Ruwbouw

3 tips om je nieuwe huis duurzaam te maken

Hoe je woning duurzaam maken? Hoe je woning duurzaam maken?

Verhuizen naar je eerste huis is een groots moment, vooral als je een tijdje hebt gehuurd. Het betekent ook dat je meer verantwoordelijkheid op je neemt en leert hoe je een verantwoordelijke huiseigenaar kunt zijn. Maar dat betekent niet dat je het niet milieuvriendelijk en duurzaam kan maken. In feite zijn er veel manieren om je nieuwe huis groen en milieuvriendelijk te maken, zelfs voordat je erin trekt. Duurzaamheid is namelijk een belangrijk onderdeel van huis eigendom. Waar je ook maar zoekt naar een huis, overweeg deze drie tips bij het kiezen van je volgende woning. Groene en milieuvriendelijke huizen zijn niet alleen leuk om te hebben – ze zijn essentieel om onze ecologische voetafdruk te verminderen en geld te besparen.

Voeg isolatie toe aan de muren en het dak

Isolatie is een van de gemakkelijkste manieren om je huis groener te maken. Het voorkomt dat warmte ontsnapt via je muren en dak, wat betekent dat de verwarming rekeningen aanzienlijk lager zal zijn. Als je bijvoorbeeld het dak laat isoleren, kun je tot 50% op je rekeningen besparen. Het is belangrijk om te controleren of uw huis al geïsoleerd is. Zo niet, dan is het een snelle en betaalbare manier om je huis milieuvriendelijker en duurzamer te maken. Het helpt ook om de temperatuur in huis beter te reguleren, dus je huis isoleren is echt een no-brainer. 

Zonnepanelen toevoegen

Zonnepanelen besparen niet alleen geld op de energierekening, maar maken het huis ook milieuvriendelijker en duurzamer. Zonnepanelen betalen zichzelf op de lange termijn terug, en afhankelijk van waar je woont, kun je overheidssubsidies krijgen om ze te laten installeren. Ze besparen je niet alleen geld op de rekeningen, ze kunnen je ook helpen geld te verdienen aan de overtollige elektriciteit. Een makkelijke manier om te besparen die zich op lange termijn zal terug verdienen dus. 

Vervang de oude ramen

Oude ramen kunnen veel warmte verliezen en  dus veel kosten maken. Nieuwe, energiezuinige ramen daarentegen kunnen je jaarlijks veel geld besparen. Net als isolatie stoppen ze het ontsnappen van warmte door de ramen, wat betekent dat de verwarming rekeningen aanzienlijk lager zullen zijn. Neem dus een kijkje op fenetre24.be hier kan je duurzame ramen vinden die betaalbaar zijn. Zo kan je binnen de kortste keren je ramen vervangen en beginnen met besparen. Als je deze 3 tips volgt in je nieuwe huis zul je merken dat je niet alleen minder geld kwijt zal raken aan energie, maar ook een constante temperatuur zal ervaren in je huis.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.