Dak

Hoe je een aluminium daktrim monteert op een EPDM dak

Aluminium daktrim installeren Aluminium daktrim installeren

Wil je jouw EPDM dak een strakke en professionele afwerking geven? Dan is het monteren van een aluminium daktrim de perfecte oplossing. Met een paar eenvoudige stappen zorg je voor een duurzame en waterdichte afsluiting van je dakrand. Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding voor het correct monteren van een aluminium daktrim op je EPDM dak.

EPDM dakbedekking en kit aanbrengen

Voordat je begint met het monteren van de aluminium daktrim, zorg ervoor dat de EPDM dakbedekking tot net over de dakrand is gemonteerd. Zorg ervoor dat er geen plooien of kreukels ontstaan, zodat de daktrim straks perfect aansluit op het dakoppervlak. Om een waterdichte afdichting te garanderen, breng een ril EPDM MS Polymeer kit aan onder het horizontale vlak van de daktrim. Dit zorgt voor een stevige hechting tussen de daktrim en de EPDM dakbedekking, waardoor lekkages worden voorkomen.

Daktrim bevestigen en vastzetten

Plaats de aluminium daktrim vervolgens op de dakrand en druk deze stevig aan. Zorg ervoor dat de daktrim perfect uitgelijnd is met de rand van het dak, zodat er geen kieren ontstaan waar water doorheen kan sijpelen. Gebruik daktrimschroeven om de daktrim stevig vast te zetten op de dakrand. Voor een daktrim lengte van 2500mm adviseren wij het gebruik van 9 schroeven. Plaats per hoek van de daktrim 4 schroeven voor een optimale stabiliteit en stevigheid.

Professionele afwerking van je EPDM dak

Met deze eenvoudige stappen zorg je voor een perfecte afwerking van je EPDM dak met een aluminium daktrim. Geniet van een strakke en professionele uitstraling, terwijl je dak beschermd wordt tegen weer en wind. Volg deze instructies nauwkeurig op voor een optimaal resultaat en een duurzame oplossing voor je dakbedekking.

Aan de slag met je EPDM dak!

Nu je weet hoe je een aluminium daktrim monteert op een EPDM dak, ben je klaar om zelf aan de slag te gaan. Volg deze eenvoudige stappen en geniet binnen de kortste keren van een perfect afgewerkt dak. Bestel vandaag nog je aluminium daktrim bij EPDMland en maak van jouw dak een duurzaam en waterdicht geheel.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.