Badkamer

Vloeren voor een inloopdouche

Vloer in inloopdoucheVloer in inloopdouche

Een inloopdouche kan je op verschillende vloeren plaatsen. In deze blog gaan we alle opties bespreken zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw badkamer. Er zijn altijd voor en nadelen gebonden aan de keuzes. In elk situatie is er een beste optie, denk bijvoorbeeld aan mensen met beperkte mobiliteit, zij zijn gebaat bij een gelijkvloerse toegang. 

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat is een betegelde douchevloer?

Een betegelde douchevloer is een van opties die je kan kiezen. Het is de eenvoudigste oplossing om te implementeren om een ​​optimale waterstroom mogelijk te maken. Met een betegelde douchevloer is jouw vloer gelijkvloers en zeer geschikt voor oudere mensen of mensen met beperkte mobiliteit. Je hebt namelijk geen verhoging waar je overheen kan struikelen.

Vloer in inloopdouche
Vloer in inloopdouche

Wat zijn de criteria voor het coaten van een inloopdouche?

De keuze van tegels voor de vloer van de douche moet niet alleen gebaseerd zijn op jouw smaak. Het veiligheidsaspect is essentieel en mag niet worden verwaarloosd. Daarom adviseren wij jou te controleren of de hechtklasse voldoende is voor gebruik als inloopdouchevloer.

Je kan tegels klasseren met deze 2 classificaties: ten eerste de R-classificatie die overeenkomt met een slipnorm; vervolgens de ABC-classificatie, die de mate van grip van het materiaal op blote voeten aangeeft. Kortom, de coating moet antislip zijn.
Soorten tegels
Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor tegels in combinatie met een douchegoot. Het ziet er een stuk strakker uit. Hieronder gaan we de verschillende tegels bespreken die geschikt zijn voor de douche. 

Mozaïek: de grote klassieker

Het mozaïek kan worden verkleind in een oneindig aantal kleuren, maten en samenstellingen. Met zo’n optie ben je zeker van een unieke inloopdouche. Het is aan jou om de vloer van je dromen te creëren, je fantasie is dan de enige beperking als het gaat om het monteren van de kleine tegels. 

Imitatie houten vloeren

De natuurliefhebbers zouden hun geluk moeten vinden met een Italiaanse douchevloer die hout imiteert, het materiaal is eigenlijk porselein-steengoed. Mooi, decoratief, deze bekleding voor betegelde douchevloer biedt een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Natuursteen of kiezel look tegel

Als alternatief voor imitatiehout is het leggen van tegels van natuursteen momenteel erg trendy om tot een designdouche te komen. Net zo goed is zijn kiezelachtige alter ego en creëert hij ook nog eens een ontspannende ruimte. Er zijn verschillende steensoorten beschikbaar, zoals graniet, leisteen, witte of blauwe steen, of zelfs marmer voor een groter budget.

Douchebak

Een andere optie is natuurlijk een douchebak. Douchebakken zijn verkrijgbaar in een hoog of laag model. Douchebakken zijn ook gemaakt van verschillende materialen zoals SMC, acryl of natuursteen zo kan je een design statement maken met een douchebak. 

Douchebak van gepolijst beton

De douchebak bedekt met gewaxt beton past perfect bij een moderne badkamer met hout en creëert een industriële sfeer op het vloerniveau van de inloopdouches. In de was gezet beton is echter zeer kwetsbaar en kan niet tegen schokken, met name door vallende zware voorwerpen.

Mocht je gaan voor een industriële badkamerstijl, dan kan je zeker eens kijken naar een douchebak van gepolijst beton of natuursteen. 

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

  • Ontvang gratis offertes
  • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
  • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.