Badkamer

Nieuw en opmerkelijk: innovatieve badkamerproducten

© Pexels - Foto door Karolina Grabowska © Pexels - Foto door Karolina Grabowska

Tegenwoordig draait het bij het renoveren of upgraden van je badkamer niet alleen om het veranderen van tegels en kranen. Hoewel de badkamer vaak wordt vergeten als het gaat om technologische vernieuwing, zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in het creëren van ‘de badkamer van de toekomst’ in de komende 10 jaar. Dat betekent niet dat je geen ontstoppingsdienst in Hasselt meer nodig hebt, want ook moderne badkamers kampen met afvoerproblemen. Ook al geven sommige mensen misschien de voorkeur aan een traditionele badkamer, de voordelen van badkamer technologie kunnen ervoor zorgen dat je van gedachten verandert. 

Digitale kranen

We zijn ons allemaal meer bewust van het milieu in ons huis, en een belangrijk gebied waarop we ons kunnen richten, is ons waterverbruik. Digitale kranen kunnen ons enorm helpen om de hoeveelheid water die we gebruiken te verminderen en tegelijkertijd energie te besparen. Misschien ben je in de afgelopen jaren slimme kranen tegengekomen in openbare badkamers. Deze kranen maken gebruik van sensoren om te detecteren wanneer iemands handen onder de kraan zijn en laten alleen water stromen als het nodig is. Dit is geweldig voor mensen zoals wij die weleens vergeten de kraan dicht te draaien tijdens het tandenpoetsen. Maar het zijn niet alleen de sensoren die deze digitale kranen slim maken. Ze hebben ook digitale temperatuurregelingen en programmeerbare functies waarmee je schema’s en temperaturen kunt instellen. Hierdoor bespaar je niet alleen geld en energie, maar ben je ook nog eens milieubewust!

Vloerverwarming

Er is niets vervelender dan ’s ochtends vroeg op koude tegels stappen of meteen beginnen te trillen zodra je uit de douche stapt, omdat de badkamer aanvoelt als een tochtige, koude plek. Gelukkig kan vloerverwarming hier een enorme impact hebben op je dag. Het kan dienen als de belangrijkste warmtebron in je badkamer en biedt ook ruimtebesparing en een gestroomlijnde stijl (geen gedoe meer met ouderwetse radiatoren die je probeert te verbergen!). Vloerverwarming is geweldig voor iedereen, maar vooral voor mensen die ’s ochtends last hebben van pijn en stijfheid die verergeren door de kou. Het is een van de meest populaire keuzes als het gaat om innovatieve badkamer technologieën en heeft de afgelopen tien jaar een enorme groei doorgemaakt, zowel in nieuwbouwwoningen als bij renovaties van oudere woningen.

Verwarmde apparaten

Niets is zo oncomfortabel als een koude toiletpot, of je nu midden in de nacht opstaat of ’s ochtends vroeg naar de badkamer gaat. Gelukkig kun je extra warmte toevoegen aan verschillende onderdelen van je badkamer om de ruimte veel comfortabeler te maken. Het gaat niet alleen om het verwarmen van je toiletbril en vloer, maar veel badkamers hebben ook verwarmde handdoeken. Deze zijn perfect om vochtige handdoeken snel te drogen en lekker warm te maken, zodat ze heerlijk aanvoelen wanneer je uit de douche stapt. Bovendien kunnen ze de vochtigheid verminderen die achterblijft door aanhoudende vochtigheid in de badkamer.

Olivier
de auteurOlivier
Met ruim 15 jaar ervaring in de bouwwereld deel ik graag mijn inzichten voor jouw bouw- en renovatieplannen. Als ervaren expert sta ik klaar om mijn kennis op een heldere en eerlijke manier te delen, inclusief tips over de financiële kant van de zaak. Mijn doel is om jou waardevolle informatie te geven voor het realiseren van succesvolle en duurzame bouwprojecten.