Trap

Wat is er bij een installatie van een traplift van belang?

Automatische traplift Automatische traplift

De installatie van een traplift kan om uiteenlopende redenen nodig zijn. Vaak is dit nodig in een situatie waarbij een inwoner minder mobiel wordt, maar nog wel graag naar een hogere verdieping wil kunnen. Traplopen kan om uiteenlopende redenen moeilijker worden. Soms is dit een natuurlijk gevolg van ouder worden, maar het kan ook zijn dat iemand minder mobiel is geworden na een ongeluk. Een traplift is in zulke situaties nodig. Maar waar moet je op letten bij de installatie van een traplift? Hieronder gaan we op alle facetten in, van een subsidie voor een traplift tot de installatie.

Traplift huren in plaats van kopen

Vaak wordt gedacht dat het nodig is om een traplift te kopen. Niets is minder waar. Ons advies: huur een traplift. Dit is een goede oplossing als een traplift maar voor een specifieke periode nodig is. Dit kan het geval zijn na een blessure, waarbij de mobiliteit voor een bepaalde periode minder is maar er de verwachting is dat dit gaat verdwijnen. Daarnaast is het huren van een traplift goedkoper. Je doet niet in één keer een grote investering, maar je kunt het bedrag spreiden. Bovendien zitten zaken zoals de installatie, garantie en jaarlijks onderhoud hierbij inbegrepen. Huren per maand is een optie. Bovendien is de traplift compleet aan jouw voorkeuren aanpasbaar.

De subsidie voor een traplift

In veel situaties is het mogelijk om subsidie voor een traplift aan te vragen. Op deze manier bespaar je een hoop geld op de aankoopkosten en de kosten voor de installatie van je traplift. Immers is de traplift een aankoop die je vaak uit noodzaak doet. Zowel mensen jonger dan 65 jaar als mensen ouder dan 65 jaar kunnen subsidie hiervoor aanvragen. Let hierbij wel op dat de subsidie hoger is voor mensen jonger dan 65 jaar. Vaak is er ook wat extra’s mogelijk als het gaat om het onderhoud. 

Zoek vooraf de juiste aanbieder

Een goed begin is het halve werk. Zo ook als je op zoek bent naar de ideale traplift voor jouw situatie. Een traplift kan op diverse manieren aangepast worden. Het is daarom aan te raden om vooraf aanbieders te bekijken. Zo kun je zien wat er mogelijk is, wat je kunt verwachten van de kosten en in welke mate een traplift aanpasbaar is. Goede research is van belang.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.