Terras

Composiet terras: Prijs, Voordelen & Advies

Composiet terras aanleggen: Prijs & Voordelen Composiet terras aanleggen: Prijs & Voordelen

Heb je altijd gedroomd van een terras die de beste kenmerken van hout en kunststof in één geheel weet te combineren? In dat geval is een composiet terras voor jou wellicht de meest interessante keuze.

Door te kiezen voor dit type van materiaal creëer je een terras dat niet alleen aantrekkelijk is om te zien, maar daarnaast ook nog eens onderhoudsvriendelijk is en over milieuvriendelijke eigenschappen beschikt.

Ben je dus met andere woorden op zoek naar een echt duurzaam materiaal? Dan is kijken in de richting van een composiet terras ongetwijfeld de moeite meer dan waard. Lees vooral verder.

Wat zijn de voordelen van een composiet terras?

De populariteit van een composiet terrass is door de jaren heen enkel toegenomen. Dit heeft voor een niet onaanzienlijk deel te maken met het feit dat composiet niet rot en bijgevolg ook niet krom trekt wanneer ze vochtig wordt. Dit maakt ze erg geschikt om buitenshuis te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een Composiet terras?
Wat zijn de voordelen van een Composiet terras?

Er zijn echter nog andere voordelen aan verbonden die we graag voor jou in een overzicht hebben geplaatst:

  • Composiet is insectbestendig
  • Er is geen sprake van splintervorming, dus geen gevaar voor blote voeten
  • Composiet is een milieuvriendelijk materiaal
  • Slechts een zeer beperkt onderhoud is vereist
  • Ze beschikt over een warme, natuurlijke uitstraling
  • Natuurlijke antislip functie maakt ze perfect als afwerking rond een zwembad of (zwem)vijver

Bovenstaande voordelen zorgen er voor dat een composiet terras zeer geschikt is voor een grote doelgroep. Dit geldt niet uitsluitend voor mensen die bijvoorbeeld weinig tijd hebben om hun terras te onderhouden, maar ook voor zij die de voorkeur geven aan een milieuvriendelijk materiaal dat beschikt over een warme uitstraling.

Hoe dan ook, op het ogenblik dat je op zoek bent naar een duurzaam, mooi uitziend terras waar je weinig omkijken naar hebt is kiezen voor een terras in composiet zeker en vast de moeite waard zijn.

Wat zijn de nadelen?

Het spreekt voor zich dat een composiet terras aanleggen niet alleen maar voordelen met zich meebrengt.

Een eerste iets waar je rekening mee moet houden is de prijs. Een terras van composiet, inclusief de vereiste bevestigingsclips en balkjes, is meestal wat duurder in vergelijking met een terras dat is gemaakt van hardhout.

Maar dat nadeel weegt niet op tegen het voordeel. Want de terugverdientijd wordt een pak interessant op de lange(re) termijn. Over enkele jaren zal hardhout namelijk rotten terwijl composiet er nog altijd perfect als nieuw uit zal zien.

Let wel, kiezen voor composiet betekent dat er krassen op je terras kunnen verschijnen. Niet van een tuinstoel te verzetten, maar eerder van zwaardere objecten. Denk aan het verzetten van zware bloempotten of de stenen voet van je parasol. Bij hout is het mogelijk om dit weg te schuren, maar dat lukt uiteraard niet bij composiet. Uiteraard kun je altijd een plank met een kras eenvoudigweg vervangen.

Hoe een composiet terras onderhouden?

Eén van de belangrijkste voordelen van composiet is terug te vinden in het feit dat deze niet veel onderhoud vereisen. In principe volstaat het dan ook om gewoon regelmatig even schoon te maken met een borstel.

Je zou er eventueel ook voor kunnen kiezen om gebruik te maken van een hogedrukreiniger. Hou het dan wel beperkt tot 100 bar en zorg voor een afstand van ongeveer 25 à 30 centimeter.

Bovendien is ook de spuitrichting van belang. Het spuiten doe je namelijk altijd in de lengterichting van de planken. Maak voor het reinigen van je composiet terras ook nooit gebruik van een freeskop!

Welke afwerkingen zijn mogelijk?

Wanneer je de keuze maakt om een composiet terras te realiseren zal je ogenblikkelijk kunnen concluderen dat er op de markt heel wat verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Elke optie beschikt niet alleen over diens eigen kleurenpalet, maar ook over een specifieke manier van afwerking. Door gebruik te maken van allerhande, uiteenlopende fabricagetechnieken is het mogelijk om de meest uiteenlopende patronen en motieven te realiseren.

Welke Composiet Terras Soorten bestaan er?
Welke Composiet Terras Soorten bestaan er?

Ben je niet meteen een liefhebber van planken om je composiet terras mee aan te leggen? In dat geval is het ook nog altijd een optie om de voorkeur te geven aan vierkante composiet tegels.

Afhankelijk van de keuze(s) die je maakt voor jouw composiet terras zal je rekening willen houden met de eventuele toepassing van groeven in het composiet. Deze groeven kunnen er onder meer voor zorgen dat het composiet slipvast wordt. Dit zorgt er voor dat ze probleemloos geplaatst kunnen worden rond een vijver of bijvoorbeeld een zwembad.

Het merendeel van de composiet terrasplanken die op de markt zijn terug te vinden zijn afgewerkt met twee verschillende groefpatronen. Dit is een beetje vergelijkbaar met massieve planken.

Wat is de prijs van een composiet terras?

Vooraleer je daadwerkelijk over zal gaan tot het realiseren van een composiet terras spreekt het voor zich dat je nog een goede indruk wenst te hebben van de kostprijs die er aan verbonden is.

De prijs van een composiet terras situeert zich tussen de 60 & 80 euro per vierkante meter.

Wil je de werken laten uitvoeren door een erkend vakman, dan zou ik rekening houden met ongeveer € 100 per vierkante meter.

Alles hangt af van het gekozen materiaal, de grootte van je terras, het aantal werkuren, …

Hoe kan je tot 35% besparen op de realisatie van een composiet terras?

Je wil toch niet teveel betalen? Vergelijk meerdere bedrijven met elkaar. Via onderstaand formulier breng ik je meteen in contact met bedrijven in je eigen regio.

Indien gewenst sturen zij jou helemaal gratis een richtprijs. Dan kun je hun materiaal, aantal werkuren & prijzen met elkaar vergelijken. Pas dan kun je een goeie beslissing nemen.

Indien je dat wenst, komen zij ook gratis naar jou thuis om een nog betere offerte op maat te maken.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.