Algemeen

Denk aan deze vier zaken wanneer je jouw bedrijfspand laat renoveren of bouwen

Photo by Kirill on Unsplash Photo by Kirill on Unsplash

Langzaam maar zeker kiezen steeds meer eigenaren van vastgoed ervoor om hun bedrijfspanden te renoveren. Je wil immers de beste voorzieningen kunnen bieden aan je werknemers en klanten die op visite komen. Daarbij zijn er echter vele zaken waar je aan moet denken, waardoor de kans groot is dat je iets over het hoofd zal zien. Daarom hebben we in deze blog enkele zaken voor je op een rijtje gezet waaraan je moet denken tijden het bouwen of renoveren van een bedrijfspand.

De mogelijkheden tot glasvezel

In de eerste plaats is het van groot belang om te onderzoek of glasvezel voor bedrijven bij je pand mogelijk is. In het merendeel van belgië is glasvezel immers mogelijk. Deze bekabeling zorgt ervoor dat je een ontzettend snelle internetsnelheid zal hebben, waarbij de kans op storingen ook het allerkleinste is. Zo heb je dus een betrouwbare manier gevonden om in verbinding te blijven met je stakeholders. Via een lokale netwerkspecialist als Signetbreedband kun je eenvoudig zien welke oplossingen voor glasvezel beschikbaar zijn nadat je glasvezel in je gebouw hebt kunnen regelen tijdens het bouwen van je bedrijfspand.

De duur van het project

Ten tweede is het belangrijk om een goed beeld te krijgen van de duur van het project. Je bent immers nooit zeker hoe lang je bedrijfspand of gebouw erover doet om gereed te worden gemaakt. Daarom is het belangrijk dat je tijdens het begin van de renovatie of bouw al een goed beeld krijgt van hoe lang het project ongeveer gaat duren. Houd ook rekening met het feit dat vertragingen een mogelijkheid zijn.

Hoe het de productiviteit laat toenemen

Verder is het ook van belang om te bedenken hoe een renovatie of bouw ervoor zorgt dat de productiviteit binnen je gebouw toeneemt. Hiervoor kunnen veel verschillende dingen worden aangepast, zoals de indeling van het gebouw, verlichting, of zelfs kleurgebruik. Door hierover goed na te denken ben je er zeker van dat je medewerkers optimaal kunnen presteren en dat jouw bedrijfspand een plek wordt waar mensen graag willen werken.

Photo by Kirill on Unsplash
Photo by Kirill on Unsplash

Klantenontvangst

Tot slot is het ook belangrijk om na te denken over hoe je klanten wil ontvangen in je bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een receptie waar klanten zo welkom mogelijk geheten worden of een lobby waar klanten comfortabel kunnen wachten terwijl ze op hun afspraak wachten. De mogelijkheden zijn eindeloos, en door hier voldoende aandacht aan te besteden zal je bedrijfspand een warme en gastvrije plek worden waar klanten graag terugkomen.

Al met al heb je in deze blog ontdekt dat er veel belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je jouw bedrijfspand laat renoveren of bouwen. Hopelijk heb je straks het perfecte bedrijfspand gekregen.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.