Algemeen

Hypothecaire lening afsluiten voor een verbouwing van je huis

Hoeveel kan ik lenen? Hoeveel kan ik lenen?

Sluit je woning in diens huidige vorm niet langer aan op je persoonlijke wensen? In dat geval heb je in de basis twee mogelijkheden: verhuizen naar een andere woning, of de bestaande woning verbouwen. In beide gevallen kan het afsluiten van een hypothecaire lening benodigd zijn om de woning of verbouwing te kunnen financieren. Een nieuwe woning kost je al snel een paar ton, terwijl ook de kosten van een grondige renovatie op hoog tempo op zullen lopen. In het bijzonder wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een aanbouw aan je bestaande huis, of wanneer je een brede dakkapel laat plaatsen op zolder. Online vind je tools, waarmee je berekent hoeveel je kunt lenen voor de realisatie van jouw plannen. In dit artikel lees je er meer over. 

Berekening van hetgeen jouw gezin kan lenen
Hoeveel kan ik lenen? Met deze vraag loop je mogelijk al enige tijd rond, nu je de plannen voor de verbouwing van je woning concretiseert. Nu helder is wat je wilt gaan doen, is het zaak te bepalen of dit financieel mogelijk is. Kun je de verbouwing niet uit eigen portemonnee betalen? In dat geval zal het afsluiten van een (tweede) hypothecaire lening noodzakelijk zijn. Zoals reeds genoemd werd, vind je op het internet tools die je helpen te berekenen wat je maximaal kunt lenen voor een verbouwing. Voer meer details in over de verwachte kosten, de regio waar je woont, de leeftijd van de woning, de waarde ervan en je eigen middelen. De tool kijkt vervolgens wat er financieel globaal mogelijk is. 

Gebruik de tool ook bij een nieuwe woning 
Deze tools helpen je niet alleen inzicht te krijgen in hetgeen je kunt lenen bij de realisatie van een verbouwing. Gebruik de tool ook om te kijken wat de mogelijkheden zijn bij de bouw van een nieuwbouwwoning of de aankoop van een volgend huis. De uitkomst van deze tools is slechts indicatief; er kunnen geen rechten aan ontleend worden. 

Laat je persoonlijk adviseren door een specialist 
Doordat de uitkomst van een online tool indicatief is, doe je er goed aan direct een afspraak te maken met een financieel adviseur. Deze kan je meer vertellen over de factoren die impact hebben op het bedrag wat je kunt lenen voor een verbouwing of de realisatie van een nieuwbouwwoning. Zo weet je heel precies wat er in jouw geval mogelijk is. 

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.