Deuren

Wat is de prijs van een nieuwe voordeur

Nieuwe voordeur Prijs Nieuwe voordeur Prijs

Op zoek naar een nieuwe voordeur? De prijzen kunnen behoorlijk uiteenlopen. Dat heeft ermee te maken welke soort voordeur je kiest. Het is belangrijk om een goede voordeur te kiezen, want het is het visitekaartje van de woning. De gasten zullen altijd als eerste de voordeur zien, dus is het belangrijk om een goede voordeur te hebben. Wat zijn goede voordeuren prijzen? Dat hangt deels af van het gekozen materiaal en of er een ervaren vakman moet worden ingeschakeld.

Welke soort voordeur kies je?

Tegenwoordig zijn voordeuren lang niet altijd meer van hout. De voordeur prijs kan daardoor verschillen. Over het algemeen heb je de keuze uit hout, kunststof, aluminium en staal. Alle materialen hebben hun eigen voor- en nadelen.

Houten voordeur

Zo is het mogelijk om met een houten voordeur een zeer karakteristieke uitstraling te creëren. Is de voordeur niet meer mooi? Dan is deze eenvoudig te schilderen of bij beschadigingen te repareren. Er zijn verschillende stijlen mogelijk. Nadeel van een houten voordeur is wel dat deze veel onderhoud nodig heeft. Eens in de paar jaar opnieuw schilderen is absoluut noodzakelijk. Voor de isolatiewaarde van de woning maakt het niet uit of je een houten voordeur of een kunststof voordeur kiest.

De prijzen van een houten voordeur exclusief montage verschillen nogal. Het is vooral afhankelijk van het gekozen model en de afmetingen. De houten voordeur prijs ligt op ongeveer 1400 tot 2550 euro exclusief montage.

Kunststof voordeur

Een kunststof voordeur is iets goedkoper in de aanschaf. Daarmee is het een voordelige voordeur. Een ander voordeel van een kunststof voordeur is dat er maar weinig onderhoud nodig is. De deur blijft lange tijd mooi. En een kunststof voordeur draagt ook bij aan de veiligheid in huis, want deze deuren zijn over het algemeen lastiger voor inbrekers. De kunststof voordeur kent ook een goede isolatie en houdt de tocht buiten.

Er kleeft wel een belangrijk nadeel aan een kunststof voordeur: ze zijn een stuk lastiger te repareren. Bovendien verschillen de prijzen afhankelijk van het soort kunststof dat je kiest. Hiervoor kun je je eventueel laten informeren door een ervaren vakman. De prijzen liggen tussen de 1350 en 2500 euro exclusief montage.

Aluminium voordeur

Iets duurder is een aluminium voordeur. De prijs van een aluminium voordeur ligt op 1500 tot 2700 euro. Maar daarvoor is het mogelijk een moderne en warme look te creëren. Bovendien oogt een aluminium voordeur iets industriëler. Een dergelijke voordeur is onderhoudsvrij en biedt uitstekende isolatie. Bovendien zijn er veel verschillende kleuren mogelijk. Zo ongeveer iedere denkbare RAL-kleur past op de aluminium voordeur.

Nadeel is wel dat het lastig te repareren is en bovendien ook duurder dan de prijs van een houten voordeur of kunststof.

Stalen voordeur

De stalen voordeur is de duurste keuze qua voordeuren. Het zorgt weliswaar voor een unieke en strakke look, maar een dergelijke voordeur is behoorlijk aan de prijs. De kosten liggen exclusief montage al snel op tussen de 1850 en 2850 euro, afhankelijk van het gekozen model. Daarmee kun je wel een zeer chique effect bereiken en zeker bij duurdere woningen zal een stalen voordeur goed staan.

De stalen voordeur heeft bovendien weinig onderhoud nodig, is inbraakwerend en brandwerend en er zijn verschillende slanke profielen mogelijk. Maar een stalen voordeur heeft een behoorlijk prijskaartje en niet ieder materiaal is mogelijk. Je dient daarom het best te overleggen met een ervaren vakman.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Voordeuren prijzen en montage

De voordeur kan door de bewoners zelf geplaatst worden, maar bij een lastigere deur is het mogelijk een ervaren vakman in te schakelen. De prijzen verschillen per vakman. Een vakman kijkt meestal naar hoeveel dagen hij met de deur bezig is. Daar worden de prijzen dan op gebaseerd. Een monteur doet meer dan alleen de nieuwe deur plaatsen. Hij kan ook de oude voordeur verwijderen, de nieuwe voordeur inmeten en de gevel breken als dat nodig is. Een monteur kan wel voorrijkosten en arbeidskosten rekenen. Daarom raden we meestal aan om verschillende kozijnen en deuren in één keer te vervangen. Eventueel is het ook aantrekkelijk om dit samen met de buren te doen. Dit scheelt arbeidskosten. Een ervaren vakman plaatst ongeveer drie deuren per dag en heeft daardoor dus veel ervaring. 

Om deze reden installeer je de deur het best niet zelf, maar laat je dit doen door een monteur.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.