Algemeen

Diverse stijlen voor de veranda

Diverse stijlen voor de veranda Diverse stijlen voor de veranda

Een veranda kan je helemaal inrichten naar de stijl die bij jou past. Hiermee creëer je een plek in jouw tuin om comfortabel te relaxen op stijlvolle tuinmeubelen in de zon. Houd jij meer van een stijlvolle Ibiza look, zit jij liever op de robuuste meubelen van een industriële tuin of omgeef jij je liever tussen de groene planten in een landelijke tuin?

De witte kleuren van de Ibiza stijl 

Ibiza staat bekend om haar mooie stranden, witte huizen en de luxe levensstijl. Om dit in de veranda te brengen gebruik je wit als basiskleur. Dit vul je aan met meubelen met een rotanlook met zachte aardetinten als bruin, beige en terracotta. Ga voor een comfortabele loungeset om de dag door te komen onder het genot van een lekker borrelplankje. Met deze stijl haal je de relaxte sfeer van Ibiza in huis.

De Ibiza stijl staat ook bekend om haar Bohemian look. Dit breng je in jouw tuin door gezellige accessoires toe te voegen als: gevlochten manden, sierlijke lampen en houten tafels. Op deze plek droom je weg onder een bijpassende dromenvanger. 

Omringd door groen in een landelijke tuin

In een landelijke tuin wordt je omgeven door veel groen en prachtige bloemen. Dit is vaak een ruimtelijke tuin zonder strakke lijnen waar de natuur lekker zijn gang kan gaan. Natuurlijk moet je dit wel goed onderhouden. Daarom hebben vaak mensen met groene vingers een landelijke tuin. Het is dan ook leuk om een moestuin te plaatsen die helemaal overeenkomt met de sfeer van de rest van de tuin. De landelijke tuin is de keuze om de hele dag lekker bezig te zijn in de tuin.  

In elke tuin is er een plek waar je lekker tot rust moet komen. Een landelijke tuin heeft vaak een rond terras met een houten tafel aangevuld met tuinstoelen van wicker. Om de tuin helemaal af te maken plaats je houten accessoires als een vogelhuis, dienblad of een houten ligstoel op een rustige plek in de tuin. 

De stoere uitstraling van een industriële tuin

Robuuste materialen, donkere kleuren en rechte lijnen. Het gebruik maken van een aluminium tuinbank creëert een staal-look in jouw veranda maar het heeft niet hetzelfde zware gewicht waardoor het gemakkelijk te verplaatsen valt. Alleen een bank van aluminium is natuurlijk niet comfortabel en moet aangevuld worden met sierlijke kussens. Het is belangrijk om na een lange dag werken een plek te hebben om de dag af te sluiten. Vertoef urenlang in jouw eigen tuin op fijne kussens. 

Bij een industriële tuin kan een barbecue natuurlijk niet ontbreken. Grill samen met de familie het lekkerste vlees op een gas- of houtskoolbarbecue. Maak thuis je eigen mixed grill met spareribs, kipsaté, kogelbiefstuk en een speklap. Haal het Griekse restaurant bij jou in huis! 

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.