BetonvloerenTerras

Terras in beton: Prijzen, Advies, Inspiratie & Voor- en nadelen

Jouw terras in beton, een nieuwe manier van leven

Terras in Gepolierd Beton Terras in Gepolierd Beton

Houten vloeren, gras of tegels… het kan allemaal gebruikt worden voor het aanleggen van een terras. Maar heb je wel eens gedacht aan een gepolierd beton terras? Een terras in beton heeft heel wat voordelen waar de wat traditionelere terrassen niet aan kunnen tippen.

In dit artikel trachten we die voordelen duidelijk te beschrijven. Zorgen we ook voor het nodige advies en gaan we dieper in op de prijzen. Hopelijk geeft het je genoeg inspiratie zodat je een goede keuze kunt maken. Lees vooral verder.

Wat is de prijs van een terras in beton?

De kosten van een gepolierde beton terras vallen best mee qua prijs. Wanneer je de werken laat uitvoeren moet je rekenen op een prijs tussen de 40 à 75 euro. Voor een terras van 20 m2 komt dit neer op gemiddeld € 1.150.

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor een terras in beton.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

Hoe wordt een gepolierd terras gemaakt?

Wanneer we spreken over een terras in beton, hebben we het eigenlijk over een terras in gepolierd beton. Door de betonnen vloer te polieren wordt deze mooi egaal en is deze ideaal als terras.

  1. Eerst en vooral wordt het beton gegoten op de plaats waar je je terras wenst.
  2. Daarop volgt het droogproces. Hierbij begint men met het maken van een gladde en blikkende laag over het beton. Dit gebeurt met een speciale machine, die dus het beton polijst.

Hierdoor wordt je polybeton terras mooi egaal en heb jij een prachtig terras voor de deur.

Wil je een ander kleurtje dan grijs? Geen probleem. Een gepolierde betonvloer voor je terras kun je gieten in welke kleur je ook maar wenst.

Beton polieren
Hiermee wordt het beton gepolierd. Zo krijgt het een egale look.

Voordelen van een terras in beton

  • Eén van de eerste grote voordelen van betonnen vloeren is dat er geen onkruid tussen kan komen. Vuil komt er niet zo makkelijk, want er zijn geen groeven vanwege het egale oppervlakte.
  • Daarnaast kun je je terras in de kleur kiezen die je wenst. Wat vindt je leuk? Wat past bij jou? Dit kun je aangeven bij degene die het gaat gieten.
  • Naast kleuren heb je ook de keuze tussen verschillende coatings, geheel naar jouw smaak.
  • Je kunt ook voegen er in laten slijpen, zodat het meer een tegellook krijgt.
  • Je hebt amper tot geen onderhoud aan deze vloer. Waar een houten terras vaak moet afgescheurd worden.
Groeven in gepolierd beton
Deze groeven in het gepolierde beton zorgen voor een tegellook.

Nadelen van een betonnen terras

Een terras in beton is eigenlijk meer voordelig dan nadelig. Het heeft weinig onderhoud nodig, maar kan natuurlijk na verloop van tijd wel tekenen van slijtage vertonen. Het grootste nadeel kan zijn is dat het niet goed gegoten wordt. Dit kan door gebrek aan ervaring, ofwel door jezelf of door iemand anders. Vraag altijd naar de werkwijze en bekijk eventueel eerdere referenties. Dan weet je of je bij het juiste bedrijf bent.

Daarnaast moet je ook opletten met bijtende middelen. Deze dringen snel in in het beton en kan plekken veroorzaken.

Leg je zelf je gepolierde beton terras?

Dat kan uiteraard altijd. Maar tenzij je hier reeds ervaring mee hebt raden we het je ten zeerste af. Het is helemaal niet gemakkelijk om de vloer te genieten en mooi egaal te krijgen.

De ondergrond moet perfect aangelegd zijn en de juiste techniek moet gebruikt worden om in de toekomst scheuren e.d. te voorkomen. Want niet is zo lelijk als een beton in terras met daardoorheen een grote scheur.

Het laten genieten en egaal maken van beton valt best mee in prijs, overweeg dus zeker om dit door een vakman te laten doen.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe onderhoud je het terras in beton?

Een polybeton terras (= een terras in gepolierd beton) is eenvoudig te onderhouden. Het is erg duurzaam, omdat beton lang mee gaat.

Met wat water krijg je het grootste vuil al weg. Tijdens het jaarlijkse onderhoud kun je de betonnen vloer voeden met lijnolie. De meest gekende is die van het merk Carolin. Hetgeen velen gebruiken voor hun tegelvloer binnenshuis te poetsen. Let wel dat je die koopt voor buiten en niet binnen.

Gewoon wat lijnolie in je water doen en dan je terras eens goed schuren. Daarmee is de klus geklaard en kun je weer verder voor een jaar.

Inspiratie

Graag geven we je dit nog even mee ter inspiratie. Sommigen kiezen ook voor gepolierd beton als vloer in de woonkamer. Het is een erg mooi effect als je dit dan doortrekt naar je terras.

Zo verleng je je woonkamer en maak je je huis één met de tuin. Vooral bij moderne woningen wordt dit steeds vaker toegepast.

Gepolierde betonvloer binnen en buiten
De gepolierde betonvloer wordt van binnen doorgetrokken naar buiten.

Wie kiest voor parket in de living, gecombineerd met een gepolierd terras, kan tevens rekenen op een erg mooi resultaat.

Als laatste geven we ook deze foto mee. Een gepolierde betonvloer rondom het zwembad. Ook altijd een pareltje. Belangrijk: Dit kan wel erg glad worden als er water op de betonnen vloer ligt. Dus daarom wordt het wel afgeraden bij een zwembad.

Gepolierde betonvloer rondom het zwembad
Terras in beton – Gepolierde betonvloer rondom het zwembad

Tip: Bespaar tot 35%!

Wil je tot 35% besparen? Dan raden wij je aan om meerdere vakmannen te vergelijken in je eigen buurt.

Wij kunnen je alvast verder helpen. Wij brengen je helemaal gratis in contact met erkende vakmannen in je eigen buurt. Zij maken een gratis offerte op en komen indien nodig gratis bij jou langs indien het echt maatwerk is.

Zo kun je de offertes van die vakmannen met elkaar vergelijken en bespaar je snel tot 35%! Want geloof ons, vergelijken loont!

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.