinding tussen de cellen maakt is veel steviger, daardoor zijn ze bestand tegen de belasting van dagelijks temperatuurschommelingen. Zeker in België.  
 • De zonnepanelen beschikken over enorm flexibele paden voor de elektriciteitsdoorvoer. Dit komt door de sterke celverbindingen die ervoor zorgt dat de impact van celbreuk op de energieopbrengst zo minimaal mogelijk blijft.
 • Als laatste hebben ze unieke inkapselingsmethodes. Die beschermen de cellen en zorgen voor minder degradatie bij blootstelling aan de vele omgevingsfactoren.

Je hoort me veel praten over de cellen, dat deze uitermate goed zijn. Dit komt mede door de geavanceerde engineering die hierin kroop. Men is er bvb. in geslaagd cellen te maken die buigen, waar andere zouden breken. En zo gaan de zonnepanelen veel langer mee.

Kan ik geld lenen voor zonnepanelen?

Je kunt een groene lening voor zonnepanelen afsluiten. Zo kun je de investering spreiden over meerdere jaren en is het dus geen brede hap uit je budget.

Wil je een thuisbatterij? Dan is geld lenen voor een thuisbatterij ook perfect mogelijk. Nu iedereen een digitale meter moet hebben, en de terugdraaiende teller verleden tijd is, zijn thuisbatterijen populairder dan ooit.

Waarom voor SunPower zonnepanelen kiezen?

Omdat ze kwalitatief zijn, een enorm hoog rendement behalen en 25 jaar garantie bieden op zowel het product, het vermogen als de service.

Daarnaast moet je weten dat deze panelen 

 • je meer vermogen zullen geven wanneer de zonnepanelen in gedeeltelijke schaduw liggen (door dak van de buren, bomen, …)
 • Meer vermogen zal geven bij hogere temperaturen (zoals bij hittegolven)
 • Meer lichtabsorptie hebben door het antireflectoren glas.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

 • Ontvang gratis offertes
 • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
 • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.