Stucwerk

Beton Ciré: Prijzen, Soorten en Onderhoud

Beton Ciré: Wat zijn de kosten, voordelen & hoe deze onderhouden? Beton Ciré: Wat zijn de kosten, voordelen & hoe deze onderhouden?

Beton Ciré, een veelzijdige en sfeervolle afwerking, wint de laatste jaren snel aan populariteit. Of je nu je badkamer, keuken, vloer of zelfs meubels wilt upgraden, Beton Ciré biedt een duurzame en stijlvolle oplossing. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over Beton Ciré, van prijzen en soorten tot onderhoud. Hiermee helpen we je graag een weloverwogen beslissing te maken voor jouw project.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat is Beton Ciré?

Beton Ciré, ook wel gewreven beton genoemd, is een mengsel van cement, hars, pigmenten en additieven. Dit materiaal wordt vaak gebruikt als decoratieve afwerking op muren, vloeren, aanrechtbladen en zelfs meubels. Het staat bekend om zijn strakke, industriële uitstraling en is waterdicht, wat het perfect maakt voor natte ruimtes zoals badkamers en keukens.

Voordelen van Beton Ciré

  • Duurzaamheid: Beton Ciré is zeer duurzaam en slijtvast, wat het ideaal maakt voor zowel woonruimtes.
  • Waterdicht: Dankzij de waterdichte eigenschappen is Beton Ciré ook perfect voor badkamers en keukens.
  • Veelzijdigheid: Het kan op bijna elk oppervlak worden aangebracht, van vloeren en wanden tot meubels en aanrechtbladen.
  • Uitstraling: Beton Ciré biedt een moderne, industriële look die in veel interieurstijlen past.

Nadelen van Beton Ciré

  • Kosten: De kosten van Beton Ciré kunnen hoog zijn, vooral in vergelijking met traditionele afwerkingen zoals tegels of verf.
  • Aanbrengtechniek: Het aanbrengen van Beton Ciré vereist vakmanschap en ervaring om een perfect resultaat te krijgen. Het is dus meestal niet geschikt voor doe-het-zelf projecten.
  • Onderhoud: Hoewel het onderhoud eenvoudig is, vereist Beton Ciré regelmatig schoonmaken en af en toe opnieuw sealen om in optimale staat te blijven.

Prijzen van Beton Ciré

De kosten van Beton Ciré kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de oppervlakte, de complexiteit van het project en de gekozen afwerking. Hier is een overzicht van de gemiddelde prijzen:

Type Beton CiréGemiddelde prijs per m²
Wanden€80 – €120
Vloeren€90 – €130
Aanrechtbladen€100 – €150
Meubels€70 – €110

Deze prijzen zijn inclusief plaatsing en afwerking, maar exclusief eventuele voorbereidende werken zoals het egaliseren van de ondergrond.

Voor een oppervlakte van 50 m² betaal je gemiddeld zo’n € 3.500 à € 7.500.

Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor beton ciré.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

Overige kosten

Hier is een tabel met de geschatte kosten voor overige werkzaamheden die vaak gepaard gaan met het aanbrengen van Beton Ciré:

Type werkzaamhedenGemiddelde kosten
Voorbereiding van de ondergrond€10 – €20 per m²
Egaliseren van de vloer€15 – €25 per m²
Aanbrengen van primer€5 – €10 per m²
Beschermlaag (sealer)€10 – €15 per m²
Verwijderen van oude afwerkingen€8 – €15 per m²
Extra arbeid (complexe vormen)€20 – €30 per uur
Reiskosten vakman€0,50 – €1 per km

Deze kosten zijn indicatief en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en de vakman die je inschakelt. Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen om een duidelijk beeld te krijgen van de totale kosten voor jouw project.

Prijsvoorbeelden voor verschillende werkzaamheden

Hier zijn enkele prijsvoorbeelden voor Beton Ciré projecten met verschillende oppervlakken en bijkomende werkzaamheden:

Badkamerwand (10 m²)

Het aanbrengen van Beton Ciré op een badkamerwand biedt een stijlvolle, waterdichte afwerking die ideaal is voor vochtige ruimtes.

KostenpostBedrag
Beton Ciré€1000
Ondergrondvoorbereiding€100
Sealer€100
Totale Kosten€1200

Keukenvloer (15 m²)

Een keukenvloer van Beton Ciré zorgt voor een moderne en onderhoudsvriendelijke vloer die bestand is tegen dagelijkse slijtage.

KostenpostBedrag
Beton Ciré€1650
Egaliseren vloer€300
Primer€75
Sealer€150
Totale Kosten€2025

Keukenwerkblad (5 m²)

Beton Ciré op een keukenwerkblad geeft je keuken een unieke en robuuste uitstraling, met de voordelen van een hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden oppervlak.

KostenpostBedrag
Beton Ciré€650
Verwijderen oude afwerking€50
Sealer€75
Totale Kosten€775
Beton Ciré Keukenwerkblad
Beton Ciré Keukenwerkblad

Woonkamer vloer

Een woonkamer vloer van Beton Ciré biedt een naadloze en duurzame afwerking die bijdraagt aan een moderne, industriële look.

KostenpostBedrag
Beton Ciré€2250
Ondergrondvoorbereiding€250
Sealer€250
Totale Kosten€2750

Douchewand (8 m²)

Beton Ciré op de douchewand zorgt voor een stijlvolle, waterdichte afwerking die gemakkelijk te reinigen en vochtbestendig is. Ideaal om een kleine badkamer groter te doen lijken.

KostenpostBedrag
Beton Ciré€960
Ondergrondvoorbereiding€80
Sealer€80
Totale Kosten€1120
Beton ciré douchewand
Beton ciré douchewand

Traptreden (10 stuks, 10 m²)

Beton Ciré op traptreden biedt een slipbestendige afwerking die een functionele en stijlvolle afwerking geeft aan je trap.

KostenpostBedrag
Beton Ciré€1500
Ondergrondvoorbereiding€100
Sealer€100
Totale Kosten€1700
Beton Ciré trap
Beton Ciré trap

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Tips om te Besparen op Beton Ciré Projecten

Het aanbrengen van Beton Ciré kan een kostbare aangelegenheid zijn, maar er zijn verschillende manieren om te besparen zonder in te boeten op kwaliteit. Hier zijn enkele tips om je te helpen de kosten te verlagen en toch een prachtig eindresultaat te bereiken.

1. Vergelijk meerdere offertes

Een van de meest effectieve manieren om geld te besparen bij het laten stucen met Beton Ciré is door meerdere offertes aan te vragen bij verschillende vakmannen. Hierdoor kan je prijzen en diensten van verschillende aanbieders vergelijken. Let niet alleen op de prijs, maar ook op de ervaring en reviews van de vakman. Een iets hogere prijs kan gerechtvaardigd zijn door betere kwaliteit en vakmanschap.

Vergelijk offertes

2. Kies voor Doe-Het-Zelf (DIY) waar mogelijk

Hoewel het aanbrengen van Beton Ciré vakmanschap vereist, zijn er enkele voorbereidende werkzaamheden die je zelf kunt uitvoeren om kosten te besparen:

Voorbereiding van de ondergrond

Het reinigen en voorbereiden van de ondergrond is een taak die je zelf kunt doen. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog en egaal is voordat de vakman begint.

Verwijderen van oude afwerkingen

Het verwijderen van oude tegels, verf of vloerbedekking kan veel tijd en geld besparen. Dit is een relatief eenvoudige klus die je zelf kunt uitvoeren met de juiste gereedschappen.

3. Kies voor standaard kleuren en afwerkingen

Op maat gemaakte kleuren en speciale afwerkingen kunnen de kosten aanzienlijk verhogen. Kies in plaats daarvan voor standaardkleuren en afwerkingen die vaak goedkoper zijn en toch een prachtig resultaat opleveren.

4. Beperk het gebied

Overweeg om Beton Ciré alleen op strategische plekken toe te passen in plaats van in een hele ruimte. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Beton Ciré op de achterwand van de keuken in plaats van op alle muren, of alleen in de douche in plaats van de hele badkamer.

5. Onderhandel over de prijs

Wees niet bang om te onderhandelen over de prijs. Vakmannen zijn vaak bereid om te onderhandelen, vooral als je meerdere projecten hebt of als je bereid bent een deel van het werk zelf te doen. Vraag ook naar eventuele kortingen voor grotere oppervlakken of combinaties van verschillende diensten.

6. Plan je project in het laagseizoen

Veel vakmannen hebben het druk in het voorjaar en de zomer. Door je project te plannen in het najaar of de winter, wanneer de vraag lager is, kun je mogelijk lagere prijzen afspreken. Vakmannen zijn in deze periode vaak op zoek naar extra werk en kunnen daarom gunstigere tarieven aanbieden.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Onderhoud van Beton Ciré

Een van de voordelen van Beton Ciré is het eenvoudige onderhoud. Hier zijn enkele tips om je Beton Ciré oppervlak in topconditie te houden:

Regelmatig schoonmaken

Gebruik een zachte doek of dweil met een mild schoonmaakmiddel om je Beton Ciré oppervlakken schoon te houden. Vermijd agressieve chemicaliën en schurende reinigingsmiddelen, omdat deze de afwerking kunnen beschadigen.

Beschermen tegen vlekken

Beton Ciré is waterdicht, maar het kan nog steeds gevoelig zijn voor vlekken van olie, wijn en andere vloeistoffen. Het is belangrijk om gemorste vloeistoffen direct op te vegen om vlekken te voorkomen. Voor extra bescherming kun je een sealer aanbrengen.

Veelgestelde vragen over Beton Ciré

Kan Beton Ciré worden toegepast op vloerverwarming?

Ja, Beton Ciré kan prima worden toegepast op vloerverwarming. Het materiaal is goed bestand tegen temperatuurschommelingen en kan de warmte van de vloerverwarming efficiënt geleiden, waardoor je vloer aangenaam warm blijft.

Hoe lang gaat een Beton Ciré afwerking mee?

Met het juiste onderhoud kan een Beton Ciré afwerking vele jaren meegaan. Het is belangrijk om de oppervlakken regelmatig schoon te maken en indien nodig opnieuw te sealen om de duurzaamheid en het uiterlijk te behouden.

Is Beton Ciré milieuvriendelijk?

Beton Ciré kan als milieuvriendelijk worden beschouwd omdat het gemaakt is van natuurlijke materialen zoals cement en hars. Bovendien kan de lange levensduur van Beton Ciré bijdragen aan een lagere milieubelasting doordat het minder vaak vervangen hoeft te worden dan sommige andere afwerkingen.

Kan ik Beton Ciré zelf aanbrengen?

Het aanbrengen van Beton Ciré vereist vakmanschap en ervaring om een perfect resultaat te krijgen. Hoewel sommige handige doe-het-zelvers het aandurven, wordt het over het algemeen aanbevolen om een professionele vakman in te schakelen voor het beste resultaat.

Is Beton Ciré beschikbaar in verschillende kleuren?

Ja, Beton Ciré is beschikbaar in een breed scala aan kleuren. Het mengsel kan worden aangepast met verschillende pigmenten om de gewenste kleur te bereiken, waardoor je veel flexibiliteit hebt om het aan te passen aan je interieurstijl.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.