BetonvloerenOpritTerras

Betontegels: Prijzen, Voordelen & Advies

Het alternatief voor de keramische tegel: de betontegels

Betontegels Betontegels op terras

Betontegels worden steeds vaker gekozen. Eenvoudig in onderhoud en het oogt warmer dan een standaard betonnen vloer. Daarnaast kennen we allemaal de keramische tegel, maar wat maakt de betontegel zo uniek?

Keramische tegels geven een frisse look aan bijvoorbeeld je keuken of je terras. Het ziet er strak en stralend uit. Maar tegenwoordig zijn er ook betontegels verkrijgbaar. En die zijn zeker het overwegen waard!

Betontegels zijn te krijgen in alle soorten en maten. Kies je voor een moderne strakke look of ga je voor een tegelmotief? Tegenwoordig is het allemaal mogelijk.

Meer weten over betontegels? Blijf dan vooral lezen.

Wat is de prijs van een terras in betontegels?

Voor het aanleggen van een terras met betonnen tegels moet je toch rekenen tussen de € 25 à € 45 per m². Reken daarbovenop nog eens een plaatsingskost van zo’n € 10 à  € 20 per m². Het ophoog- en voegzand is altijd de duurste kost, die zit rond de € 50 à € 70 per m².

Kijken we naar een gemiddelde terras van 12 meter, dan betaal je gemiddeld tussen de € 1.020 en € 1.620 voor het aanleggen van een terras in betontegels. Is je terras gewoon een rechthoek, dan zal de prijs eerder rond de € 800 liggen. Voor een terras met veel hoeken, kantjes, putdeksels, enz. kan dit soms oplopen tot € 2.400.

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor een terras met betonnen tegels.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

De voordelen van Betontegels

Betontegels bieden meer voordelen dan je eerst zou denken.

 • Betontegels zijn in alle vormen en maten te verkrijgen. Of je nu van fan bent van kleine tegels of eerder strakke, moderne, grote tegels, het is beiden mogelijk.
 • Voor binnen en buiten. Velen denken dat dit enkel mooi is voor buiten. Op je terras, voor je oprit of rond het zwembad. Maar niets is minder waar. Ook in je woonkamer of keuken kan het voor een gezellige sfeer zorgen.
 • Eenvoudig te plaatsen. Deze tegels zijn eenvoudig te plaatsen. Daardoor valt het aantal werkuren best mee (want dat is meestal één van de grootste kosten bij het laten plaatsen).
 • Sterk materiaal. Het materiaal is erg sterk, waardoor het ideaal is voor bijvoorbeeld een oprit of in een garage. Het beton is sterk genoeg om auto of bestelwagen te dragen.
 • Verschillende kleuren. Kies zelf de kleur die je wenst. Al wordt meestal gekozen voor de typische grijstinten (van erg lichtgrijs tot donkergrijs)
 • Onderhoudsvriendelijk. Je hebt zo goed als geen onderhoud aan dit soort tegels.
 • Relatief goedkoop: In vergelijking met keramische tegels of natuursteen
 • Vorstbestending: De betontegels zijn ideaal bestand tegen de vorst

Nadelen van Betontegels

Net zoals bij andere tegels hebben betontegels ook enkele nadelen.

 • Beschermde coating is nodig. Anders neemt het beton snel vocht & vuil op.
 • Kan glad zijn. Bij regenweer kan het erg glad zijn. Voorzie eventueel een antislip laag.
 • Opgelet met Oliën en vetten. Deze trekken snel in het beton als je dit niet tijdig wegdoet. Deze slijten dan wel uit na enige tijd. Net zoals bij gepolierd beton.

Zonder beschermende coating neemt beton sneller vocht en vuil op dan keramische tegels of tegels van natuursteen.

Hoe moet je Betontegels Onderhouden?

 1. Verwijder eventuele bladeren van het oppervlak (indien buiten)
 2. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, maar kies voor een voedend schoonmaakmiddel
 3. Schuur de vloer en voed deze daarna met de lijnolie
 4. Doe dit éénmaal per jaar

Bij het onderhoud kun je het best een voedend schoonmaakmiddel gebruiken. Lijnolie is daarvoor ideaal. Meeste mensen gebruiken daarvoor Carolin. (Heb je voor zowel binnen als buiten).

Opgelet met:

 • Dode bladeren. Om je betontegels mooi te houden is het belangrijk dode bladeren weg te halen. Deze bevatten namelijk zuren die plekken kunnen veroorzaken.
 • Het gebruik van strooizout. Best laat je dit achterwege. Anders zal de betonnen tegel beschadigd worden.
 • Het gebruik van de hogedrukreiniger. De beschermlaag zal hierdoor aangetast worden. Tenzij het een speciale terrasreiniger is.

Betontegels: Verschillende maten

Zoals reeds aangegeven bij de voordelen bestaan betontegels in verschillende maten. De meest voorkomende formaten zijn:

 • 30×15 cm
 • 30×30 cm
 • 40×40 cm
 • 50×50 cm
 • 60×30 cm
 • 60×60 cm

Zoals je merkt zijn er zowel vierkante als rechthoekige formaten beschikbaar. Er zijn uiteraard nog grotere formaten beschikbaar.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Soorten Betontegels

We onderscheiden 4 soorten betontegels.

1. Standaard betontegels

De standaard betontegel kennen jullie allemaal. Dat is de typische tegel die gebruikt wordt langs straat voor de stoep.

De reden waarom ze dit voor een stoep vaak gebruiken is omdat deze snel oliën, vet en water absorbeert. Daardoor is de tegel niet gladdig en daardoor erg veilig.

Grote betontegel voor terras

De standaard betontegel kan perfect gebruikt worden voor je terras. Een erg mooi resultaat is als je een iets groter formaat tegel neemt.  De foto helemaal bovenaan dit artikel is daar een mooi voorbeeld van.

2. Betontegels met beschermde toplaag

Betontegels met een beschermde toplaag
Betontegels met een beschermde toplaag

Dit zijn betontegels die behandeld worden met ofwel polyurethaan of een epoxy coating. Dit proces noemt met impregneren. Zo spreekt men ook wel eens over geïmpregneerde betontegels.

Door deze behandeling zullen de tegels een water- en vuilafstotende werking waardoor ze langer meegaan en eenvoudiger schoon te maken zijn.

Als je het mij vraagt is dit een ideale tegel voor een terras.

3. Grindtegels (Grindbetontegels)

Grindtegels
Grindtegels werden vroeger erg vaak gebruikt

Deze waren vroeger enorm in de mode in Vlaanderen. Een betontegels met daarop kleine keitjes. Het maakt de tegels enorm sterk en slipvast.

Ze zijn absoluut niet duur en je hebt ze in verschillende formaten en kleurencombinaties. Bijna iedereen had wel een terras of een padje in in grind beton tegel.

4. Gepolierd beton

Gepolierde betonvloer: Tegellook
Een gepolierde betonvloer met gesleepte groeven. Dit zorgt voor een tegellook.

Ook kun je kiezen voor gepolierd beton met een tegellook. Hierbij past men een speciale techniek toe. Men giet eerst het volledige oppervlak in beton. Daarna sleept men groeven in het beton. Waardoor het eruit ziet alsof het tegels zijn.

Het grote voordeel is dat dit geen open groeven/spleten zijn. Zo krijgt onkruid geen kans. Maar je hebt wel nog steeds de look van een tegel. Dit wordt zowel binnen als buiten toegepast.

Het is altijd handig om informatie in te winnen bij een specialist. Vraag meerdere offertes aan en vergelijk deze met elkaar. Want zo bespaar je gemakkelijk tot 35%!

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

 • Ontvang gratis offertes
 • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
 • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.