Algemeen

Lees deze behulpzame tips voor je volgende verbouwing

Photo by Verne Ho on Unsplash Photo by Verne Ho on Unsplash

Zometeen wordt er met de hamers geslagen, met de boren geboord en met de schroevendraaiers geschroefd. Maar voordat de daadwerkelijke verbouwing plaats zal vinden moet er vooraf nog veel worden nagedacht over de uitvoering, en natuurlijk ook over het gevoelige onderwerp ‘geld’.

Een bouwproject is positief en negatief. Zodra de verbouwing rond is kun je genieten van het nieuw verbouwde plekje, dat is natuurlijk positief. Maar het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn want er moet ook veel gepland worden. Bovendien zijn de kosten die aan een verbouwing kleven ook niet om een gat in de lucht te springen.

Denken voordat je gaat doen

Voor je verbouwing is het extreem nuttig om een plan op te stellen om misverstanden met andere betrokken partijen te voorkomen. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld dat je uitgestippeld wie welke taak op zich zal nemen. Om risico te vermijden en ook om de kosten van de gehele verbouwing te verlagen is het verstandig om zelf zoveel mogelijk van de verbouwing uit te voeren. Je kunt hiervoor de hulp van familie en vrienden inschakelen om het proces te versnellen, en je houdt er ook nog eens een leuke herinnering aan over.

Geld besparen; goed opletten

Om een verbouwing volledig uit te voeren lopen de kosten al gauw hoog op. Bouwbedrijven zijn niet altijd even betrouwbaar en proberen de onderhandeling vaak naar hun hand te zetten. Als je onwetend bent van de benodigdheden van de verbouwing en de prijs die concurrenten vragen voor dezelfde taak, kan het bouwbedrijf dat je inhuurt daar gebruik van maken. Wees daarom verstandig en doe vooraf genoeg onderzoek om een oneerlijke onderhandeling te voorkomen. Onderzoek welke bouwmaterialen er nodig zijn voor de verbouwing en ook de gemiddelde prijs van de verbouwing. Zo sta je zekerder in je schoenen.

Hulp in 3d

Bovendien is een verbouwing een risicovol proces omdat je niet zeker weet wat het resultaat van de verbouwing zal zijn. Wordt het precies zoals je gewild had of blijkt het eindresultaat toch niet te zijn wat je wou? Om deze stress te voorkomen kun je 3d renders laten maken door een render studio. Dit is een visualisatie in 3d en dat houdt in dat je het eindresultaat op foto’s of video’s kunt zien, voordat de verbouwing plaatsvindt. Dit kan je inzicht geven in eventuele nieuwe mogelijkheden, of juist dingen die je toch liever niet wilt of wilt herzien. Zo kan renderen je helpen om meer zekerheid voor de verbouwing op te bouwen of de knoop door te hakken 

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.