Algemeen

Marie-Marie viert 45 jaar toewijding aan luxe bed- en badlinnen

© Marie-Marie - Voorkant winkel (Antwerpen) © Marie-Marie - Voorkant winkel (Antwerpen)

Dit jaar viert Marie-Marie een mijlpaal van 45 jaar in het leveren van hoogwaardige bed- en badlinnen. Wat begon als een bescheiden boetiek in België groeide uit tot een vooraanstaande specialist met een tweede vestiging in Knokke, een bloeiende online winkel en twee eigen merken. Na 45 jaar blijft Marie-Marie trouw aan haar kernwaarden van kwaliteit, luxe en gepersonaliseerde service, waardoor klanten genieten van een hotelervaring in hun eigen huis.

Tijdens het vieren van haar 45-jarig bestaan omarmt Marie-Marie ook de tiende verjaardag van haar flagshipstore in Antwerpen, gelegen aan de Steenhouwersvest. Om deze mijlpaal te markeren, zal de winkel een herinrichting ondergaan om de winkelervaring te verbeteren, met een feestelijke heropening gepland in juni. Klanten zijn tijdens de renovatieperiode van harte welkom in de tijdelijke Marie-Marie pop-upwinkel op Steenhouwersvest 57, van 27 februari tot en met 31 mei.

Een Terugblik op Vier Decennia van Expertise

Sinds de oprichting in 1979 heeft Marie-Marie zich ontwikkeld tot een geïntegreerd bedrijfsconcept, met het eigen merk MARIE-MARIE als middelpunt. Wat ooit begon als een distributeur van Italiaanse textielmerken voor bed- en badlinnen, is nu geëvolueerd naar een bedrijf dat zelf de productie van dekbedden, kussens en dons beheert, waardoor het volledige controle heeft over elk aspect, van ontwerp en kleur tot materiaalkeuze en productieproces. Dit stelt het merk in staat om duurzame, hoogwaardige producten van Europese makelij te garanderen.

© Marie-Marie
© Marie-Marie

De Tweede Generatie aan het Roer

Sinds meer dan 10 jaar staan de zussen Valerie en Laurence Vandenbussche aan het hoofd van het familiebedrijf, waarbij ze voortbouwen op het concept dat hun ouders met toewijding hebben opgebouwd. Ze delen een lang gekoesterde droom om samen het familiebedrijf voort te zetten.

Mijn zus Valerie en ik zijn opgegroeid met Marie-Marie. Als kinderen deden we er ons huiswerk na school, en als studenten werkten we er in de vakanties en weekends. Marie-Marie voelt aan als een derde dochter in ons gezin en daarom voelt het als een logische stap dat wij het stokje overnamen,” 

Laurence Vandenbussche
© Marie-Marie - Valerie & Laurence Vandenbussche
© Marie-Marie – Valerie & Laurence Vandenbussche

Groeistappen

De tweede generatie Marie-Marie streeft naar een balans tussen het handhaven van de hoge kwaliteit en service in de winkels en het inspelen op de behoeften van de moderne tijd. In 2017 lanceerden ze met succes de online winkel om Marie-Marie snel internationaal te positioneren. Na verschillende succesvolle pop-upwinkels werd in 2018 ook een permanente winkel in Knokke geopend.

Een Persoonlijke Winkelervaring Staat Voorop

Marie-Marie wil zich profileren als een boetiek waar klanten deskundig advies op maat kunnen verwachten, vooral op het gebied van optimaal slaapcomfort. Een toegewijd team staat klaar om advies te geven over de uitgebreide collecties bed- en badlinnen, stijlvolle plaids en kussens, en accessoires die een vleugje luxe toevoegen aan elk huis. Ook biedt Marie-Marie op maat gemaakte oplossingen aan, van personalisatie tot kleur- en stijladvies voor grotere projecten zoals woninginrichting, vakantieverblijven en de hospitality-sector.

Valerie en Laurence kijken vol enthousiasme naar de toekomst:

Valerie en Laurence kijken enthousiast naar de toekomst: “We hebben nog heel wat in petto met Marie-Marie. Zo kriebelt het al om buiten de Belgische grenzen ons winkelconcept te testen. We dromen van extra winkels, verdere verspreiding van het eigen merk Marie-Marie en zien we internationale kansen voor het nieuwe luxe strandmerk ‘Place Reservee’ dat we dit binnenkort gaan introduceren.

De winkel bezoeken?

Marie-Marie Antwerpen – Tijdelijk Gesloten

Het team van Marie-Marie verwelkomt u graag in de tijdelijke pop-upwinkel op Steenhouwersvest 57, op een steenworp afstand van de bestaande flagshipstore:

Steenhouwersvest 57, Antwerpen

Di – Za 10:30 – 18:00
Zo 13:00 – 18:00

Marie-Marie Knokke

Kustlaan 231, Knokke

Don – Ma 10:30 – 18:00
Di & Woe Gesloten

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.