Alarmsystemen

Alarmsysteem kopen: Ontdek de prijs & mogelijkheden

Alarmsysteem kopen Alarmsysteem kopen

Je moet er toch niet aan denken dat mensen zomaar je woning binnengaan als je niet thuis bent? Een goede reden om te denken aan een alarmsysteem kopen. Maar welke mogelijkheden heb je? Wat zijn de kosten? Waar moet je op letten bij het kopen van een alarmsysteem? Deze en andere vragen worden in dit artikel voor je beantwoord. Het enige wat jij hoeft te doen is alles op je gemak door te nemen en dan kun je beginnen met zoeken. Neem vooral de tijd om een goed alarmsysteem te kopen, dit is de investering namelijk meer dan waard. 

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Belang van een goed alarmsysteem kopen

Veel mensen voelen zich een stuk veiliger als zij de keuze hebben gemaakt voor een goed alarmsysteem kopen. Dankzij een goed systeem kun je namelijk een inbraak voorkomen, het alarm zal een inbreker afschrikken en/of er gaat een signaal af wanneer dat hij of zij in de buurt komt van je woning. Het zal de inbreker dan ook wegjagen en dat kan bijvoorbeeld met geluid of met een lichtsignaal al snel worden gedaan.

Meestal is een signaal dat wordt afgegeven door een alarmsysteem ook te horen voor de buren, wat extra af zal schrikken. Je bent ook zelf snel op de hoogte, en soms kun je het via een app in de gaten houden (als je niet thuis bent bijvoorbeeld). 

Kosten van een alarmsysteem kopen

Je hebt veel mensen om je heen die de keuze hebben gemaakt van een alarmsysteem kopen. Maar wat is voor jou de reden om er een aan te schaffen? Misschien is er recent ingebroken of is er een poging gedaan? Dit heeft je wel aan het denken gezet en daarom wil je meer weten over wat de prijzen zijn van een goed alarmsysteem. Je moet dan ook goed weten welk type alarmsysteem je wil kopen. Dit zal namelijk van invloed zijn op de prijs.

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor een alarmsysteem.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

Om je een goed beeld te geven hebben we een paar voorbeelden voor je op een rijtje gezet, met daarbij de gemiddelde prijs. De gemiddelde prijs is dan wel inclusief de BTW en het installeren van het systeem.

 • Als je een draadloos systeem wil en dan echt alleen de basis, dan betaal je tussen de 150 en de 300 euro. 
 • Wil jij een uitgebreid draadloos alarmsysteem kopen, dan betaal je ergens tussen de 400 en de 800 euro.
 • Als je een bekabeld alarmsysteem wil en dan de basis dan betaal je tussen de 150 en 250 euro.
 • Als je een bekabeld alarmsysteem wil maar dan de uitgebreide versie, dan betaal je tussen de 300 en 600 euro. 
 • Voor een hybride alarmsysteem moet je denken aan een bedrag vanaf ongeveer 300/400 euro. 
Type alarmsysteemGemiddelde prijs (€)
Draadloos (basis)150 – 300
Draadloos (uitgebreid)400 – 800
Bekabeld (basis)150 – 250
Bekabeld (uitgebreid)300 – 600
Hybride300 – 400

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Welk type alarmsysteem kopen?

Je hebt hierboven kunnen lezen dat er verschillende type alarmsystemen te koop zijn, maar waar gaat de voorkeur naar uit? Als je een draadloos systeem wil, dan weet je dat je vaak ook wat meer geld kwijt bent dan een systeem wat bekabeld is. Het ziet er dan ook wel mooier uit, omdat er geen draden zichtbaar zijn. Je kunt het systeem ook snel en eenvoudig uitbreiden. Als je een bekabeld alarmsysteem wil, dan kan dat natuurlijk ook. Het is vaak wel wat goedkoper, echter is uitbreiden lastiger. Dan is er nog een optie en dat is een hybride alarmsysteem kopen. Dit is dan voor een deel bekabeld en dan kan dat uit worden gebreid met draadloze opties. 

Aandachtspunten alarmsysteem kopen 

Welke wensen heb je als je je aan het verdiepen bent in een alarmsysteem kopen? Het is van groot belang dat jij weet wat je wil, want dit maakt het zoeken ook een stuk eenvoudiger. Je krijgt daarom van ons een paar tips, zodat jij eenvoudiger een goed alarmsysteem kunt kopen. Lees ook dit weer op je gemak door en maak geen overhaaste beslissingen!

 • Wat is voor jou het juiste alarmsysteem? Als je echt weet wat je wil, dan kom je niet voor verrassingen te staan en ga je ook geen miskoop doen. De meest voordelige optie is een bekabeld alarmsysteem kopen. Maar als je de optie wil om ook nog wat uit te kunnen breiden, dan is draadloos of hybride een betere optie.  
 • Welke plekken in en rondom je woning moeten extra in de gaten worden gehouden? Ook moet je er rekening mee houden als je bijvoorbeeld huisdieren hebt, dat je alarmsysteem kopen ook diervriendelijk is. Dit wil bijvoorbeeld zeggen dat het alarm niet af moet gaan als je dier in beeld loopt. 
 • Wat zijn voor jou betrouwbare merken? Je wil namelijk wel hoge kwaliteit en ook garantie. Meestal heb je twee jaar garantie op een goed alarmsysteem. Als je een goed en bekend merk overweegt, dan heb je vaak ook goede opties om een systeem uit te kunnen breiden (nu en in de toekomst).  
 • Soms kun je een mooie aanbieding tegenkomen. Als je echt denkt aan een alarmsysteem kopen, dan is het ook goed om dit in de gaten te houden. Meestal heb je niet veel haast en kun je best een tijdje afwachten en de reclame in de gaten houden of dat er aanbiedingen voorbij komen. Mocht dat zo zijn, dan kun je namelijk veel geld besparen op je aankoop. Dit is toch altijd mooi meegenomen? 

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

 • Ontvang gratis offertes
 • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
 • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.