Airconditioning

Airco slaapkamer: Mogelijkheden & Prijs

Airco: Voordelen, Mogelijkheden & Prijs Airco: Voordelen, Mogelijkheden & Prijs

Hoe vind jij het in de zomer als het zo warm is? Slaap je dan wel goed? Er zijn veel mensen die dan niet goed slapen, want in de slaapkamer kan de temperatuur ook hoog oplopen. Is een airco in de slaapkamer dan een goed idee? Steeds meer mensen nemen het in overweging en daar zou jij ook eens naar kunnen kijken. Laat je inspireren, want we geven je namelijk alle informatie die je nodig hebt over airco slaapkamer. Wat zijn de mogelijkheden, waarom zou je ervoor kiezen en wat zijn de kosten? Deze vragen beantwoorden wij allemaal voor je. Lees daarom snel verder en dan kun jij de keuze maken of dat airco in je slaapkamer wat voor jou is.  

Kosten airco slaapkamer

Je hebt een eigen slaapkamer en in de zomer vind je het veel te warm, dan is airco wel fijner. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je gewoon kunt slapen. Als het te warm is, kan dat invloed hebben op je nachtrust en daar wil je toch ook zo snel als mogelijk wat aan doen? Dit is mogelijk en daarom moet je alles over de airco slaapkamer kosten weten.

Maar waar let je op als je een airco moet kiezen? Je moet ervoor zorgen dat je voldoende ruimte hebt in je ruimte, dus ga na wat voor airco je wil en hoeveel ruimte er dan nog vrij is. Bedenk je ook wat voor type airco je wil en wat je budget is. Je eigen budget heeft namelijk ook invloed op welke airco je gaat kopen voor je slaapkamer.

De gemiddelde kosten voor een airco installatie bevinden zich tussen de € 1.200 en € 1.400. Dat is incl. de warmtepomp.

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor een airco in je slaapkamer.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

Om je een goed beeld te geven van de kosten, hebben we een paar voorbeelden en gemiddelde prijzen voor je op een rijtje gezet:

 • Heb jij een slaapkamer tot 70 m3? Dan is 2.5 kw goed en dan betaal je gemiddeld tussen de 1.000 en 1.200 euro.
 • Voor een slaapkamer tot 120 m3 kies je voor 3.5 kw en dan kost je dat tussen de 1.200 en 1.400 euro. 
 • Heb jij een grotere slaapkamer tot 170 m3? Dan is 5.0 kw goed en dan betaal je ook meer. De gemiddelde prijs ligt ergens tussen de 1.400 en 1.800 euro. 
Slaapkamer GrootteAanbevolen VermogenGemiddelde Prijs
Tot 70 m³2.5 kW€ 1.000 – € 1.200
Tot 120 m³3.5 kW€ 1.200 – € 1.400
Tot 170 m³5.0 kW€ 1.400 – € 1.800

Mogelijkheden airco slaapkamer

Een airco in de slaapkamer plaatsen is een goede keuze. Dit kun je zelf doen of laten doen. Het gemak van het laten doen is dat je zelf niets hoeft te doen. Er kan iemand naar je toekomen om advies te geven en te meten wat er allemaal mogelijk is. Van daaruit kan het snel worden geregeld en heb jij altijd het comfort in je slaapkamer wat je wenst.

Het is belangrijk dat je in je slaapkamer een aangename temperatuur ervaart en niet te warm of koud. Daarom is een airco in je slaapkamer laten plaatsen een goede keuze waar je geen spijt van krijgt.

Waarom kies je airco in je slaapkamer?

De voordelen van een airco in de slaapkamer zijn:

 • Verbeterde slaapkwaliteit: Een koele slaapkamer kan helpen bij het sneller in slaap vallen en dieper slapen.
 • Constante temperatuur: Handhaving van een consistente temperatuur gedurende de nacht, wat fluctuerende temperaturen voorkomt.
 • Verhoogd comfort: Het zorgt voor een aangename omgeving, vooral tijdens warme zomernachten.
 • Vermindering van allergenen: Airco’s kunnen de lucht filteren en allergenen zoals stof en pollen verminderen.
 • Luchtvochtigheidscontrole: Vermindert de luchtvochtigheid in de kamer, wat helpt bij het voorkomen van schimmel en huisstofmijt.
 • Verminderde geluidsoverlast: Moderne airco’s zijn stil, wat helpt om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige slaapomgeving te bieden.
 • Verbeterde luchtcirculatie: Zorgt voor een betere luchtstroom en ventilatie in de kamer.
 • Energie-efficiëntie: Moderne airco’s zijn energiezuinig, wat kan helpen bij het besparen op energiekosten.
 • Gezondheidsvoordelen: Een koele omgeving kan helpen bij het verlichten van symptomen van hitte-uitputting en kan gunstig zijn voor mensen met bepaalde gezondheidsaandoeningen zoals astma.
 • Betere productiviteit: Een goede nachtrust in een koele kamer kan bijdragen aan een betere productiviteit en alertheid overdag.
Wat zijn de voordelen van en airco in de slaapkamer
Wat zijn de voordelen van en airco in de slaapkamer

Tips airco slaapkamer kiezen

Misschien vind je het interessant om te weten hoe dat de prijs tot stand is gekomen. Er zijn namelijk allerlei mogelijkheden met een airco voor de slaapkamer en het hangt van het merk, vermogen en de grootte af, wat het je gaat kosten. Een paar tips waar je aan kunt denken als een airco voor je slaapkamer kiest.

 • Wat voor merk heb je op het oog? Hoelang heb je garantie bij het betreffende merk? Goed om dat vooraf te weten. Als je je airco intensief gebruikt, is het wel van belang dat als er wat mis is, het ook snel wordt opgelost (garantie). De airco reparatie en eventueel onderhoud loopt bij de gekende merken altijd wel vlot.
 • Wat ook invloed heeft op de prijs is of dat je de airco in de slaapkamer zelf wil installeren of dat je het liever laat doen. Misschien ben je wel heel handig en dan kan het een uitdaging voor je zijn om het zelf te doen. Je moet wel weten dat het bijvullen van airco door een specialist gedaan moet worden.
 • Zijn er misschien nog extra opties die je wenst bij de airco in je slaapkamer? Het kan zorgen voor meer comfort. Het is daarom goed om je te laten inspireren in de extra opties die er bestaan en wat de kosten daarvan zijn.

Extra opties airco slaapkamer

De airco in je slaapkamer is een goede keuze en zorgt voor meer comfort. Eindelijk kun je weer gewoon slapen ook al is het buiten erg warm. Maar welke extra opties wil je? 

 • Wil je graag een airco met Wi-Fi? De gemiddelde prijs waar je dan op moet rekenen is tussen de 100 en 200 euro extra. Het voordeel wat je dan wel hebt is dat je je airco kunt bedienen vanaf iedere plek die je wenst.
 • Er kan bij een airco gekozen worden voor een aantal binnen units. Je moet dan wel weten dat je per unit een bedrag van 700 tot 800 euro moet betalen. Je hebt dan het voordeel wel dat er meerdere slaapkamers kunnen genieten van de verkoeling die de airco levert. 
 • Er kan ook nog voor een onderhoudscontract worden gekozen. Dit kost je tussen de 100 en 150 euro per jaar. Als je je airco laat onderhouden dan kun je grote kosten vaak voorkomen, een goed idee om daar je voordeel dan ook mee te doen. 

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

 • Ontvang gratis offertes
 • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
 • Door te vergelijken bespaar je tot 35%

Veelgestelde vragen over airco in de slaapkamer

Maakt een airco in de slaapkamer veel lawaai tijdens het slapen?

Moderne airco’s zijn ontworpen om stil te zijn, zodat ze geen hinder veroorzaken tijdens het slapen. Kijk bij de aankoop naar het geluidsniveau, dat wordt aangegeven in decibellen (dB). Een airco met een geluidsniveau van 25-30 dB is ideaal voor de slaapkamer.

Is het gebruik van een airco in de slaapkamer schadelijk voor de gezondheid?

Nee, het gebruik van een airco is niet schadelijk voor de gezondheid, mits goed onderhouden. Regelmatige reiniging en onderhoud van de airco zorgen ervoor dat er geen schimmel of bacteriën in het systeem groeien. Het is ook belangrijk om niet te lage temperaturen in te stellen om te voorkomen dat je verkouden wordt of last krijgt van droge lucht.

Hoeveel kost het om een airco in de slaapkamer te laten draaien?

De kosten van het gebruik van een airco hangen af van het vermogen van de airco en hoe vaak je deze gebruikt. Gemiddeld kost het gebruik van een airco in de slaapkamer ongeveer € 0,15 tot € 0,30 per uur. Het is aan te raden om een energiezuinige airco te kiezen en deze alleen te gebruiken wanneer nodig om de kosten te minimaliseren.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.