Algemeen

Brico verhuist naar nieuw hoofdkantoor

Nieuw hoofdkantoor BricoNieuw hoofdkantoor Brico

Brico nam eind juni hun gloednieuw hoofdkantoor in gebruik. De medewerkers verhuizen amper twee kilometer van hun vorige werkplek vandaan. Het grote voordeel? Men beschikt nu ook over een magazijn en testlabo.

Plaats om te proberen

Het hoofdkantoor van Brico in België is voortaan te vinden langs de Alfons Gossetlaan in Groot-Bijgaarden, op het bedrijvenpark ‘West Gate’. Dat maakt de doe-het-zelfketen bekend in een persbericht. Vandaag verhuizen alle kantoormedewerkers van Brico, Brico Plan-it en Brico City naar de nieuwe locatie, ook al bevindt die zich op amper twee kilometer van het vorige hoofdkantoor.

Het gaat weliswaar om een gloednieuw pand, waar ook meer ruimte is voor andere functies. Zo is er vanaf nu een winkellaboratorium, waar Brico nieuwe winkelconcepten en -snufjes kan uitproberen, en een magazijn te vinden. “Naast een nieuwe werkomgeving, werd ook meteen het startschot gegeven voor een vernieuwde manier van werken, aangepast aan de post-pandemische realiteit”, zegt de keten zelf. Er zijn enkel nog ‘flex desks’ beschikbaar, aangezien alle werknemers tot drie dagen per week thuis mogen werken.

Nieuw hoofdkantoor Brico
Nieuw hoofdkantoor Brico

Duurzaam voorbeeld

Als doe-het-zelfretailer wil Brico bovendien het duurzame voorbeeld geven. Het pand is een BEN-gebouw (bijna-energieneutraal) en de keten koos voor de afwerking liefst voor circulaire ‘Cradle-to-Cradle’-materialen, die na een eerste gebruik opnieuw een grondstof worden voor een volgend product. “Als doe-het-zelfspecialist moeten we mee zijn met de laatste ontwikkelingen op de markt. Onze nieuwe kantoren waren dan ook het perfecte project om onze kennis in praktijk om te zetten”, aldus HR Director Rudi Schautteet.

Het nieuwe hoofdkantoor heeft een totale oppervlakte van 5.043 vierkante meter. In totaal zijn er 264 werkplekken en 150 parkeerplaatsen.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.