Betonvloeren

Egaline Vloer: Hoe aanbrengen? Prijs, Advies & Informatie

Egaline vloer aanbrengen

Een Egaline vloer, wat zijn de voordelen en nadelen?

Een egaline vloer, die er op elke plek mooi uitziet, dat is natuurlijk wel iets wat iedereen wil. Niemand wil een geschaafde vloer met deuken en groeven. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe leg je een egaline vloer aan? Hoe zorg je dat de vloer geëgaliseerd is? Wat is de prijs? In dit artikel sommen wij dit voor je op.

Benieuwd naar de prijs voor jouw project? Vergelijk vakmannen en je bespaart tot 35%! Vul daarvoor volgend formulier in.

Wat is een egaline vloer?

Een egaline vloer is bedoeld om alles gelijkmakend te krijgen. Het materiaal van een egaline vloer bestaat uit kunsthars en cement. Dit zorgt voor een sterke betonvloer. De vloer zal niet zo snel scheuren opleveren en barsten. Het wordt gebruikt om bestaande ondergronden netjes te krijgen.

Dan zijn ze egaal en perfect voor verdere afwerking. Het wordt vaak gebruikt als een soort van basis voor een ander soort vloer. Omdat het als ondervloer bedoeld is en niet als echte vloer, hoef je niet een heel dikke laag te leggen of te laten leggen. Daarover vertellen we je zo nog iets meer.

Hoe egaliseer je de vloer?

De vloer kun je laten egaliseren of zelf doen. Als je het zelf doet, kun je het best naar een doe-het-zelf zaak gaan. Daar heb je verschillende merken waar je egaline kunt halen. Daarmee kun je de vloer recht maken.

Dit kun je ook laten doen. Dan geef je het uit handen. Je bent dan verzekerd van een gladde vloer, zonder bubbels. En het wordt professioneel gedaan, zodat jij een gladde ondervloer hebt.

Welke ondergronden zijn geschikt voor egaline?

Niet elke ondergrond is geschikt voor egaline vloeren. Om de vloer te egaliseren moet deze bestendig zijn. In principe kun je egaline vloer aanleggen op beton of tegels. Je kunt egaline vloer zelfs aanbrengen op hout. Maar let dan goed op naden die niet los kunnen laten.

Egaline is flexibel en kan scheuren overbruggen. Dat is echt een voordeel. Dus in principe kun je op de meeste vloeren wel egaline aanbrengen, maar is het dus van belang dat deze stof- en vetvrij is, dat het spul zelf goed gemengd is en dat de ondervloer stabiel genoeg is dat egaline er op past.

Een egaline vloer aanleggen gaat dus niet zonder horten en stoten, maar kun je in principe dus ook zelf doen, met enige ervaring en behendigheid.

Je kunt het ook uit handen geven en iemand anders tegen een schappelijke prijs een egaline vloer laten aanleggen. Je kunt het best offertes opvragen om een juiste keus te maken.

Wat is nu de prijs voor jouw project? Bespaar snel tot 35% door vakmannen te vergelijken! Vul daarvoor volgend formulier vrijblijvend in.

Hoe kun je een egaline vloer aanleggen?

Je wilt een egaline vloer aanleggen, maar dan moet je wel op een aantal dingen letten. Het is belangrijk dat de ondervloer vlak is. Dus voordat je een nieuwe vloer aanlegt, moet je een vloer egaliseren.

Op die manier weet je dat je een vlakke vloer hebt en de nieuwe vloer gerust kan (laten) leggen. Egaline is een soort van cement dat helpt om je vloer recht te maken. Let er op dat je ondergrond droog en stofvrij is.

Zorg ervoor dat egaline goed kan hechten. Je hebt een pleisterspaan nodig om de egaline goed aan te kunnen brengen. De egaline hoeft maar twee tot vijf millimeter dik te zijn.

Het drogen van de egaline heeft wel een tijdje nodig. Men zegt één millimeter per dag.

Laat je adviseren door een vakman
Laat je adviseren door een vakman

Wat is de prijs van een egaline vloer?

De egaline prijs is afhankelijk van meerdere factoren. Soms kan het handig zijn om de kosten van de vloer egaliseren uit te geven aan een specialist.

Zelf moet je namelijk wel goed weten wat je doet. Op internet kun je verschillen prijzen voor egaline vinden, beginnend rond de 15 euro voor een liter.

Maar als je het laat doen, kost het je wat meer. De ene vraagt 10 euro per vierkante meter, de ander begint bij 20 euro.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

Vochtbestrijding offerte aanvragenJe wil toch niet teveel betalen? Vertel ons waar je beton wenst te gieten en wij bezorgen je spoedig een offerte op maat.

Indien nodig of gewenst komen wij gratis bij jou langs met meer uitleg of een nog betere offerte op maat. 

  • Ontvang Snel en Gratis Richtprijzen
  • Keuze uit tot wel 4 bedrijven uit je eigen buurt
  • Vergelijk gratis alle offertes
  • Bespaar zo tot 35%!

Vul daarvoor nu dit formulier in.

Geef een reactie