Algemeen

Dit zijn de 4 manieren om de geur in huis fris te houden

Photo by Camylla Battani on Unsplash Photo by Camylla Battani on Unsplash

Je huis is een plek waar jij je volledig op je gemak hoort te voelen. Helaas zijn er allerlei zaken die dit gevoel flink tegen kunnen houden. Een van de meest bekende voorbeelden hiervan is een slechte geur wanneer je thuis komt. Een slechte geur kan allerlei oorzaken hebben, maar nog belangrijker is om ervoor te zorgen dat je weer een frisse geur in huis zal hebben, zoals met behulp van luchtverfrissers. In deze blog bespreken we wat de manieren zijn om dit voor elkaar te krijgen.

Photo by Camylla Battani on Unsplash
Photo by Camylla Battani on Unsplash

Vervang de filter voor je afzuigkap

In de eerste plaats is het van groot belang om je afzuigkapfilter te vervangen. Vaak krijg je geen frisse geur in huis doordat de keuken ruikt naar voedsel dat je eerder die dag hebt bereid. Normaliter verdwijnt deze geur redelijk snel door je afzuigkap aan te zetten. Echter gebeurt het regelmatig dat dit niet lukt doordat de filter van je afzuigkap niet meer bruikbaar is. Door de filter te vervangen, zal je keuken weer fris als vanouds ruiken.

Zet je ramen geregeld open

Ten tweede is het aan te raden om je ramen geregeld open te zetten. De lucht die naar binnen komt door het raam helpt om stoffigheid en oude geuren uit huis te verdrijven. Door de ramen regelmatig open te zetten, ben je verzekerd van een frisse lucht in je huis. Daarbij is het slim om dit s’ nachts te doen wanneer de lucht wat kouder is, maar wel op een wijze waarbij inbrekers dit nooit door zullen hebben.

Haal geurkaarsen in huis

Verder is het ook een goed idee om geurkaarsen in huis te halen. Zo kun je de geur van je woonkamer of slaapkamer naar wens aanpassen. Wil je dat er een lekkere, rustgevende sfeer in huis hangt? Kies dan voor de relaxte geurkaarsen. Wil je dat er een fris, energiek gevoel heerst? Ga dan voor de citrus kaarsen! Geurkaarsen zijn ook verkrijgbaar in allerlei kleuren, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het niet bij je interieur past.

Maak gebruik van baking soda

Tenslotte kun je ook baking soda gebruiken om de geur in huis fris te houden. Baking soda is een krachtige, natuurlijke en milieuvriendelijk manier om geuren te verdrijven. Je kunt baking soda op verschillende plekken plaatsen waar geurtjes kunnen blijven hangen, zoals in je vuilnisbak of bij het toilet. Bovendien is baking soda ook nog eens goedkoop en gemakkelijk te verkrijgen. Daardoor is dit zeker een handige oplossing.

Al met al zijn er verschillende manieren om de geur in huis fris te houden. Na het lezen van deze blog een beter beeld gekregen van wat je kunt doen. Succes!

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.