KantoorKeuken

AQUALEX Circulo: les je dorst naar duurzaamheid

Aqualex circulo Aqualex circulo

Hoe drink jij graag water? Koop je iedere week opnieuw flessenwater, of vul je je glas en drinkfles steeds bij met kraanwater? Als je vandaag nog deel uitmaakt van de eerste groep, is dat volgens AQUALEX tegen 2030 helemaal anders. Het Belgische merk streeft namelijk iedere dag naar een betere drinkervaring, naar gefilterd kraanwater dat vooral heerlijk smaakt. Met de Circulo-waterzuil slaat AQUALEX twee vliegen in één klap want niet alleen voorziet de kraan je bedrijf of organisatie van fris gefilterd drinkwater, de zuil wordt bovendien grotendeels gemaakt van gerecycleerde materialen.

Aqualex circulo
Aqualex circulo

Dit water is design

De AQUALEX Circulo-waterzuil is dankzij zijn opvallende vormgeving meer dan een functionele waterzuil. Het is een echt design statement, vervaardigd van gerecycleerde materialen, die in 2023 ook de prestigieuze iF Design Award in de wacht sleepte. Het stijlvolle ontwerp is puur, minimalistisch en elegant met een speelse rand. Dankzij zijn compacte omvang past de zuil perfect in zowat iedere ruimte. Plat water? Gekoeld? Bruisend? Wat je ook verkiest, via de intuïtieve Touchless®-technologie stroomt het allemaal door één kraan. Door de instelbare automatische spoeling hoef je je bovendien geen zorgen te maken over de hygiëne. Doordat de Circulo ten slotte beschikbaar is in maar liefst zes verschillende kleuren – Flax Tan, Atlantic Blue, Anthracite, Pacific Red, Concrete Grey en North Sea Grey – past het systeem naadloos in het interieur.

Aqualex circulo - Thuis of op kantoor
Aqualex circulo – Thuis of op kantoor

Duurzame cirkel

Een wereld waar iedereen kraanwater drinkt; dat is waar AQUALEX naar streeft. Iedere Circulo-waterzuil wordt daarom opgebouwd met gerecycleerd verpakkingsafval – maar liefst drie kilogram per zuil! Andere elementen zoals het kraanwerk, naambordje en de sensoren bestaan uit inox. Niet alleen zijn de gebruikte materialen duurzaam, het volledige productieproces verloopt ook op een duurzame manier. Zo wordt de AQUALEX Circulo-waterzuil geassembleerd door WAAK, een Belgisch maatwerkbedrijf dat werkgelegenheid creëert voor mensen met een afstand tegenover de arbeidsmarkt. Ieder onderdeel is tevens gemakkelijk te vervangen of te herstellen maar vooral ook perfect te recycleren.

Innovatie van AQUALEX

AQUALEX werkt iedere dag aan het voorzien van gefilterd kraanwater dat voor iedereen beschikbaar is en bovendien een heerlijk frisse smaak heeft. “Het kraanwater van vandaag is van uitstekende kwaliteit, lekker en milieuvriendelijk”, vertelt CEO en oprichter Alexander Vanlerberghe. “Om het populair te maken zetten we al jaren in op innovatie, design en duurzaamheid. De Circulo-waterzuil past perfect binnen onze visie. Al de designingrepen – zoals onder meer de ronde vorm en intuïtieve bediening – dienen één doel: de beleving van het drinken van kraanwater verbeteren.” Door te kiezen voor een drinkwatersysteem van AQUALEX, kies je daarnaast voor duurzaamheid en draag je met je bedrijf of organisatie bij aan een groenere wereld.

Meer weten? Ontdek het duurzaamheidsrapport van AQUALEX hier.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.