Kantoor

Zo creëert u een productieve home office

Home office Home office

Met het toenemende gebruik van thuiswerk, worden mensen steeds afhankelijker van een goed ontworpen en georganiseerde home office of werkplek om op hun best te presteren en productief te zijn. 

Een goed ontworpen en georganiseerde thuiswerkplek kan helpen om stress en verwarring te verminderen, waardoor u meer tijd overhoudt voor het werk dat moet worden gedaan. In dit artikel zoomen we er dieper op in!

Richt een specifieke werkruimte in

Het hebben van een aangewezen ruimte voor werk kan helpen om uw professionele en persoonlijke leven te scheiden.  Als u geen aparte kamer voor thuiswerk heeft, zoek dan naar een rustige plek die u als thuiskantoor kunt gebruiken. Zorg ervoor dat deze omgeving gescheiden is van waar u normaal gesproken leeft of slaapt. Dit helpt u om afgeleid te worden wanneer u aan het werk bent en om ’s avonds thuiswerk los te laten.

Investeer in comfortabel meubilair

Een comfortabele stoel en een ergonomisch toetsenbord en muis kunnen fysieke belasting verminderen en de houding verbeteren.  Deze aankopen kunnen langetermijngezondheidsvoordelen opleveren, wat uw productiviteit ten goede komt!

Zorg voor goede verlichting

Natuurlijk licht is het beste, maar als dat niet mogelijk is, overweeg dan te investeren in een hoogwaardige bureaulamp.  Uw lichtbron moet voldoende helderheid bieden om uw ogen te ontlasten en het scherm gemakkelijk leesbaar te maken. Te felle lampen kunnen vermoeide ogen veroorzaken, dus probeer een dimmer te gebruiken om de verlichting aan te passen tijdens het werk (lees meer over verlichting). Wil je net een stapje verder gaan, kies dan voor smart verlichting.

Zorgt voor een persoonlijke toets

Voeg persoonlijke accenten toe, zoals een plant, een foto of een kleine decoratie, om uw thuiskantoor uitnodigender en comfortabeler te laten aanvoelen.  Hang posters of kunstwerken op die je inspireren en bedenk een manier om het werk dat je hebt gedaan te vieren.

Houd het opgeruimd en georganiseerd

Houd uw kantoorbenodigdheden, zoals pennen, papier en rekenmachine, op een aangewezen plek, het zal u helpen om u te concentreren op uw werk.   Als je stapels documenten of andere kantoorbenodigdheden hebt, zorg er dan voor dat ze geordend en gemarkeerd blijven.

Overweeg een sta-bureau

Een sta-bureau biedt veel gezondheidsvoordelen, zoals verhoogde energie, betere bloedcirculatie en een verbeterde houding.  Als u geen sta-bureau heeft, kunt u overwegen om regelmatig te staan tijdens het werk.

Zorg voor gezonde snacks

Net zoals in het kantoor, is het belangrijk om gezonde snacks bij de hand te houden tijdens thuiswerk.  Probeer gezond fruit en noten te eten in plaats van chips of chocolade om je energieniveau te verhogen en je geest helder te houden. In de nieuwe Delhaize folder vindt u altijd wel (naast de ongezonde) ook tal van gezonde opties in promotie: Alpro drinks, verse appelen, rijstwafels, mango’s,…

Stel grenzen met familie en vrienden

Hoewel dit misschien lastig is, probeer erkenning af te dwingen dat je thuiswerkt. Zorg ervoor dat familie en vrienden weten wanneer je aan het werk bent, zodat ze niet storen. Als ze zich aan deze grenzen houden en u respecteren, helpt dit u om gericht te blijven op wat nodig is om gedaan te krijgen.

Door de juiste ruimte te creëren, comfortabel meubilair aan te schaffen, goede verlichting te installeren en persoonlijke toetsen toe te voegen, kunt u ervoor zorgen dat uw thuiskantoor productief en nuttig is.  Door grenzen te stellen met familie en vrienden, kunt u al uw energie richten op de taken die moeten worden voltooid. Uiteindelijk zal het maken van een productieve thuiswerkplek de kloof tussen uw professionele en persoonlijke leven helpen verkleinen.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.