Vloeren

4 inspirerende tips voor het uitzoeken van een nieuwe tegelvloer

Tips voor het kiezen van je nieuwe tegelvloer Tips voor het kiezen van je nieuwe tegelvloer

 Huis zoeken

Als je hebt besloten te gaan verhuizen, dan breekt er een spannende tijd aan. Je gaat op huizenjacht. Hierbij zul je de meest prachtige huizen bezoeken en heel veel ideeën en inspiratie op doen.

Als je vervolgens een huis hebt gevonden waar nog wel het een en ander aan moet gebeuren om het echt jouw huis te maken, dan komt er na een spannende tijd een drukke tijd aan. Maar ook dit is wel weer leuk. Als je bij het kopen van een huis rekening hebt gehouden met een budget om er nog veel aan te kunnen verbouwen en/of klussen, dan kun je hierin je ideeën en energie kwijt.

Je huis inrichten

Je gaat je nieuwe huis inrichten. Misschien kies je voor nieuwe meubels. Deze kun je meteen laten matchen met die nieuwe kleuren die je op de muren aanbrengt. En hoe is het met de keuken en badkamer? Gaan we deze ook gelijk vervangen? Wat we in de keuken en badkamer met name veel zien zijn vloertegels. Kunnen deze vloertegels nog een ronde mee of gaan deze ook vervangen worden.

Waar moet je op letten bij de zoektocht en aanschaf van vloer tegels? Hieronder geven we een aantal tips: 

De prijs van de tegels

De eerste criteria is eigenlijk de prijs. Als je veel in je nieuwe huis wilt doen zul je een budget hebben opgesteld. Kijk naar je budget voor de vloeren en eventueel specifiek naar het budget voor de tegels. Als je dit helder voor ogen hebt wordt het zoeken al een stuk makkelijker. Tegels die meer kosten dan het budget vallen simpelweg af.

Vorm

De tegels zijn verkrijgbaar in vele vormen. Ze zijn er bijvoorbeeld in rechthoeken, maar ook in vierkanten. Kijk goed naar de ruimte in je huis waar de tegels moeten komen. Wat staat daar het mooiste qua vorm van tegel? Schrijf dit op bij je zoekplan.

Kleur

Uiteraard is de kleur ook belangrijk. De kleur van een tegel kan in de badkamer natuurlijk anders worden dan die in de keuken of hal. Bepaal wat je wilt en kijk of je er bij een leverancier uit kunt kopen. Alle tegels kopen bij een partij is natuurlijk wel zo praktisch en scheelt je misschien ook wel in de prijs.

Voegen

Er kan ook nog verschil zitten in de voegen tussen de tegels. Hierbij is het aan te bevelen naar een showroom van een aanbieder te gaan om dit goed te kunnen bekijken. Dit zie je namelijk niet zo goed op een foto die op een webshop staat.

De aanbieder

Kijk op internet of er aanbieders bij jou in de buurt zijn. Het is natuurlijk wel zo prettig om niet zo ver te hoeven rijden als je naar een showroom wilt om het assortiment te bekijken.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.