Badkamer

Wat is Hydro Jetting? Wat zijn de voordelen en de kosten?

Hydro jetting Hydro jetting

Hydro Jetting, ook wel bekend als waterjet reiniging, is een geavanceerde methode voor het reinigen van leidingen en afvoeren door middel van hogedrukwaterstralen. Deze techniek is bijzonder effectief voor het verwijderen van hardnekkige blokkades, zoals vetophopingen, boomwortels, en andere obstakels die traditionele methoden vaak niet kunnen aanpakken.

Vind dé beste vakman voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt Hydro Jetting?

Bij Hydro Jetting wordt water onder zeer hoge druk (variërend van 1500 tot 4000 psi) door speciale nozzles geleid die in de te reinigen leidingen worden ingebracht. Deze hogedrukwaterstralen spuiten in verschillende richtingen, waardoor ze de binnenkant van de leidingen grondig reinigen en alle soorten aanslag en blokkades verwijderen. Het gebruik van water onder hoge druk zorgt ervoor dat de leidingen niet alleen vrij zijn van obstakels, maar ook grondig worden gespoeld.

Wanneer is Hydro Jetting nodig?

Hydro Jetting wordt vaak toegepast in de volgende situaties:

 1. Hardnekkige blokkades: Wanneer traditionele ontstoppingsmethoden, zoals ontstoppingsveren of chemische reinigers, falen.
 2. Regelmatig onderhoud: Voor het voorkomen van toekomstige verstoppingen door periodieke reiniging.
 3. Industrieel gebruik: In fabrieken en industriële omgevingen waar leidingen snel kunnen vervuilen door productieprocessen.
 4. Slechte geuren: Bij het verwijderen van aanslag die onaangename geuren veroorzaakt.
 5. Voorbereiding voor reparatie: Voor het inspecteren van leidingen met een camera om schade te lokaliseren en te repareren.

Voordelen van Hydro Jetting

 • Grondige reiniging: Het verwijdert alle soorten vuil en aanslag, inclusief vet, mineralen, en wortels.
 • Milieuvriendelijk: Er worden geen chemische middelen gebruikt, alleen water.
 • Preventief onderhoud: Regelmatige Hydro Jetting kan helpen om leidingen schoon te houden en toekomstige verstoppingen te voorkomen.
 • Effectief bij hardnekkige blokkades: Het kan verstoppingen aanpakken die andere methoden niet kunnen oplossen.

Nadelen van Hydro Jetting

 • Kosten: Hydro Jetting kan duurder zijn dan andere reinigingsmethoden, vooral als er frequente toepassingen nodig zijn.
 • Schade aan oude leidingen: Bij leidingen die oud of beschadigd zijn, kan de hoge druk verdere schade veroorzaken.

Prijzen van Hydro Jetting in België

De kosten voor Hydro Jetting in België variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van het werk, de bereikbaarheid van de leidingen, en de specifieke tarieven van de dienstverlener. Over het algemeen liggen de prijzen voor Hydro Jetting tussen de 100 en 300 euro per uur, afhankelijk van de complexiteit van de klus en de apparatuur die wordt gebruikt​.

KenmerkPrijs (euro)
Minimale prijs100 euro per uur
Maximale prijs300 euro per uur
Vul je postcode in en ontvang een gratis offerte voor een hydro jetting.
Hoe verzamelen we deze data?
?
Gemiddelde prijzen in België:
GEMIDDELD
LAAG
HOOG
LAAG HOOG

Conclusie

Hydro Jetting is een uiterst effectieve en milieuvriendelijke methode voor het reinigen van leidingen en het verwijderen van verstoppingen. Hoewel de kosten iets hoger kunnen zijn dan traditionele methoden, biedt Hydro Jetting een grondige reiniging die helpt bij het onderhouden van een gezond en goed functionerend leidingsysteem. Voor specifieke prijzen en de beste aanpak is het raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende gespecialiseerde bedrijven in België.

Ontvang vrijblijvend een offerte en bespaar tot 35%

 • Ontvang gratis offertes
 • Van 4 vakmannen uit je eigen regio
 • Door te vergelijken bespaar je tot 35%
Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.