Terrasoverkapping

Zoekt u een unieke en functionele overkapping voor uw buitenruimte? Overweeg een lamellendak

© Sun Invest BVBA © Sun Invest BVBA

De zomer is weer in aantocht en dat betekent heerlijk buiten genieten van het warme weer. Wilt u dit jaar uw buitenruimte renoveren of veranderen? Dan is het een bijzonder interessant idee om een nieuwe overkapping te plaatsen. Tegenwoordig is er enorm veel keuze op dit gebied: van een ouderwetse houten pergola tot een geheel automatisch lamellendak.

Vooral de laatstgenoemde optie is steeds meer in trek, omdat een lamellendak zeer flexibel kan worden ontworpen en u tegelijkertijd van alle gemakken bent voorzien. U kunt met een lamellendak een heerlijke toevoeging aan uw buitenruimte realiseren, waarmee u het gehele jaar door in de rust en stilte van uw buitenruimte kunt vertoeven. Daarnaast is een lamellendak erg flexibel in het ontwerp, waardoor u deze perfect kunt laten aansluiten op uw woning.

Inhoud

Wat is een lamellendak precies?

Een lamellendak is een multifunctionele overkapping, die u op meerdere plaatsen in en om uw woning kunt plaatsen. Een lamellendak wordt veelvuldig als terrasoverkapping gebruikt, maar u kunt deze ook plaatsen om bijvoorbeeld uw auto onder te zetten. Het grootste voordeel van een lamellendak is dat u in elke denkbare situatie buiten kunt zitten, omdat u de lamellen zowel open als dicht kunt zetten.

Een lamellendak bestaat uit een vaste constructie, met lamellen die langs de bovenzijde worden geplaatst. In bepaalde gevallen kunnen de lamellen ook aan de zijkanten van de constructie worden geplaatst, indien u een bepaald ontwerp in gedachten heeft. Deze lamellen kunnen vervolgens worden geopend en gesloten, zodat u kunt spelen met lichtinval en ventilatie. U kunt op deze manier een modern en stijlvol element aan uw woning toevoegen, waardoor u ook op regenachtige dagen van uw buitenruimte kunt genieten.

© Sun Invest BVBA
© Sun Invest BVBA

Welke opties biedt een lamellendak?

Indien u de lamellen sluit tijdens een regenbui, dat wordt het regenwater via de zijkant afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat uw meubels en andere zaken die onder de constructie staan droog en proper blijven. U kunt zelf kiezen voor handmatige of automatische bediening. Lamellendaken met automatische bediening kunnen zelfs via uw Smartphone worden bediend; wel zo efficiënt!

Naast het feit dat u zelf de positie van de lamellen kunt instellen, kunt u ook kiezen uit diverse wandelementen. De wandelementen kunnen vast worden gezet of juist beweegbaar worden geplaatst, waardoor u perfect tegen de diverse weersomstandigheden bent beschermd. Ook kunt u voor meerdere extra opties kiezen zoals verlichting, een geluidsinstallatie en ook verwarming. Met een verwarmd lamellendak kunt u tijdens koudere dagen alsnog perfect buiten zitten.

© Sun Invest BVBA
© Sun Invest BVBA

De voordelen van een lamellendak op een rij

Een lamellendak is veruit één van de meest luxe mogelijkheden om uw tuin om te toveren in een ware oase van rust en comfort. Vanwege de flexibiliteit van deze oplossing kunt u in elk seizoen van de buitenlucht genieten. Ook kunt u kiezen uit meerdere materialen voor de afwerking, zodat het lamellendak mooi bij uw woning aansluit. Als laatste dient nog te worden vermeld dat u op een relatief goedkope manier extra ruimte creëert, terwijl u in de meeste gevallen geen vergunning nodig heeft voor het plaatsen van een lamellendak omdat deze als buitenruimte wordt aangemerkt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan eens rond op onze website voor reeds gerealiseerde lamellendaken. Zo kunt u vast een beetje proeven van de sfeer.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

Vraag helemaal gratis een offerte aan voor een terrasoverkapping. Door prijzen te vergelijken van vakmannen in je eigen buurt bespaar je snel tot 35%. Indien gewenst komt deze vakman gratis bij je langs.
  • Ontvang meerdere gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door hen te vergelijken bespaar je tot 35%
Dus betaal niet teveel en ontvang meteen prijzen door onderstaand formulier in te vullen. Deze service is helemaal gratis.
Vraag hier gratis een offerte aan voor uw project
We ontvingen vandaag al 14 aanvragen. Gemiddeld werden deze binnen de 2 uur gratis beantwoord.