BetonvloerenTerras

Polybeton terras: Voordelen, Prijs & Mogelijkheden

Polybeton Terras: Voordelen, Mogelijkheden & Prijs Polybeton Terras: Voordelen, Mogelijkheden & Prijs

Veel mensen vrezen dat een polybeton terras altijd zorgt voor eentonig en een ietwat grauw eindresultaat. In de praktijk is dat echter zeker niet juist. Wist je bijvoorbeeld dat een polybeton terras perfect gerealiseerd kan worden in verschillende kleuren en afwerkingen? Er kan dan ook op meesterlijke wijze een strak en sfeervol terras mee worden gecreëerd.

Als klap op de vuurpijl is een polybeton terras ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk. Wil je dus liever niet teveel tijd doorbrengen met het schoonmaken van je terras? Dan is kiezen voor polybeton ook voor jou wellicht zeer interessant.

Wat is de prijs van een polybeton terras?

De kostprijs is afhankelijk van verschillende zaken. Om verschillende bedrijven goed met elkaar te kunnen vergelijken, is het noodzakelijk te weten hoe de prijs bepaald wordt. Daarom verder in dit artikel meer daarover.

Gemiddeld situeert de prijs zich tussen de 45 en 80 euro per vierkante meter voor het aanleggen van een polybeton terras. Voor een terras van 20 vierkante meter situeert de prijs zich dus tussen de € 900 en € 1600.

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor een polybeton terras.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

De factoren die de prijs van een polybeton terras bepalen, zijn:

 • De totale oppervlakte
  • Veel voorbereiding nodig of niet?
  • Hoeveel beton moet er gegoten worden?
 • Het aantal werkuren
 • De complexiteit: Is het een rechthoekig terras? Of zijn er veel hoeken en kantjes? Moet het rond een zwembad?
 • Indien je het zelf doen: Je zult machines moeten huren (vaak met een forfait, waardoor het voor een kleinere oppervlakte interessanter is om het te laten gieten door een bedrijf)

TIP: Wil je de totaalprijs van je polybeton terras wat kunnen drukken? Kies er dan voor om in één keer niet alleen je terras, maar ook je oprit te laten aanleggen!

Polybeton Terras: Voordelen, Mogelijkheden & Prijs
Polybeton Terras: Voordelen, Mogelijkheden & Prijs

Mogelijkheden van een polybeton terras

Zoals reeds aangegeven is er tegenwoordig een enkele reden meer om te twijfelen aan de potentiële uitstraling waar jouw polybeton terras over zal komen te beschikken. Wat de toplaag van de betonvloer betreft kan er vandaag de dag dan ook een keuze worden gemaakt uit enorm veel verschillende mogelijkheden.

Als eerste is het mogelijk om de kleur van je polybeton vloer zelf te kiezen. De meesten kiezen uiteraard een grijze tint, eventueel aangevuld met wat blauw.  Denk hierbij niet alleen aan antraciet, maar ook aan donkerblauw. Dankzij het kleuren kun je een erg luxueuze uitstraling realiseren.

Als tweede is er ook de optie om een groef aan te brengen in de polybeton vloer. Deze wordt na het genieten van het polybeton gewoon erin geslepen. Zo krijg je de look van een betontegel of een keramische tegel. Zie onderstaande foto.

Groef in Polybeton vloer voor terras
Groef in Polybeton vloer voor terras – © BCI-Floors.be

Wat zijn de voordelen van een polybeton terras?

Eén ding is zeker… Een polybeton terras is de voorbije jaren nog populairder geworden dan het al was. Dit is ongetwijfeld te wijten aan de voordelen die er aan verbonden zijn. Ik licht ze graag even toe.

 • Je terras kan zeer eenvoudig worden gereinigd, een bezem & voeden met het correcte onderhoudsproduct is vaak voldoende );
 • Gepolierd beton is prima bestand tegen de invloeden van het weer;
 • De naadloze afwerking van het terras zorgt er voor dat je nooit last hebt van onkruid;

De aangehaalde voordelen van een polybeton terras zorgen er voor dat meteen duidelijk wordt dat je hier te maken hebt met een onderhoudsvriendelijk en mede daardoor ook zeer duurzaam terras. Deze is niet alleen geschikt voor mensen die langdurig willen blijven genieten van hun investering, maar ook voor zij die geen omkijken willen hebben naar hun terras.

Voordelen van een Polybeton terras
Voordelen van een Polybeton terras – © BCI-Floors.be

Heeft Polybeton ook nadelen?

Het is van belang om er rekening mee te houden dat er twee concrete nadelen zijn verbonden aan het laten aanleggen van een polybeton terras in je tuin.

In eerste instantie is er de prijs. In vergelijking met andere, gangbare terrasafwerkingen is polybeton meestal duurder. Een uitzondering op deze regel is wanneer het gaat over grotere oppervlakken. Dan kan het zijn dat de realisatie van een polybeton terras net voordeliger is. Dit komt omdat de plaatsing erg snel gerealiseerd kan worden.

Een tweede minput heeft te maken met de plaatsing van een polybeton terras. Deze is namelijk niet bepaald eenvoudig en wordt daardoor bij voorkeur gedaan door een professionele vakman. Wil je toch zelf je beton gieten? Het kan, maar het is mogelijk dat er scheuren of andere onvolkomenheden zullen opduiken. Deze zijn in principe niet of nauwelijks te herstellen, maar beïnvloeden de uitstraling van je terras wel aanzienlijk.

Hou er bovendien rekening mee dat er voor het gieten van je polybeton terras speciale machines zijn vereist.

Heeft een polybetonvloer voor een terras enige nadelen?
Heeft een polybetonvloer voor een terras enige nadelen?

Het onderhouden van een polybeton terras

Eén van de belangrijkste voordelen van een polybeton terras is terug te vinden in het feit dat ze zeer onderhoudsvriendelijk is. Dat maakt ze enorm duurzaam en zorgen ervoor dat ze een leven lang mee kunnen gaan. Mits je deze goed onderhoud natuurlijk.

 1. Verwijder nu en dan de bladeren van je terras. Deze bevatten zuren en kunnen vlekken veroorzaken als je deze 1 maand lang laat liggen.
 2. Daarnaast is het belangrijk dat je zo geen heftige reinigingsmiddelen gebruikt (denk aan javel). Want deze kunnen je poolbeton vloer aantasten. Gewoon eens goed borstelen en behandelen met een natuurlijke zeep is meer dan voldoende. Vooral Carolin lijnolie is hier een erg goed product voor. Omdat dit product het beton zal voeden, waardoor het een pak langer mee zal gaan. Eénmaal bij het begin Vand e lente is al meer dan voldoende.
 3. Als laatste is het belangrijk geen dooizout te gebruiken tijdens de wintermaanden. Dit tast het beton tevens aan. De sneeuwschop is al meer dan voldoende. De donkere kleur van het polybeton absorbeert snel zonlicht. Daardoor zal het ijs of sneeuw op je polybeton terrasvloer sowieso snel ontdooien en verdwijnen.

Tot 35% besparen op de prijs van jouw polybeton terras?

Ben je na het lezen van de informatie op deze pagina wel overtuigd van de vele voordelen die verbonden zijn aan een polybeton terras? Ben je echter nog op zoek naar een mogelijkheid om het prijskaartje een beetje te drukken? Dat kan!

Door offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven en deze vervolgens met elkaar te vergelijken kan je tot 35 procent besparen. Hierdoor wordt het verwezenlijken van jouw polybeton terras financieel heel wat interessanter.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

 • Ontvang gratis offertes
 • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
 • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.