Alarmsystemen

Alarmsysteem bedrijfspand: Mogelijkheden & Prijs

Alarmsysteem voor bedrijfspand Alarmsysteem voor bedrijfspand

Wil je graag een goed alarmsysteem voor je bedrijfspand aanschaffen? Het is dan van belang om te weten waar je aan moet denken. Er bestaan tegenwoordig verschillende soorten alarmsystemen en daar moet je meer over weten. Denk hierbij aan de mogelijkheden, de voordelen en ook aan de kosten. Je moet er toch niet aan denken dat er ineens wordt ingebroken en dat er kostbare spullen weg zijn? Om het dan nog maar niet te hebben over wat er allemaal geregeld moet worden om het op te lossen. Het is daarom beter om te kiezen voor goede inbraakpreventie met een goed alarmsysteem voor je bedrijfspand. 

Waarom een alarmsysteem bedrijfspand kiezen?

De reden dat steeds meer mensen voor een alarmsysteem bij een bedrijfspand kiezen is omdat het een veilig gevoel geeft. Je moet je goed afvragen wat je dan wil. Het kan namelijk zo uitgebreid als je maar wil. Er moet goed gekeken worden naar kostbaarheden en wat je budget is om te investeren in het alarmsysteem voor je bedrijfspand. 

Kosten alarmsysteem bedrijfspand

Goed om te weten wat het voor kosten met zich meebrengt als je een alarmsysteem nodig hebt voor je bedrijfspand. Daarom hebben we de gemiddelde prijzen voor je op een rijtje gezet:

 • Een alarmsysteem voor je bedrijfspand kost je tussen de 1000 en 1500 euro.
 • Wil je er ook camerabewaking bij dan betaal je net wat meer, dan betaal je tussen de 2500 en 2800 euro.
 • Als je een alarmsysteem wil, maar ook camerabewaking en een spijlenhekwerk, dan betaal je rond de 10.000 euro. 
Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor een alarmsysteem voor je bedrijfspand.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

Mogelijke extra kosten alarmsysteem bedrijfspand

Nog even een extra toelichting op de kosten van een alarmsysteem bij je bedrijfspand. Er zijn namelijk veel opties waar je over na moet denken.

 • Als je voor een alarmsysteem kiest en je wil deze aangesloten hebben op de meldkamer, dan betaal je daar een vast bedrag voor per maand, vaak rond de 25 euro. Het voordeel wat je dan hebt is dat het alarm opgemerkt wordt en dat ernaar gehandeld wordt.
 • Je kunt ook een alarmsysteem kiezen met monitor service en dan betaal je gemiddeld 100-150 euro per jaar extra. Hierdoor wordt het systeem dan gecontroleerd op storingen.
 • Wil je graag een alarmsysteem en dan ook camerabewaking, dan kan er ook een onderhoudscontract gekozen worden. Je betaalt dan vaak rond de 10 of 15 euro per maand extra voor een stukje service. Maar er wordt dan wel gezorgd dat het systeem altijd werkt.
 • Er kan ook voor een alarmsysteem en camerabewaking gekozen worden met een sticker die je op je pand kunt hangen met inbraakbeveiliging erop en dan moet je de stickers los aanschaffen voor ongeveer 5 euro per stuk. Als inbrekers dit zien dan schrikt het hen af en is de kans kleiner dat ze het bij je bedrijfspand proberen.
OptieKostenVoordelen
Aansluiting op meldkamer€25 per maandAlarm wordt opgemerkt en er wordt naar gehandeld
Monitor service€100-150 per jaar extraSysteem wordt gecontroleerd op storingen
Onderhoudscontract (met camerabewaking)€10-15 per maand extraZorgt ervoor dat het systeem altijd werkt
Stickers met inbraakbeveiliging€5 per stukWerkt afschrikkend voor inbrekers, verkleint kans op inbraak

Zorg dat je goed weet wat je wil doen. Een alarmsysteem moet je een veilig gevoel geven en dat gaat lukken als je hierin gaat investeren. Win advies in, zodat er meegekeken kan worden welke opties het beste zijn bij jouw pand. Je wil inbrekers geen kans geven en daarom is advies inwinnen het beste wat je kunt doen. 

Tips voor het kiezen van een alarmsysteem voor je bedrijfspand

 • Overwegingen bij het kiezen van een alarmsysteem: Het kiezen van een alarmsysteem voor je bedrijfspand is een belangrijke beslissing die je niet dagelijks maakt. Daarom is het essentieel om goed na te denken over wat je precies wilt en nodig hebt voordat je investeert. Hier zijn enkele tips om in overweging te nemen:
 • Kosten van het alarmsysteem: De uiteindelijke kosten van je alarmsysteem worden grotendeels bepaald door de materiaalkosten. Daarnaast moet je rekening houden met de kosten voor de installatie door een professional.
 • Type aansluiting van het alarmsysteem: Bij het kiezen van een alarmsysteem moet je beslissen hoe je het wilt aansluiten. Je kunt kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride systeem. Vaak wordt gekozen voor een hybride systeem omdat dit betrouwbaar is en bedraad kan worden uitgebreid met diverse draadloze componenten.
 • Communicatiekiezer: Een ander belangrijk aspect van een alarmsysteem voor je bedrijfspand is de communicatiekiezer. Dit bepaalt hoe het systeem communiceert met de meldkamer of met jou persoonlijk in geval van een alarm.
 • Soorten camerabewaking: Er zijn verschillende soorten camerabewaking beschikbaar, zoals analoge en HD IP-camera’s. Analoog is goedkoper, maar verouderd en de beeldkwaliteit is minder goed. HD IP-camera’s bieden meer details, maar zijn duurder.
 • Type camera: Nadat je hebt besloten welke soort camerabewaking je wilt, moet je ook het type camera kiezen. Veel mensen kiezen voor een bullet camera voor buitengebruik, of een dome camera die rond is en tegen een muur of plafond kan worden geplaatst. Het voordeel van een dome camera is dat het niet duidelijk is waar deze op gericht is.
 • Hekwerk voor extra beveiliging: Bij een groot bedrijfspand kan een hekwerk een goede aanvulling zijn op je alarmsysteem. Er zijn verschillende opties zoals houten of metalen hekwerken. Het materiaal heeft invloed op de prijs en uitstraling. Metaal is vaak steviger, terwijl hout in verschillende kwaliteiten beschikbaar is. Denk goed na over wat het beste past bij de uitstraling van je pand en wat je een veilig gevoel geeft.

Kortom, het kiezen van een alarmsysteem voor je bedrijfspand vereist zorgvuldige overweging van verschillende factoren zoals kosten, type aansluiting, soort camera’s en eventueel hekwerk. Neem de tijd om alle opties te overwegen en kies wat het beste past bij jouw specifieke behoeften en budget.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

 • Ontvang gratis offertes
 • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
 • Door te vergelijken bespaar je tot 35%

Veelgestelde vragen over een alarmsysteem voor je bedrijfspand

Hoe kies ik de juiste beveiligingscamera voor mijn bedrijfspand?

Bij het kiezen van een beveiligingscamera voor je bedrijfspand is het belangrijk om te kijken naar de locatie en het doel van de camera. Overweeg of je binnen- of buitengebruik nodig hebt, de gewenste beeldkwaliteit (analoog vs. HD IP), en of je een discrete (dome camera) of zichtbare (bullet camera) camera wilt. Denk ook aan functies zoals nachtzicht, bewegingsdetectie en opslagopties.

Kan ik mijn alarmsysteem integreren met andere beveiligingssystemen?

Ja, veel moderne alarmsystemen kunnen worden geïntegreerd met andere beveiligingssystemen zoals camerabewaking, toegangscontrolesystemen en brandmelders. Dit biedt een compleet beveiligingspakket en maakt het beheer van de beveiliging eenvoudiger. Zorg ervoor dat je een systeem kiest dat compatibel is met de andere technologieën die je wilt gebruiken.

Wat gebeurt er als er een storing optreedt in mijn alarmsysteem?

Als er een storing optreedt in je alarmsysteem, is het belangrijk om te kiezen voor een systeem met een monitor service. Deze service controleert regelmatig op storingen en meldt problemen direct, zodat ze snel kunnen worden opgelost. Veel systemen hebben ook een noodstroomvoorziening om ervoor te zorgen dat het systeem blijft werken bij een stroomuitval. Het is raadzaam om een onderhoudscontract af te sluiten zodat het systeem altijd optimaal functioneert.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.