BetonvloerenOprit

Oprit in gepolierd beton: Wat is het en wat zijn de Voordelen en prijzen?

Oprit in Gepolierd Beton heeft vele voordelen. Een gunstige prijs, amper onderhoud en een lange levensduur!

Oprit in gepolierd beton

Wie wil nu niet een strak uitziende oprit? Geen putjes, geen gaten, maar gewoon egaal en strak. Daarnaast is het natuurlijk gemakkelijk te onderhouden. Maar wat moet je weten over gepolierd beton voordat je je oprit er zo uit laat zien? Waarom zou je kiezen voor een oprit in gepolierd beton?

Wat is het eigenlijk? En is het echt zo handig? Wat erbij komt kijken proberen wij je in dit artikel uit te leggen. Na het lezen van deze tekst weet jij of je ook zo’n mooie betonnen oprit wilt en wat de voordelen zijn. De prijs per m2 bespreken we natuurlijk ook.

Wat is gepolierd beton?

Een andere naam voor gepolierd beton is gepolijste betonvloer. Gepolierd beton is ideaal voor het maken van een betonnen oprit.

Dit beton wordt gestort en tijdens het drogen krijg je een gladde schijnende toplaag. Je polijst het beton met een speciale machine. Zo krijg je een egaal oppervlakte en het resultaat is een mooie oprit in beton.

Gepolierd beton is iets dat al héél lang bestaat. Echter zie je het pas de laatste tijd steeds vaker opduiken bij moderne woningen. Waar het gebruikt kan worden voor o.a. de badkamer, living, keuken, oprit of zelfs meubels.

Gepolierd beton laat normaal beton er een pak gladder en egaler uitzien. Een oprit in beton gaat overigens ideaal samen met een houten tuinafsluiting of een houten tuinpoort.

Wat is de prijs per vierkante meter voor een oprit in gepolierd beton?

Gepolierd beton is niet het goedkoopste materiaal. Dit komt omdat het een stevige ondergrond nodig heeft en er best wat werk is aan het polijsten van de vloer.

De prijs om een oprit in gepolierd beton te gieten bedraagt per m2 gemiddeld genomen 40 à 60 euro. Dat is niet mis, maar deze heeft zo goed als geen onderhoud nodig en gaat enorm lang mee. Langer dan vele andere vloeren. Het prijsverschil wordt vooral bepaald door de gewenste dikte, wapening, de oppervlakte en de moeilijkheidsgraad. De prijs per vierkante meter kun je drukken door ook je terras en eventuele paden in dezelfde vloer aan te leggen. Want de prijs voor de verplaatsing en materialen blijft hetzelfde.

Voor een oprit van 24 vierkante meter kom je dus uit op zo’n € 960 à € 1.440 per vierkante meter.

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor een oprit in gepolierd beton.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

Wat zijn de voordelen van een gepolijste betonnen oprit?

Het hebben van een oprit in beton brengt een aantal voordelen met zich mee.

 • Sterk materiaal: Je kiest natuurlijk voor materiaal die een garage en een auto kan dragen. Beton is een sterk materiaal, dus om je oprit in beton te gieten ben je verzekerd van sterk materiaal. Het kan dus tegen zware belastingen.
 • Amper onderhoud: Gepolijst beton is een egaal en schijnend materiaal, die in één oppervlakte gegoten kan worden. Zo heb je weinig te maken met voegen die zich vullen met viezigheid. Planten groeien hier moeilijk. Dus vuil verwijder je gemakkelijk.
 • Duurzaamheid: Bovendien gaat beton erg lang mee
 • Verschillende kleuren: Je hoeft niet gelijk te denken aan een grijs of donkere vloer. Tegenwoordig kun je ook andere kleuren kiezen, zodat jij de betonen oprit krijgt in de kleur die je mooi vindt.
 • Gunstige prijs: Het is een pak minder werk om te plaatsen dan bvb. het leggen van klinkers of kasseien. Minder werkuren = een lagere prijs.

Wat zijn de nadelen van een gepolijste betonnen oprit?

Zoals bij alles, zitten er naast voordelen ook een aantal nadelen waar je aan moet denken. Als je je oprit in beton wilt plaatsen, moet je met de volgende punten ook rekening houden.

 • Scheuren zijn mogelijk: Zelfs in een gepolijste betonnen oprit kunnen scheuren ontstaan. Dit komt wel vaker voor. Dit moet dan gewoon wat bijgewerkt worden.
 • Gladheid: Sommige mensen hebben problemen met de gladheid van het materiaal. Het is natuurlijk wel nodig dat je betonnen oprit egaal is, maar het kan ook gladheid vertonen. Dit is voornamelijk met slechtweer (lees: regen, ijzel) het geval. Mos maakt het ook vaak glad, dus de betonnen oprit moet glad genoeg zijn om mos te voorkomen. Daarentegen moet je niet te lang doorgaan met polieren om een te gladde oprit te vermijden.
 • Opgelet met schoonmaakmiddelen: Steeds uitkijken welk schoonmaakmiddel je gebruikt. Niet alles is geschikt.

Groeven maken in je gepolierde betonvloer

Wil je de look van grote betontegels nabootsen? Dat kan door eenvoudig groeven te maken in het gepolierde beton. Zie bijvoorbeeld onderstaande foto.

blank

Vloer doortrekken in de garage

Een mooi effect is om je betonvloer te laten doorlopen tot in je garage.

blank

Hoe onderhoud je een gepolierde betonnen oprit?

Het voordeel aan een betonnen oprit is dat je het gemakkelijk kunt onderhouden. Vanwege zijn egale karakter, zijn er weinig putjes en voegen. Hierdoor blijft er minder viezigheid achter. Daarnaast is er weinig kans voor onkruid om te groeien.

Kijk uit met bepaalde schoonmaakmiddelen, niet alles is geschikt voor je oprit in gepolierd beton. Raadzaam is een beschermend schoonmaakmiddel voor gepolijst beton te gebruiken of iets met epoxybescherming. Dat is ongeveer hetzelfde als wat men gebruikt voor epoxyvloeren binnenshuis. Andere middelen kunnen kunnen vlekken of kleurverschillen creëren.

Lijnolie van het merk Carolin is een veelgebruikt product voor het onderhoud van je gepolierde betonvloer. Deze voedt de vloer. Eénmaal per jaar hiermee onderhouden is ideaal.

Je hebt ook speciale was die een beschermlaag creëert op je betonnen oprit. Je voorkomt met was vlekken op de oprit in beton en het gepolijste beton blijft langer mooi.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Prijs voor oprit in betonvloer

Polijst je de betonnen oprit zelf of laat je het doen?

Tegenwoordig kunnen veel doe-het-zelvers een oprit in gepolierd beton zelf storten en polijsten. Maar je moet wel de juiste voorbereidingen treffen. De ondergrond moet egaal en recht zijn.

Daarnaast moet de ondergrond ook het gewicht van een betonnen oprit en alles wat daarop komt te staan kunnen dragen.

Ook bij slecht weer mag je dit zeker niet plaatsen en je moet voldoende rekening houden met de droogtijden.

Zoals je ziet is het leggen van een oprit in gepolierd beton geen klus zonder enig risico. Je kunt het daarom maar beter overlaten aan een erkend vakman. Je hoeft dan niet zelf alles aan te schaffen en geen voorbereidingen te treffen. Alles wordt voor je gedaan.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

 • Ontvang gratis offertes
 • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
 • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.