BetonvloerenOpritTerras

Polybeton: Voordelen, Mogelijkheden & Prijs

Polybeton: Een sterke vloer tegen een gunstige prijs. Ontdek hier de mogelijkheden en voordelen

Polybeton Keuken Polybeton vloer in keuken

Een vloer van polybeton heeft vele voordelen. Het is sterk, het kan snel worden gegoten en kan zich aanpassen aan elke dikte die je maar wilt. Een polybeton vloer is daarnaast makkelijk in onderhoud. Je maakt het zo schoon en erg vuil wordt het niet door de egale oppervlakte.

Zoals je merkt heeft een polybeton vloer erg veel voordelen. Wat zijn nog andere voor- en nadelen van een polybeton vloer? En wat is de prijs per m2? Waar moet je allemaal nog meer aan denken als je het hebt over een polybeton vloer?

Ik vertel je graag alles wat je mogelijks wil weten over een polybeton vloer.

Wat is polybeton?

Polybeton bestaat enerzijds uit thermoplastische of thermo hardende polymeren. Deze worden gecombineerd met aggregaten. Die aggregaten bestaan uit kiezels, kalksteen, graniet en andere hoogwaardige materialen.

Polybeton is een bepaald soort cement die gebruikt kan worden voor nieuwe bouwwerkzaamheden of juist ter reparatie van oud beton. Het materiaal is erg sterk en wordt gebruikt voor opritten, badkamer en woonkamer vloeren,  zwembaden, rioleringen, trappen tot zelfs meubels.

Het biedt weerstand tegen chemicaliën en kan daardoor ook chloor aan in zwembaden of andere giftige stoffen.

Moderne eetkamer met gepolijste betonvloer en bi-fold glasdeuren
Moderne eetkamer met gepolijste betonvloer en bi-fold glasdeuren

De prijs per m2 van een Polybeton vloer?

De prijs per vierkante meter is afhankelijk van meerdere elementen. Bij het opmaken van de totaalprijs moet je meerdere factoren in acht nemen:

 • De totale oppervlakte
 • De dikte van het polybeton
 • De bereikbaarheid van de plaats waar het beton komt
 • Hoeveel hoekjes en kantjes zijn er? (Een oprit is snel gelegd, maar een woonkamer met 20 hoeken en kanten en bochten is al wat meer werk)

De prijs per vierkante meter ligt gemiddeld tussen de 50 euro en de 130 euro per m2. Voor een ruimte van 30 vierkante meter zit je dus tussen de € 1.500 en € 3.900.

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor een polybeton vloer.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

Wat zijn de voordelen van polybeton vloeren?

Gepolierde betonvloeren hebben best veel voordelen. Om er maar enkele op te noemen:

 1. De vloer verkleurt nauwelijks tot niet.
 2. Eenvoudig te onderhouden: Je maakt de vloer gemakkelijk schoon en het is ook snel weer droog.
 3. Meerdere kleuren: Polybeton is in meerdere kleuren beschikbaar. Je kunt kleurpigmenten toevoegen en zo is de betonvloer in vrijwel elke kleur te krijgen. De meest gekozen kleuren zijn uiteraard de grijstinten.
 4. Een Polybeton voer gaat lang mee. Over het algemeen genomen is een betonnen vloer ook zeer duurzaam.
 5. Erg gunstige prijs. Qua prijs is dit vergelijkbaar met een tegelvoer. Het aanleggen neemt uiteraard een pak minder werk in beslag. Waardoor het aantal werkuren een pak lager ligt (dus ook de prijs).

Wat zijn de nadelen van polybeton vloeren?

Een nadeel kan zijn dat wanneer je een bepaald zuur morst op de voer, het er kan intrekken. Ook al is het gepolierd. Dan moet die plek er even uitsluiten.

Nu, mocht je ooit een zuur morsen, dan moet je het gewoon meteen opkuisen, dan heb je er geen last van. En het zuur uiteraard geen 24 uur lang laten intrekken.

Vroeger bestond de kans nog op scheurtjes, maar dankzij de nieuwste technieken is dat ook alweer verleden tijd. Zorg dat je de polybeton voer niet laat gieten wanneer het te warm is. Want dat kon soms de oorzaak zijn van scheurtjes.

Op zich vind ik dus niet meteen iets nadelig aan een polybeton vloer. Sommigen vinden het eerder saai en kil, als je dat al een nadeel kunt noemen. Maar dat hangt uiteraard af van je eigen smaak.

Wat kun je allemaal in polybeton laten storten?

Velen denken dat je polybeton vloeren enkel kunt gebruiken voor bvb. je oprit. Maar Wist je ook dat je bijvoorbeeld je terras, je woonkamer, je badkamer of zelfs de trap in polybeton kunt laten gieten?

Terras in Gepolierd Beton
Terras in Gepolierd Beton
Woonkamer in Polybeton
Woonkamer in Polybeton

Het materiaal is zo stevig en een oprit of een trap heeft die stevigheid absoluut nodig. Polybeton is in dat geval een ideaal materiaal.

Gepolierde betontrap met LED verlichting
Gepolierde betontrap met LED verlichting

Ook voor meubels (in de keuken of de badkamer) wordt steeds vaker polybeton gebruikt. Denk maar aan het bad zelf. Het resultaat mag er zijn!

Badkamer met Bad in Gepolierd beton
Badkamer met Bad in Gepolierd beton

Zelf polybeton gieten of laten doen?

Als je enige ervaring hebt met polybeton gieten, dan kun je het wellicht zelf doen. Let erop dat de ondergrond vet- en stofvrij is, dat de vloer gelijk is en dan kun je beginnen met je egaline vloer.

MAAR LET OP! Het is niet zo gemakkelijk als het klinkt. Je moet zorgen dat echt alles helemaal goed is en dat je de juiste machines gebruikt. Anders heb je snel scheuren of verzakkingen. En dat wil niemand. Betontegels zijn eventueel een alternatief.

Ook kun je een printbeton vloer overwegen. Maar dit is niet iets dat je zelf kunt doen.

Daarom raad ik iedereen aan om het te laten doen. Het aantal werkuren valt best mee, waardoor de eindprijs ook best meevalt. Het verschil tussen het zelf doen en laten doen zal dus best meevallen.

Wat is de prijs voor een Polybeton vloer in de slaapkamer?
Wat is de prijs voor een Polybeton vloer in de slaapkamer?

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

 • Ontvang gratis offertes
 • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
 • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.