Badkamer

Industriële badkamers volop in opmars!

Industriële badkamers

De badkamer in industriële stijl. Ben jij hem al tegengekomen in je zoektocht naar een nieuwe badkamer? Industrieel is één van de grootste interieurtrends van de afgelopen tijd. Denk stalen frames, zwarte kranen, stoere materialen en strakke design. Maar hoe creëer je nou je eigen badkamer in industriële stijl?

Industriële badkamers

Inspiratie voor de industriële badkamer

Elke aankoop van een nieuwe badkamer zou moeten beginnen bij een goed rondje inspiratie opdoen. Struin het internet af voor mooie (industriële) badkamerplaatjes. Ga naar showrooms om te kijken naar voorbeeldbadkamers. Verzamel alles bij elkaar wat je mooi vindt. Zo help je jezelf bij het maken van keuzes later in het proces. Door je huiswerk goed te doen ben je namelijk goed voorbereid. Je weet dan bijvoorbeeld welke kranen je mooi vindt. Welke tegels je voorkeur hebben of welke soort lampen je wilt ophangen in je badkamer.

Wat heb je nodig in je industriële badkamer

Het is ook verstandig om van tevoren goed vast te leggen welke producten je nodig hebt in een badkamer. Elke badkamer kan een wastafel en opbergruimte gebruiken, maar ga je voor een douche of voor een bad? Of allebei? Is er ook nog ruimte voor een wc, of heb je die liever los op een andere plek in huis? Heb je genoeg aan één wastafel, of is de kans groot dat je met meerderen tegelijk in de badkamer bezig bent? Dan is het goed om een dubbele wastafel te overwegen. Elk product kan wel in een industriële stijl gegoten worden. Of je nu voor een ligbad, hoekbad of douche gaat. 

Benodigdheden industriële badkamers

Materialen voor de industriële badkamer

Nu je weet wat je mooi vindt kun je de producten gaan uitkiezen. Hierbij heb je keuze uit veel verschillende materialen en kleuren. Dus wat kies je voor je badkamer in industriële stijl? 

De industriële stijl is geïnspireerd op oude fabrieken in grote oude fabriekshallen. Denk hierbij aan open bakstenen muren, stalen frames en beton. In industriële badkamers wordt daardoor vaak gekozen voor materialen als beton, hout, metaal en natuursteen. Deze materialen zijn stoer en robuust, waardoor ze bijdragen aan het industriële gevoel. Kies bijvoorbeeld voor badkamermeubels met houtlook of met een stalen frame. Ga voor een betonnen of natuurstenen waskom. Kies mooie vloer- of wandtegels uit in natuursteen of houtlook. Kies vooral matte afwerkingen van de producten. Dat heeft een veel stoerder karakter dan glans.

Kleuren voor de industriële badkamer

Industriële badkamer kenmerken zich door donkere kleuren, zoals zwart en antraciet. Een zwarte wc past bijvoorbeeld perfect in je industriële badkamer. Vaak worden deze kleuren gecombineerd met wit, zoals een grijze wandtegel met een wit bad. Of witte tegels met een zwart bad. Denk dus vooral aan kleuren als wit en zwart en alle grijstinten ertussenin. De enige kleur die je in een industriële badkamer kunt verwachten is een houttint.

Kleuren voor industriële badkamers

Accessoires voor de industriële badkamer

Een industriële badkamer kent weinig versiering. Houd je accessoires dus rustig en kies voor bijzondere blikvangers in rustige kleuren. Heb je zwarte kranen? Kies dan voor zwarte mandjes, handdoekrekjes of handdoekhaakjes. Ga voor een zwarte radiator. Kies zwarte of donkergrijze handdoeken. Hierdoor creëer je een strakke en rustig ogende badkamer. Helemaal in de industriële stijl.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.