Algemeen

Dit is onmisbaar in jouw thuiskantoor: 3 tips

© Elle Hughes - Pexels © Elle Hughes - Pexels

Werk je (grotendeels) vanuit huis? Dan is het ook belangrijk dat je over een fijne werkplek beschikt. Incidenteel zat je misschien aan de eetkamertafel of zelfs op de bank om nog wat werk te verrichten. Op de lange termijn is dat echter geen optie. Je hebt een fijne en bovenal ergonomische werkplek nodig om efficiënt te kunnen werken. Een eigen thuiskantoor dus.

Tot dusver is het duidelijk. Maar hoe richt je zo’n thuiskantoor eigenlijk in? Waar moet je rekening mee houden? Welke items zijn nou écht onmisbaar? In dit artikel geven we drie tips om je op weg te helpen.

1.      Handige apparatuur

Op kantoor staat een geavanceerde hp printer, scanner, kopieermachine en een fijne computer. Maar wat heb je thuis? Besef goed dat de juiste apparatuur het werk een stuk gemakkelijker maken. Vraag jezelf daarom af welke apparaten je echt nodig hebt tijdens een gewone werkdag. Als je vanuit je werkgever verplicht wordt om deels vanuit huis te werken, worden veel van de kosten voor deze apparaten ook nog eens vergoedt. Daarom goed om in gesprek te gaan samen.

Een van de apparaten die tegenwoordig in elk geval echt niet mag ontbreken is toch wel de printer. Handig om administratie zowel digitaal als op papier bij te houden, belangrijke brieven uit te printen en ga zo maar door. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je ook regelmatig privé een printer nodig hebt. Deze mag dan ook sowieso niet ontbreken op kantoor. Vergeet ook niet een voorraad 301 inkt (of een andere, bestemd voor jouw printer) aan te leggen. Het laatste wat je wil is met lege handen staan.

2.      Ergonomische kantoormeubelen

Het is met name belangrijk dat je een goede werkhouding kunt aannemen. Hiermee voorkom je lichamelijke klachten op de lange termijn en zul je merken dat je efficiënter kunt werken. Het is niet voor niets dat ergonomische kantoormeubelen in een traditionele werkomgeving verplicht zijn. Thuis is hier uiteraard weinig zicht op. Werk je echter nog altijd in loondienst? Dan is je baas verplicht om je te helpen bij het verbeteren van jouw werkomgeving thuis.

Werk je als zelfstandige? Dan is dit uiteraard je eigen verantwoordelijk. Toch raden we wel echt aan om hiermee aan de slag te gaan. Je hebt een goede werkomgeving nodig om efficiënt te kunnen werken. Ergonomie vormt de basis.

3.      Extra opbergruimte

Hoeveel opbergruimte je precies nodig hebt, ligt natuurlijk geheel aan wat je doet. Bij het inrichten van een thuiskantoor is het wel van belang om hierbij stil te staan. Wat gebruik je precies? Ook bij een gemiddelde kantoorbaan zullen er altijd wel spullen rond gaan slingeren. Denk aan papieren, mappen, pennen, et cetera.

Een opgeruimde werkplek is goud waard. Hoe rommeliger het bureau is, hoe lastiger het zal zijn om je te concentreren. Zorg daarom voor een bureau met voldoende lades, schaf eventueel een extra kast(je) aan en zorg er op die manier voor dat opruimen mogelijk blijft. 

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.