Algemeen

Interessante feitjes over gietvloeren

© Pexels - Igor Starkov © Pexels - Igor Starkov

Wil je binnenkort een nieuwe vloer in je woning leggen? Dan is het logisch dat je eerst goed onderzoekt welk type vloer het beste bij je past. Tegenwoordig zijn gietvloeren zeer populair, omdat ze verschillende voordelen met zich meebrengen. In dit artikel vertellen we je meer over gietvloeren. 

Het is niet verstandig om zelf een gietvloer te leggen

Sommige vloeren kun je prima zelf leggen en in principe kun je ook gietvloeren leggen. Maar als je niet een hele ervaren doe-het-zelver bent, dan kun je het laten leggen van een gietvloer beter uitbesteden aan professionals. 

Je bent dan weliswaar iets meer geld kwijt, maar tegelijkertijd weet je dan zeker dat er vakwerk wordt geleverd en dat er helemaal niets fout gaat. Als je zelf de vloer gaat leggen, dan kan er al snel iets fout gaan en dit zie je direct terug in het eindresultaat

Gietvloeren gaan extreem lang mee

Houd je ervan wanneer producten lang mee gaan? Dan tref je het met een gietvloer, want dit is een van de duurzaamste vloeren van dit moment. Een gietvloer gaat meer dan 50 jaar mee en dat is natuurlijk zeer gunstig. 

Wanneer je de gietvloer goed onderhoudt, dan blijft hij ook in uitstekende staat. Het aankopen van een gietvloer is aanvankelijk natuurlijk een flinke investering, maar je hebt de komende tijd geen nieuwe vloer meer nodig en je woning stijgt daardoor ook in waarde. Bovendien draag je dankzij de duurzaamheid bij aan een beter milieu en ook dat is natuurlijk gunstig. 

Met een gietvloer ga je voor een harmonieus interieur

De meeste vloeren kunnen weliswaar een beetje tegen water, maar je kunt ze bijvoorbeeld niet in de douche leggen. Laminaat of PVC zal dan zeer snel beschadigen en daar zit je niet op te wachten. Het is dus lastig om voor een harmonieus interieur te gaan, maar met een gietvloer sluiten alle woonruimtes qua uiterlijk bij elkaar aan. 

Dit komt omdat een gietvloer wel goed tegen water kan en je hem dus prima in vochtige ruimtes zoals de badkamer kunt plaatsen. Een harmonieus interieur draagt bij aan een esthetische woning en tegelijkertijd zorgt het voor rust. 

Een gietvloer is veilig en gemakkelijk te onderhouden

Dit klinkt misschien wat raar, want bij het uitkiezen van een vloer is de veiligheid niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het verstandig om daar aandacht aan te besteden, want een ongeluk zit een klein hoekje. 

Als je uitglijdt op een gladde vloer, dan kunnen de gevolgen echt verstrekkend zijn. Een gietvloer is echter zeer veilig omdat deze antislip is. Daarnaast is een gietvloer ook eenvoudig te onderhouden, vanwege de harde oppervlakte. De gietvloer is dus ook prima geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. 

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.