Betonvloeren

Gepolierde Betonvloeren: Voordelen & Nadelen, Prijs Per M2 & Handig Advies

Gepolierde betonvloeren

Ontdek de Voor- en nadelen van Gepolierde Betonvloeren. Waarom is iedereen plots fan en wat is de prijs?

Een gepolierde betonvloer is tegenwoordig niet meer weg te denken in huizen. Als het niet binnenshuis wordt geplaatst, dan wordt het sowieso buitenshuis wel gebruikt. Zo wordt vaak bvb. de oprit in beton gegoten. En zo zijn er nog tal van mogelijkheden waar gepolierde betonvloeren gebruikt worden.

Binnenshuis zijn er tegenwoordig ook steeds meer mogelijkheden met betonvloeren beschikbaar (bvb. printbeton). Je ziet het terugkomen in alle kamers van het huis. De badkamer, de keuken, de living tot zelfs de slaapkamers. Waar het vaak gecombineerd wordt met vloerverwarming.

Als je aan beton denkt, denk je aan lichtgrijze ondergrond. niets is minder waar. Je kunt het laten mengen in jouw kleur (geel, groen, oranje, rood, …). Al blijven de meesten wel binnen de grijstinten (lichtgrijs tot donkergrijs).

Maar hoe werkt die kleuring dan precies? En wat zijn de voor- en nadelen van een gepolierde betonvloer? Welke betonvloeren zijn er? Wat kost een gepolierde betonvloer per m2?

We zetten het hieronder voor je op een rijtje.

Benieuwd naar een richtprijs voor jouw project? Vergelijk vakmannen en bespaar tot 35! Vul dit formulier in.

De voordelen van een gepolierde betonvloer

Een gepolierde betonvloer heeft een aantal voordelen.

 • Een eerste voordeel van polybeton is dat een betonvloer in één keer hecht. De vloer wordt mooi egaal..
 • Zo krijgt stof en andere viezigheid de kans niet om zich bvb. tussen of in de voegen te hechten. Deze voer is dus enorm hygiënisch.
 • Dat maakt ze ook enorm onderhoudsvriendelijk.
 • De prijs van een gepolierde betonvloer is in de meeste gevallen voordeliger.
 • Eén van de andere voordelen is dat betonvloeren duurzaam zijn. Ze gaan lang mee en slijten niet snel.
 • Polybeton voeren hebben daarbovenop een tijdloze look.
 • De vloer houdt de warmte bij zich in de winter en zorgt voor koelte in de zomer
 • De vloer kan zowel dienen voor binnen als buiten, denk bijvoorbeeld aan een terras in beton of een oprit in gepolierd beton.

Samengevat: Een tijdloze, hygiënische, onderhoudsvriendelijke en duurzame betonnen vloer die qua prijs erg goed zit. Wat verwacht je nog meer van een vloer?

De nadelen van een gepolierde betonvloer

De vloer in gepolierd beton heeft vele voordelen, maar zijn er ook nadelen aan deze vloer?

 • Opgelet als je de betonvloer zelf giet. Als je dit niet goed doet kunnen er scheuren ontstaan. Door samen te werken met een erkend vakman kun je dit voorkomen.
 • Gebruik bij het onderhoud geen zure schoonmaakmiddelen. Maar natuurlijke die eventueel de vloer voeden. Zuren laten vlekken na. Deze slijten na verloop van tijd wel uit, maar toch vermijden we zoiets liever.

Dat zijn 2 zaken waar je op moet letten.

Een laatste tip die ik wil meegeven. Giet de vloer niet wanneer het buiten snikheet is, want dan kan het beton plots uitzetten of bol komen te staan. Zo kom je met onaangename hoogteverschillen te zitten. Een erkend vakman weet uiteraard wat het ideale moment hiervoor is.

Soorten gepolierde betonvloer

Er zijn verschillende soorten gepolierde betonvloeren waar je uit kunt kiezen.

 • Je hebt polybeton. Dit is snel gelegd (i.v.m. betontegels) en kan zich aanpassen aan verschillende diktes. Het is van zichzelf glanzend.
 • Daarnaast heb je printbeton. Het ziet er natuurlijk uit, want je kunt het laten gieten met het uiterlijk van klinkers, stenen of zelfs hout. Of je kunt je eigen print ontwerpen.
 • Er is ook nog een variant die betonstuc vloer heet. Dit is sterk materiaal, makkelijk te onderhouden en heeft een stoer uiterlijk. De vloeren zijn dun, waterdicht en te krijgen in verschillende kleuropties.
 • Uitgewassen beton heeft een klein motiefje, het voelt ruw aan en wordt voornamelijk buiten gebruikt.
 • Als laatst hebben we nog de gevlinderde betonvloer. Dit is sterk materiaal en is een goede combinatie met vloerverwarming. Een gevlinderde betonvloer houdt eigenlijk in dat het beton met een speciale machine het beton afwerkt. Het ziet er wolkachtig uit, voelt wat ruw aan, maar is wel egaal.

Extra mogelijkheid: Maak groeven in het gepolierde beton om zo meer een tegellook te krijgen. Een voorbeeld daarvan vind je op deze foto. Je kunt de afstand tussen de groeven zelf bepalen.

Tegellook geven aan een Gepolierde Betonvloer
Tegellook geven aan een Gepolierde Betonvloer
Gepolierde betonnen vloer in een badkamer
Gepolierde betonnen vloer in een badkamer
Voorbeeld van Printbeton in de keuken
Voorbeeld van Printbeton in de keuken . Printbeton is een mogelijkheid bij gepolierde betonvloeren.

Zoals je merkt zijn er tal van opties. Ook komen betonvloeren in de woonkamer steeds vaker voor. Raadpleeg een vakman om te weten wat nauw aansluit bij de stijl van jouw woning. Deze kan jou ook foto’s laten zien van reeds uitgevoerde werken.

Gepolierde betonvloeren: Mogelijkheden

Een gepolierde betonvloer leggen is niet alleen maar geschikt voor één plek. Je kunt de betonvloer in de keuken, maar ook in de badkamer of woonkamer leggen. Ook voor een trap wordt gepolierd beton steeds vaker gebruikt. Zelfs voor buiten is gepolierde betonvloer geschikt, denk aan de oprit of een terras.

Een gepolierde betonvloer is namelijk hygiënisch, met allerlei andere materialen goed te combineren en is eenvoudig schoon te maken. Dus in principe kan het overal gelegd worden.

Een erg mooi effect creëer je overigens als je de gepolierde betonvloer in de living laat doorlopen op het terras (zoals op de foto helemaal bovenaan dit artikel).

Prijs per m2 voor gepolierde betonvloeren

Een gepolierde betonvloer is erg populair. Ze zijn namelijk makkelijk in onderhoud, hebben een moderne uitstraling en gaan lang mee. Dat maakt het de prijs meer dan waard.

Als je gaat voor een gepolierde betonvloer dan start de prijs vanaf 50 euro per vierkante meter. Afhankelijk van je wensen (speciale kleur, printbeton, …) kan dit oplopen tot 130 euro.

Een gepolierde betonvloer kent vele voordelen. Een gepolierde betonvloer is duurzaam, eenvoudig schoon te houden en houdt warmte bij zich in de winter en zorgt voor koelte in de zomer.

Persoonlijk ben ik hier echt fan van. Past dit bij de stijl van je woning? Vraag dan zeker eens een vrijblijvende offerte bij een vakman.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

Vochtbestrijding offerte aanvragenJe wil toch niet teveel betalen? Vertel ons waar je beton wenst te gieten en wij bezorgen je spoedig een offerte op maat.

Indien nodig of gewenst komen wij gratis bij jou langs met meer uitleg of een nog betere offerte op maat. 

 • Ontvang Snel en Gratis Richtprijzen
 • Keuze uit tot wel 4 bedrijven uit je eigen buurt
 • Vergelijk gratis alle offertes
 • Bespaar zo tot 35%!

Vul daarvoor nu dit formulier in.

Geef een reactie