Algemeen

5 redenen om te kiezen voor een elektrische pompwagen

blank

Zeer zware spullen verplaatsen is lastig. Het werk is lastig en het duurt lang om alles op de goede plaats te hebben. Gelukkig is daarvoor een erg efficiënt apparaat voor bedacht: de pompwagen. De pompwagen maakt het mogelijk om horizontaal allerlei zware goederen eenvoudig in beweging te brengen. Zo kan werk vele malen praktischer en efficiënter worden. De focus van alles en iedereen kan op de werkzaamheden liggen, terwijl de pompwagen het zware sjouwwerk uit jouw handen houdt. De uren die je kwijt was met het tillen kun je nu investeren in ander waardevol werk. Still is een aanbieder van pompwagens. De webshop is hier te vinden

De keuzes bij het kiezen van een pompwagen

Er zijn verschillende keuzes die er toe doen bij het kiezen van een pompwagen. Als eerst is het belangrijk om te weten hoeveel gewicht er telkens wordt verplaatst. Een pompwagen plaats je onder een pallet. De wagen kan er vervolgens een maximaal aantal kilo’s op hebben. Dit kan per wagen verschillen tussen bijvoorbeeld de 1000 en 2500 kilo. Daarnaast is er de keuze om voor een elektrische of niet elektrische wagen te kiezen. De normale versie wordt ook wel een handpompwagen genoemd en een elektrische ookwel transpallet elektrisch. Een normale pompwagen is super handig, maar een elektrische pompwagen is extreem fijn. Daarom volgen er vijf redenen om te kiezen voor een elektrische pompwagen.

Er is geen inspanning nodig

De belangrijkste reden om voor een elektrische pompwagen te kiezen is omdat het geen inspanning vereist. Waar je bij een normale wagen zelf kracht moet zetten, wordt het bij een elektrische versie allemaal voor jou gedaan. Dit bespaart jouw eigen energie. Het rijden en heffen van de pompwagen wordt elektrisch bestuurd. Daarbij is er nog de reden dat het soms mogelijk is om een plateau aan de pompwagen te bevestigen. Op deze manier kan de bestuurder meerijden op de wagen. De goederen worden één met de bestuurder. Transport is nog nooit zo efficiënt geweest.

Een zeer krachtige batterij

De zeer krachtige batterij die de elektrische pompwagen voorziet van energie zorgt voor enorm veel flexibiliteit en ultieme beschikbaarheid. Een wagen hoeft bijna nooit aan de oplader en kan dus vaak worden gebruikt voordat hij aan de lader hoeft. Daarnaast zijn de bedieningen van elektrische pompwagens opgesteld op een intuïtieve manier. Iedereen zal snel grip krijgen op het gebruik van de wagen. Het gebruik is namelijk snel op een goede manier te leren. 

Een elektrische pompwagen versterkt de goede werkomstandigheden

Als laatste reden om voor een elektrische pompwagen te kiezen komen we uit bij de werkomstandigheden. Doordat de elektrische pompwagen geen inspanning eist en zeer makkelijk in gebruik is versterkt het de werkomstandigheden. Orders kunnen gepickt worden onder nog betere werkomstandigheden dan met een handpompwagen. Dat de werkomstandigheden verbeterd worden heeft ook een positieve invloed op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Dat laatste onderwerp is momenteel een item waar veel bedrijven mee worstelen. De duurzame inzetbaarheid is een onderwerp dat hoog op de agenda staat bij onder andere leidinggevende en HRM’ers. Met een elektrische pompwagen wordt een zeer slimme stap in het verbeteren van de werkomstandigheden gezet. 

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.