Kantoor

Het interieur van thuiskantoor stijlen

Thuiskantoor inrichten Thuiskantoor inrichten

Je thuiskantoor is een plek in huis die in principe alleen gebruikt wordt voor werken. Wanneer je hem in een aparte ruimte gemaakt hebt, kan het al snel zijn dat het nogal een saaie werkplek is. Wanneer hij zich juist in de woonkamer bevindt, wil je dat je werkplek mooi in je interieur opgenomen wordt. We gaan je vertellen hoe je het interieur van je thuiswerkplek het best kunt stijlen. 

De juiste plek kiezen

Je moet voor je werkplek een rustige en stille werkplek in huis kiezen. Toch kan het erg saai zijn om alleen maar tegen een muur aan te staren. Je kunt je werkplek plaatsen bij het raam. Zo heb je een fijn uitzicht en genoeg daglicht. Let hierbij wel op dat het licht niet op je beeldscherm valt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je genoeg ruimte hebt voor alles wat je nodig hebt voor je werk. Werk je met alleen een laptop, dan heb je genoeg aan een bureau met een fijne bureaustoel.  Kies voor je werkplek een bureau dat idealiter 80 cm diep, 120 cm breed en 75 cm hoog is, en een bureaustoel met een zitting van ongeveer 40 x 50 cm, waarvan de zithoogte verstelbaar is tussen 41 en 45 cm.Moet je ook vaak printen? Dan moet je wel rekening houden met plek voor de Brother printer en de aansluitingen. 

De sfeer en matchen met het interieur

Om met plezier thuis aan het werk te gaan, is het wel belangrijk dat je werkplek een fijne sfeer heeft. Zorg dat het een plek is waar je comfortabel aan het werk kunt, maar ook een mooi onderdeel van je interieur wordt. Dit kun je doen met accessoires die in je interieur passen, zoals een lamp, muismat en boekenstandaard in dezelfde kleur als de rest van het interieur.  Ook een kleur op de muur zal hierbij kunnen helpen. Zo zullen groen of blauw rustgevend werken, waardoor je geconcentreerd aan het werk kunt. Roze zal ook zorgen voor rust, maar straalt ook inspiratie uit. Ook geel heeft dit effect. Zo kun je de kleur op de muur aanpassen aan de rest van je interieur en zal de kleurkeuze je ook nog bij je werk kunnen helpen. 

Vergeet de opbergruimte niet! 

Wat zeker niet bij een thuiswerkplek mag ontbreken is genoeg opbergruimte. Dit zal ervoor zorgen dat je al je papierwerk, printer inkt van PrintAbout en andere werkgerelateerde dingen netjes kunt opruimen. Zo hoef je na je werkdag niet meer naar je rommelige werkplek te kijken en kun je echt je werk loslaten. Gebruik bijvoorbeeld ook de verticale ruimte en hang stevige houten of metalen planken op. Ook is het fijn als je zo alles geordend hebt en makkelijk terug kunt vinden. JDit werkt ook weer een stuk makkelijker!

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.