Asbest

Asbest schuur verwijderen kosten: Mogelijkheden & Prijs

Asbest van je schuur verwijderen? Wat zijn de kosten? Asbest van je schuur verwijderen? Wat zijn de kosten?

Moet je een asbest schuur verwijderen? Dit is dan van groot belang want vanaf dit jaar mogen asbestdaken niet meer bloot worden gesteld aan de buitenlucht. Een goed moment om daarom een professioneel bedrijf in te schakelen die het werk voor je uit kan voeren. Maar wat kost een asbest schuur verwijderen? Hoe worden de prijzen bepaald? Deze en andere vragen worden in dit artikel allemaal beantwoord. Lees daarom snel verder zodat jij snel en verantwoord je asbest schuur weg kunt laten halen. 

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Asbest schuur verwijderen zelf doen of laten doen? 

Sommige mensen denken dat zelf een asbest schuur verwijderen de moeite waard is om dan geld te besparen. Echter is het advies om daar niet aan te beginnen. Je moet jezelf helemaal inpakken en alles op een bepaalde manier volgens de richtlijnen afvoeren. De kans dat je een van de regels mist is groot en dan heb je een probleem. Laat het daarom specialisten doen. Zij kunnen voor jou een asbest schuur verwijderen en dan ben jij van alle zorgen af. 

Meer over asbest schuur verwijderen en de kosten

Er bestaan nog veel oude schuren die mensen niet af hebben gebroken. Dit kan zijn omdat ze het zonde vonden of nog geen tijd hebben gehad. Toch zal er nu wel wat aan gedaan moet worden, asbest is inmiddels verboden als bouwmateriaal. Als je nog oude asbest golfplaten op de schuur hebt liggen, dan is het tijd om deze te laten verwijderen.

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor het verwijderen van asbest op je schuur.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

Om je een beeld te geven over de kosten van een asbest schuur verwijderen, hebben we een paar mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. De prijs die wordt weergegeven is een gemiddelde prijs en dat is dan inclusief de gevraagde BTW. 

Oppervlakte (m²)Kosten (gemiddeld)
1 – 10675 euro
11 – 20700-800 euro
21 – 30800-900 euro
31 – 50900-1000 euro
  • Voor verwijderen van 1 – 10 m2 aan golfplaten, betaal je gemiddeld 675 euro. 
  • Voor verwijderen van 11 – 20 m2 aan golfplaten, betaal je gemiddeld 700-800 euro. 
  • Voor verwijderen van 21 – 30 m2 aan golfplaten, betaal je gemiddeld 800-900 euro. 
  • Voor verwijderen van 31 – 50 m2 aan golfplaten, betaal je gemiddeld 900-1000 euro. 

Wanneer mogen asbest golfplaten verwijderd worden?

Veel mensen denken dat een bedrijf zomaar de asbest golfplaten mag verwijderen, maar dat is niet zo. Er zal namelijk eerst een asbestonderzoek plaats moeten vinden. De kosten zijn dan ook weer heel wisselend, maar we kunnen je wel een beeld geven van de bedragen waar je ongeveer aan moet denken. In het meest gunstige geval kan er gekozen worden voor de goedkoopste optie en dan heb jij een kleine schuur van maximaal 10 m2. Je zal dan gemiddeld 1.000 euro betalen dat is dan inclusief het asbestonderzoek. Maar heb jij een grotere schuur, van maximaal 30 m2? Dan moet je toch wel denken aan een bedrag van 1200 euro inclusief het verplichte onderzoek. Is je schuur groter en moet je dan denken aan bijvoorbeeld 100 m2? Dan moet je toch wel denken aan een bedrag van tussen de 1500 en 2000 euro, inclusief onderzoek. Het moet namelijk veilig worden afgevoerd en dat kost nou eenmaal veel tijd en geld.  

Factoren die de prijs van asbest schuur verwijderen bepalen

Heb je asbesthoudende golfplaten op je schuur liggen en moet je deze laten verwijderen? Dan zijn er een paar dingen waar je zeker aan moet denken. Dit zijn een paar aandachtspunten die van invloed zijn op de totaalprijs van de werkzaamheden. Daar gaan we nu wat dieper op in, zodat jij daar goed op bent voorbereid. Neem daarom ook de tijd om dat goed in je op te nemen en lees je goed in.

  • Je hebt misschien al gehoord van een asbestinventarisatieonderzoek. Je moet in het bezit zijn van een rapportage van dit onderzoek, voordat alles gesloopt mag worden. De rapportage krijg je als je een asbestonderzoek van type A uit hebt laten voeren. Dit kan je rond de 350 euro kosten, gemiddeld. Er kan ook sprake zijn van onderzoek type B, dit wil zeggen dat er een vermoeden is van asbest, maar dat het niet zo waar te nemen is. Dit noemen ze ook wel een destructief onderzoek. Je betaalt hier een bedrag voor van 600-1500 euro. Dit is nogal een groot verschil, maar dat komt omdat het afhangt van hoe groot het onderzoek is en dus hoeveel tijd het in beslag neemt.  
  • Een ander aspect waar je goed naar moet kijken is de oppervlakte, kortom het aantal m2. Het aantal golfplaten, in m2, dat asbest bevat, zal grotendeels de prijs bepalen. Hoe hoger het aantal vierkante meter is, hoe hoger de prijs. Alles moet namelijk veilig af worden gevoerd en dat kost geld en tijd. 
  • Zelf doen of laten doen? Soms kun je de keuze maken om de golfplaten af te laten voeren door een gespecialiseerd bedrijf, maar sommige mensen maken ook de keuze om het zelf te doen. Welke prijs er gerekend wordt om asbest af te voeren is per gemeente anders. Er bestaan ook gemeenten waar je zelfs gratis asbesthoudend afval af kunt voeren. Maar soms betaal je ook zomaar 25 euro per 100 kg. Vraag daarom goed na wat de kosten zijn zodat jij weet waar je op moet rekenen.  

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.