Badkamer

Een relaxte badkamer: zo richt je het in!

Badkamer inrichten Badkamer inrichten

Is het hoog tijd voor een nieuwe badkamer en heb je verbouwplannen, of ga jij in de komende tijd verhuizen en moet de badkamer nog helemaal ingericht worden? Naast een praktische ruimte is het ook erg fijn wanneer je badkamer een relaxte plek is. Wij helpen je in dit artikel op weg: zo richt jij relaxed je badkamer in!

Opbergruimte

In een relaxte badkamer is voldoende opbergruimte. Niks oogt chaotischer dan een ruimte waar alle spulletjes los rondslingeren. Zorg voor voldoende kastjes met deuren of lades. Denk bijvoorbeeld aan een spiegelkast met dubbelzijdige spiegeldeuren of een ophangrek. Koop verschillende bakjes waar verzorgingsproducten en make-up spullen in opgeborgen kunnen worden (binnen een gezin kan je iedereen zijn eigen bakje geven). Hang een rekje in de douche en vul deze met zeep en fijne shampoo zoals Matrix shampoo. Zo hoef je niet te struikelen over losse flessen op de vloer van de douche.

Maak gebruik van natuurlijk licht

Fijne verlichting is cruciaal voor een ontspannen ruimte. Maak in de badkamer zo veel mogelijk gebruik van natuurlijk licht. Zeker in de ochtend is dat fijn. Misschien ben je nog in de gelegenheid om een ruimte te kiezen voor de badkamer. Kies dan bij voorkeur een ruimte waar de zon opgaat. Als je al een badkamer hebt en geen zin hebt in een grote verbouwing: er zijn een hoop lampen die natuurlijk licht goed kunnen benaderen. Denk bijvoorbeeld aan daglichtlampen met minimaal 10.000 lux.

Een scheidingswand

De meeste bovenverdiepingen hebben geen aparte ruimte voor het toilet en in kleine huizen ben je ook nog wel eens genoodzaakt om de wasmachine in de badkamer te zetten. Deze twee dingen zien er allebei niet heel gezellig uit. Als je zin hebt om echt aan het bouwen te slaan: probeer de WC en de wasmachine en wasdroger uit het zicht te werken met een scheidingswand. Kies daarnaast ook voor een stille wasmachine. Er is niets vervelender dan jezelf in de ochtend klaar te moeten maken terwijl een snoeiharde wasmachine op volle toeren draait.

Decoreren

Maak je badkamer een gezellige plek met leuke decoratieve items. In de badkamer is te veel prullaria niet handig dus houd het simpel. Kies stijlvolle opbergbakjes en eventueel een mooie koperen kraan. Planten kunnen in de badkamer ook echt bijdragen aan de sfeer. Ga voor tropische planten die goed gedijen in een vochtig klimaat. Hang een mooie spiegel op en koop een zeepdispenser die je kunt bijvullen. Zo staat er niet zo’n lelijke plastic fles op de wastafel.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.