Algemeen

Duurzaamheid in het Hart van Antwerpen: Het nieuwe congrescentrum ‘Vestar’

Van links naar rechts: Bart Van Rompuy, Greet Draulans, Dirk Van Rompuy en Jozef Lievens. Van links naar rechts: Bart Van Rompuy, Greet Draulans, Dirk Van Rompuy en Jozef Lievens.

Het recent geopende evenementen- en congrescentrum, Vestar, gelegen in de Lamorinièrestraat in Antwerpen, markeert een nieuwe mijlpaal in duurzaamheid en innovatie.

Een Groene Infrastructuur voor de Toekomst

Vestar is trots de meest milieuvriendelijke congresinfrastructuur van het land te zijn. Met een doordacht ontwerp en de integratie van diverse duurzame technologieën is het gebouw CO2-neutraal en minimaliseert het waterverbruik.

Lees verder na deze fotogallerij

Multifunctionele Ruimtes en Groene Oases

Met een auditorium voor 300 personen en ruimte voor bedrijfsevents tot 600 aanwezigen, biedt Vestar niet alleen een state-of-the-art evenementenruimte, maar ook een groene oase in de vorm van een grote tuin voor zowel bezoekers als de lokale gemeenschap.

Een Strategische Locatie voor Bedrijven

Antwerpse bedrijven die op zoek zijn naar een unieke locatie voor vergaderingen, congressen of events hoeven niet verder te zoeken. Vestar, strategisch gelegen op loopafstand van zowel Antwerpen-Centraal als Antwerpen-Berchem, is nu officieel geopend door burgemeester Bart De Wever.

Investar: Transformeren en Waarde Toevoegen

Het project, ontwikkeld door Investar, de investeringsholding van de familie Van Rompuy, bekend van Argenta Bank & Verzekeringen, transformeert niet alleen de stad, maar voegt ook waarde toe aan de lokale gemeenschap.

Architectonische Innovatie voor Duurzaamheid

Het groene en duurzame karakter van Vestar is het resultaat van zorgvuldige planning en samenwerking. Architectenkantoor Emmanuel Lenders & Partners heeft een gebouw ontworpen dat niet alleen CO2-neutraal is, maar ook voldoet aan de meest recente ecologische normen.

Maximale Flexibiliteit en Comfort

Met een indrukwekkende infrastructuur die een auditorium, 3 eventzalen en 7 vergaderzalen omvat, biedt Vestar maximale flexibiliteit voor diverse evenementbehoeften.

Een Positieve Impact op de Omgeving

Vestar is niet alleen een welkome toevoeging aan het congreslandschap van Antwerpen, maar versterkt ook de uitstraling van de buurt. Burgemeester Bart De Wever benadrukt het belang van private sectorinvesteringen in de bloeiende congressector en de positieve impact ervan op de omgeving.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.